4
 • kgpro
  #4
  Abban igazad van, hogy nem olyan gyakori, mint a Hidrogén, merthogy 50% feletti aránnyal nem lehet versenyezni, viszont a Hélium után a harmadik leggyakoribb elem. Mondhatnánk úgyis, hogy a Hidrogén, vagy Héliummal, vagy Oxigénnel találkozik először, de a Héliummal semmi nem vegyül szívesen, tehát pont az Oxigén az, az elem, amivel a leggyakrabban találkozhat, és alkothat vegyületet. Sőt, bolygókat vizsgálva az Oxigén arány még nagyobb lehet. (mellesleg a Föld leggyakoribb eleme!!)
  Persze az is lehet, hogy ezzel az okoskodással nem lehet kisilabizálni hogy mennyire kézenfekvő a víz keletkezésének valószínűsége, hisz az Univerzum elemei engem nem kérdeztek meg, hogy hogy is gondolom... :-)
  A másik kérdés, hogy mennyire jellemző a meleg. Igen, kétségtelenül hideg van az Univerzumban, de nem is a csillagközi térben keresgetünk, hanem bolygókon, holdakon. Már ezen égitestek keletkezésekor is rengeteg hő keletkezik az ütközések során, de számos hideg égitest van, melyen vulkáni tevékenység folyik, vagy feltételezhetően meleg van a belsejében ami alkalmas lehet víz keletkezésére, ahogy azt a Föld múltjáról is gondoljuk.
  Nyilván nem gondolom, hogy hülyék, nem is róluk beszéltem, hanem inkább a médiáról. Viszont azért mégis csak ki-kiderül hogy hoppá, van (volt) víz a Holdon, a Marson, aztán majd lesz (hogy volt) a Titánon is... stb. Akkor még is csak gyakori, csak igen nehéz a nyomaira bukkanni.
 • cylontoaster
  #3
  Az oxigén messze nem olyan gyakori, ahogy az sem jellemző hogy a hidrogén csak úgy elkezd égni. Pont nem a nagy melegről híres az univerzum...Elhiheted, ha annyira gyakori lenne, akkor nem vadászgatnák ennyire. De nyilván mind hülye, és nem figyeltek kémia órán, ezért nem is sejtik, írj nekik gyorsan.
 • kgpro
  #2
  Nem értem ezt a nagy misztikumot a víz/jég körül, mint valami csodát tálalja állandóan a sajtó.
  Az Univerzum 98% Hidrogén, ha nagy a meleg, akkor valami ég... a Hidrogén is...
 • sárkánylovag
  #1
  Milyen jég? A leviatán megfogdosta a bolygót .