14
  • uv6f0p
    #14
    Az ár annyi amennyit mondtam petct-nél, mezei ct persze annyi. Ez részletkérdés. Az eszméletlen marinéni nem mondja meg a hozzátartozói elérhetőségét. Az adataid helyben vannak most tárolva. szóval csak a helyben tárolt eseteidet tudják megnézni. Ügyfélkapun most csak a rád költött eszközökről,cikkekről van infó. Tudom miről beszélek, van közöm az EESZT-hez. Az, hogy egy intézmény nem digitalizál dokumentumokat, az az ő baja. Hihetetlenek vagytok, tényleg menjetek barlangban lakni, meg sámánnal gyógyíttassatok magatokat...

    Dolgozzon nektek a ördög fasza.
  • ostoros
    #13
    Meglehet.
  • Ender Wiggin #12
    TB alapján szerintem csak a szakorvosi területhez tartozó előléletet látja. Pl. a fogorvos le tudja hívni a korábbi fogászati kezeléseket, de nem látja az urológiai vagy kardiológiai előzményeket (és nem is tartozik rá). És vica versa. Legalább is jelenleg. A háziorvosra sem tartozik minden, egyébként.
  • Ender Wiggin #11
    Mások is írták, hogy a történeted bizonyos aspektuai nem állnak meg a való világban... Mari néni CT-je nem egymilliós vizsgálat, még magán diagnosztikai cégnél sem (még egy egésztest MRI sem kerül 200 ezernél többe, a CT meg olcsóbb). Másrészt a rokonai elvihetik bármikor az új kezelőorvosnak a korábbi zárókat, akár a CT felvételeket is. Ez a digitális rendszer eleve csak a jövő generációját szolgálhatja, mert az öregeknek 50-60 éves kórelőélete van, amit lehetetlen digitalizálni. Ami a patikákat illeti, persze, ez így lenne normális, de ehhez olyan szintű integráció kell, ami a balkánon nem egyhamar lesz.
    Hogy ki mit tud rólad, ez sem igaz teljesen, mert ma már számos magán eü intézményben lehet kezeltetni, és azoknak a rendszere nem biztos, hogy a TB-vel vagy bármilyen állami rendszerrel kompatibilis.
  • jozsi031
    #10
    Kovetjuk a NAGY NYUGATOT,ez maximum a betegnek lessz szar.
  • ostoros
    #9
    Ez nem igaz..
    A TB szám alapján pontosan tudja minden orvos a kórtörténetedet.
    Akármelyik le tudja kérni.
  • uv6f0p
    #8
    Az ötletednek akkor lenne értelme ha be lennél csippelve, azt folyamatossan monitoroznának, hogy milyen, mennyi gyógyszer kell. CATO jellleggel.
    Utoljára szerkesztette: uv6f0p, 2016.05.06. 12:31:38
  • uv6f0p
    #7
    Az Ügyfélkapus azonosítódhoz van kötve a történet, azt ha akarták már rég megnézték, ellopták, stb. De amugy 2 lépcsős beléptetés van a szoftverben. Akitől majd félned kell az a háziorvosod, ő lessz az aki mindenedet megnézheti kérdés nélkül. A korházas/orvosi bontásban megtudod majd adni ki férjen hozzá az adatodhoz. A BM meg úgy is mindent tud rólad, a + EÜ adatid már nem számít. ;) Nem tudom mit reklamálnak eggyesek, mikor a facebook, iwiw, myvip nyilt kémprogramok, amin ráadásul bárki megnézhet rajta, csak egy kis hozzáértés és máris eltünsz a nagyközönség elől. Mindenki már feltárta az egész életét a világ elött, csak nem esik le senkinek.
    Utoljára szerkesztette: uv6f0p, 2016.05.06. 12:28:48
  • gforce9
    #6
    "Kellene törvényrt módosítani, hogy az orvos kiadhasson állandó receptet, amire a patika mondjuk havonta kiad egy doboz gyógyszert, orvosi rendelőbeni sorbanállás nélkül."

    Nekem írtak fel 3 havi adagot is, ha tuti olyan gyógyszerről volt szó ami kell és változatlanul kell. De állandó receptet nincs olyan orvos aki kiadna, mert akkor úgy szednéd a gyógyszert, hogy nem is lát. Rá van írva mindegyikre, hogy orvos felügyelete mellett szedhető. Úgyhogy ezen nem tudom miért kell csodálkozni. Ilyen törvény esztelenség lenne.

    Másrészt pedig egy balesetet szenvedett eszméletlen ember életét mentheti meg egy ilyen rendszer és már rég meg kellett volna csinálni.

    A biztonság miatt én is aggódom, mert a közpénzből készült szoftverek minősége és biztonsága a legtöbb esetben kritikán aluli.
  • uv6f0p
    #5
    Emberek!

    Nem láttátok a rendszert. Ennek már '95ben mennie kellet volna. A sok agyahlott itt akkor menjen sámánhoz, meg kézrátételes gyógyítóhoz. Akkor szakmailag: Egy egyszerű példa:
    Mari néni beteg és meg CT-zik Debrecenben. Gyógyítják, stb... Azt Mari néni nyáron úgydönt eljön a balatonra nyaralni. Rosszul lessz és kómába esik. Na most itt a közel egymilliós vizsgálatot újra meg kell csinálni vagy Veszprémben, vagy Kaposváron. Ha az orvos tudná, hogy Debrecenben mivel kezelték marinénit lhet hogy egy gyógyszeres kúra "feltámasztaná" 1 nap alatt, míg eme rendszer nélkül napokig cak azon sakkozik az orvos, hogy most ami a baja. Receptnél meg meg tudod nézni hogy hol van a gyógyszered a környező patikákba, és nem kell a ritka gyógyszeredért mondjuk havonta pestre menned, mert lehet a legközelebbi nagyvárosban van. És a legelső reklamálonak jelzem, hogy az IKIR úgy volt rossz ahogy, a HISCOM meg be lett integrálva az EESZT-be. Menjetek barlangba lakni.
  • barret
    #4
    A biztosítók majd fognak örülni ennek az adathalmaznak! :)
  • halgatyó
    #3
    Romániában már bebukott a hasonló rendszer. Vajon kinek az érdekében erőltetik?
    CSÖKKENTI EZ AZ ORVOSOK ADMINISZTRÁCIÓS TÚLTERHELTSÉGÉT?
    Amit más úton drasztikusan lehetne és kellene csökkenteni!
    Mennyi pénzt vernek el erre a SZARRA!?!?!? Mert ez egy felesleges szar!
    TÖKÉLETESEN TISZTÁBAN VAGYOK A BETEGADATAIMMAL! Pontosan tudom, hogy hol és mikor fáj. Inkább orvosra lenne szükség, nem újabb elektronikus okos(kodó)rendszerre!
    ORVOSRA, aki gyorsan és hatékonyan működik. És gyógyszerre, amiért manapság minden egyes kib**szott dobozért órákat kell az orvosi rendelőben eltölteni. Kellene törvényrt módosítani, hogy az orvos kiadhasson állandó receptet, amire a patika mondjuk havonta kiad egy doboz gyógyszert, orvosi rendelőbeni sorbanállás nélkül. Ehhez persze nincs eszük a nyomorult rendeletkifosóknak
  • BrockSamson
    #2
    Mutyiország jobban teljesít!
  • arty
    #1
    ez az amit pár éve elkészített egy magyar vállalkozás, de nem kellett az államnak, inkább kvázi ellopták a megoldását, 6x áron (+eu pénzek) haverokkal fejlesztetik és még mindig nincs kész?