11
  • Tetsuo
    #11
    A tőzsdén lélektani határ vagy hol? Kinek a lélektana? :-)
  • NEXUS6
    #10
    Az A viszont lassan eléri a 10%-ot globálisan, ami szerintem egy lélektani határ.
  • Tetsuo
    #9
    A termék illetve a vállalat jövőjére értette, pontosabban onnantól nézve, amikor a konkurens kínai telefonok átlépnek egy bizonyos küszöböt.
  • NEXUS6
    #8
    A keleti 3 nővér (Lenovo, Xiaomi, Huawei) elég jó támogatást adnak és 3- an nagyobb részesedéssel bírnak összesen mint az Apple. Ökoszisztémát meg ad a széles termékpaletta, ami az A-nak nincs, meg az Android.

    Az ő részesedésük szép lassan növekszik kb olyan ütemben ahogy az A hanyatlik.
  • Madve
    #7
    Már jó ideje nem uralja a piacot, lényegében sosem tette.
    Androidnak mindig is nagyobb részesedése volt, Samsung meg egyedül több készüléket ad el, mint Apple. Csak az egy készülékre eső profit az amiben vezetnek a többi gyártóhoz képest, meg az appstore-juk bevétele az ami nagyobb.
    A felhasználó szempontjából egyik sem előny..
  • M2 #6
    "totálisan versenyképtelen"

    Ezt mondani a piacot uraló vállalatról = óriási hozzá nem értés. Ezzel azt jelzed, hogy nem csak a piacot nem érted, de az alap fogalmakat sem.
  • asgh
    #5
    Az apple-nek a kinai tucatgyártók sosem jelentettek konkurenciát, mert hiába adják a hardvert olcsón, ha sem támogatást, sem normális szolgáltatás-ökoszisztémát nem tudnak mellé csomagolni.
    Az eladások azért csökkennek, mert telitődik a piac, nem azért, mert a kinaiak elszipkázzák az apple ügyfeleket.
  • randomly
    #4
    Nekem egy olyan program kellene. Ami naptárban nem csak 12 hónapra visszamenőleg keres ... mint most már mindkettő ... ios és android ... hanem a teljes adatbázisomban ... 2008-ban voltam egy ügyfélnél akkor miért asztali gépen kell megkeresnem a mobilomon ez miért irreleváns? Komolyan nem értem.

    Milyen kereső szavalat gépeljek be hogy találjak ilyen programot?
  • Tetsuo
    #3
    Oké, de sokan a csillagozásra mennek, vagyis nem azt keresik, amelyiket a legtöbben letöltöttek, hanem amelyiknek a legjobb az értékelése. Az pedig már jóval pontosabb. ;-)
  • Magnum PI
    #2
    Teljesen mindegy milyen keresést raknak a store-ba mert a probléma a rank rendszer. Mind az Apple meg a Google store-ban is igaz, hogy a fő faktor a letöltések száma. Mivel az emberek lusták és amugy sem tudják mi a jó app ezért követik a trendet és azokat az alakalmazásokat töltik le amik a top 20-50-ben benne vannak. Ezért akkor a szakadék a top50 meg top200 között. Ezért az egész öngerjesztő. Pont olyan ez mint a szakadék a nagyon szegény és a nagyon gazdagok között.

    Azok az appok amik már egy ideje ott vannak és van jó pár millió letöltésük azok szinte kirobbanthatlanok hiába vannak már náluk sokkal jobb alkalmazások ugyanabban a kategóriában. Az új belépőknek esélyük sincs csak ha van egy jó adag tőkéjük (és itt nagy számra kell gondolni) amit marketingre tudnak fordítani.

    Persze továbbra is vannak szerencsések, de ennek nem kellene ennyire a szerencsén mulnia
    Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2016.04.20. 16:17:39
  • NEXUS6
    #1
    Szerintem az Apple valahogy kezd lemaradni a piacról. Pl. a legutóbbi trendek egyike az elefántfül nagyságú Phablet. Egy év alatt az okos telefonok 6%-áról 21-re ment fel a +5,5" kijlzőjű telefonok aránya az okosteló piacon. Az Iphone 6 Plus képességeivel csak a szegmens alját karcolja, miközben árával totálisan versenyképtelen.

    És ma már nem ciki egy kínai telefonnal megjelenni, márpedig a kínaiak uralják ezt a szegmenst, már rég nem a Samuval, a Sonyval, az LG vel kell harcolnia. Kellene.