A Saul fia újabb országokat hódított meg

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igazából erről van szó. Az embereknek nincs igényük rá, hogy komor hangulatba hozzák őket. És ez független a témájától. Bármely más filmdráma hasonlóan szerepelne. Csak ezt életben tartja a marketing, azokat meg nem.

A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk

A Red moziban ingyenes vetítés van, menj el negyedszer is megnézni...
Zombee
A szokványos, többnyire esztétizáló alkotások kliséivel szakító, autentikus dokumentumokon alapuló film csupán háttérnek használja a holokauszt témáját. Cselekménye 1944. október 7-8-án játszódik Auschwitz-Birkenauban a Sonderkommandók lázadása idején. Elképzelt főhőse, Saul Ausländer magyar zsidó rab másfél napját mutatja be, aki az egyik krematórium Sonderkommandójának tagja. A tábor többi tagjától hermetikusan elzárt, saját kivégzésüket is minden pillanatban váró munkásokat a nácik arra kényszerítik, hogy részt vegyenek a tömeges megsemmisítés áldozatainak elégetésében és hamvaik szétszórásában. Saul az egyik halott gyermekben saját fiát véli felismerni, ezért elhatározza, megkísérli a lehetetlent: megmenti a gyermek testét az elhamvasztástól, felveszi a kapcsolatot egy rabbival, akivel együtt a hagyományoknak megfelelően, titokban eltemetheti és érte egy kaddist mondathat el. Közben a Sonderkommando tagjai fellázadnak, lerombolják a krematóriumot, ám Saul mindebben nem vesz részt, menekülés helyett megszállottan csak azzal törődik, hogy tervét végrehajtsa és fiának, akiről életében nem tudott gondoskodni, megadja a végtisztességet.

Szívderítő, többszörnézős film. Na jó, nem, egyszer se. Lehet akármilyen jó vagy rossz, ilyen vidámságra nem áldoznék 2 órát az életemből.

lipovics
Én már az egy megnézést is túlzásnak tartom 😊
Nem tudom, ez szarkazmus-e, nem láttam, de az alapján amiket hallottam róla, kizártnak tartom, hogy valaki 3x is megnézze, ennyi idő alatt, amióta kijött 😄
Na de persze nem vagyunk egyformák...
Utoljára szerkesztette: fonak, 2016.04.26. 07:39:49
Lényegtelen hogy magyar vagy nem magyar a holokausztos film. Épp elég van már belőle így is
lipovics
Saul fiát is van aki rommá fikázza, pl én, ettől függetlenül díjakat nyer. Sorstalanság is nyert díjat. Témaválasztás miatt, mert amúgy szar az is. Meg 2016-ban nem izgatja az embereket annyira, régen volt már.
Dynamic
Ja persze, a te világodban lehet, hogy az van, hogy egy holokausztfilmet automatikusan dicsérnek, de itt a valóság az, hogy pl. a Sorstalanságtól sem ájultak el annyira. Volt aki konkrétan rommá fikázta.
Na szóval.
Románia, 25 ezer néző (lesz majd). Újabb ország meghódítva.
Olaszországban valami helyi elismerés (nézőszámról nincs adat). Újabb ország.
Tehát a cím: "Újabb országokat hódított meg". (és újabb balekokat késztet hozzászólásra, mint engem is).
Ügyes (vagy gusztustalan - attól függ, honnan nézzük).
Ezt a film témájától függetlenül írom, mert magáról a filmről (ahogy ígértem korábban) nem írok többet (unom már a témát nagyon).
Dynamic
Mintha olyan kurva sok magyar holokauszt film született volna.Legalább annyi, ha nem több 56-os film van, az persze senkit nem zavar (nem mintha zavarnia kéne bárkit is).
lipovics
Szegény Nemes Jelest végignyomták a világon, mint valami bohócot, mindenki odament hozzá egy fotóért, pedig igazából szar a film, csak a téma miatt senki nem merte kimondani.
A nézőszám viszont árulkodó, kutyát nem érdekli. Fel lett dolgozva már ezerszer, mind az áldozatok, mint az elkövetők már régen meghaltak. Nagyszüleim sem éltek akkor, amikor a holokauszt volt. Szomorú, hogy megtörtént, de igazából leszarom. Nekem konkrétan semmi közöm nincs hozzá.
Utoljára szerkesztette: lipovics, 2016.04.25. 17:46:58
lipovics
Szerintem olvasd el amit írtam és kezdjük el közösen értelmezni, a válaszoddal együtt

Tőlem: " Ha nem a holokausztról szólna, hanem mondjuk a ruandai népirtásról vagy akármelyik másik népirtásról, akkor nem kapott volna díjat és a kutya nem ismerné a nevét."

tőled:

"A magyarok a holokausztban voltak érintettek, nem a ruandai mészárlásban. Akkor miért fáj neked is, hogy arról készül film, aminek köze van az országhoz?"

Te kivel és mivel vitatkozol?
Zombee
Nem láttam a filmet, de a főszereplő neve eredetileg Saul Kaminski lett volna, mielőtt Ausländer lett. De a többi is hangzatos, magyaros csengésű név.

Mert sok máshoz is volt közünk nem csak a holokauszthoz ami enyhén szólva már unalmas. Annyi sok téma lett volna annyi sok tragédia vagy hősi eposz de nem. A téma mindig adott ha díjakat akarsz.

Ez az a seggnyalás amiről eddig beszéltem és amiért folyamatosan törölte egy valaki a hozzászólásomat. Amúgy meg egy oscar díjas filmért az 1,76 millió még így is kritikán aluli, főleg ahogy hype-ták a filmet.
már 3x láttam, minden díjat megérdemelt, nagyon jó film

A magyarok a holokausztban voltak érintettek, nem a ruandai mészárlásban. Akkor miért fáj neked is, hogy arról készül film, aminek köze van az országhoz?

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

Miért, van olyan ország, ahol kivételeznek a saját lakosaikkal a műemlékeknél, múzeumoknál?

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

Ez hazai sajátosság. A saját várainkba ugyanúgy meg kell fizetni a drága belépőket, mint egy kínai turistának, a Balatonnál ugyanúgy horroráron adnak mindent, mint egy németnek...
A film nem lett volna rossz, de a kamerakezelés siralmas és nem pedig forradalmi. Ráadásul a blu ray kiadásért piszok sok pénzt elkérnek, ahhoz képest, hogy a mi adónkból készült a film. No meg ennyi zsozsóért alig-alig tartalmaz extrát a kiadás.

"Rabbi! Kéne még pénz..."

For the greater good

lipovics
Sajnos ez egy szar film, húsz perc után kikapcsoltam. Ha nem a holokausztról szólna, hanem mondjuk a ruandai népirtásról vagy akármelyik másik népirtásról, akkor nem kapott volna díjat és a kutya nem ismerné a nevét.
Témaválasztás miatt sikeres.