10
  • philcsy
    #10
    nem csak neked
  • Bálnaborjú
    #9
    Most csak nekem tűnik úgy, hogy a cikkíró lazán keveri a szezont a fazonnal, amikor a manamecrypt után hirtelen, minden átvezetés nélkül átcsap az OpenCandy taglalásába, mintha a kettőnek bármi köze volna egymáshoz ? Kicsit olyan így a cikk, mintha random kopipészteltek volna bele itt-ott.
  • jkedzs
    #8
    nemrég a linux mint oldalát törték fel és tettek elérhetővé rajta vírusos változatot. hivatalos forrásból is be lehet nyalni ilyeneket simán.

    a legnagyobb probléma, hogy win is és linux is úgy van felépítve, hogy ha valamit telepíteni akarsz, akkor röktönk kéri a renccer az admin jelszót. pedig pont azt kellene elkerülni, hogy a program az életciklusa alatt találkozzon admin jogokkal.

    persze linuxon fordíthatsz forrásból, de senki nem csinálja ezt, mert macerás. mindenki a megbízhatónak hitt repositorikból az első upgrade alkalmával benyalná a vírust, ami ráadásul admin jogokkal települne, így a legutolsó védővonalat is kikerülve.
    Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2016.04.19. 20:46:44
  • BrockSamson
    #7
    Nem a hivatalos, bar ettol meg az uj uTorrent tovabbra is hulladek marad (hirdetesek, bitcoin banyaszat es jo ideje bye bye open source).
  • pasi29uk
    #6
    Nem az.
  • Ender Wiggin #5
    Akkor ez most a kamu uTorrent, nem az, amit a hivatalos oldalról lehet leszedni, ugye?
  • gergely1991
    #4
    "...a legmurisabb az volt, hogy 2010 táján is 2002-es Winampot használtam. :)"
    Akkor jó hírem van a számodra:Hamarosan frissíthetsz a legújabbra.
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.04.18. 15:19:12
  • molnibalage83
    #3
    Na ezért nem firssítem a szoftvereim egy részét soha, mert több baj van belőle, mint előny. Mondjuk a legmurisabb az volt, hogy 2010 táján is 2002-es Winampot használtam. :)
  • mr9
    #2
    a "vírussal összecsomagolt változatot különböző letöltési oldalakon és torrent hálózatokon keresztül terjesztik"

    Alap, hogy ilyen programokat csak a készítők oldaláról töltünk le..., de még az sem garancia! Frissíteni sem kell mindent azonnal, amikor kijön egy új verzió...

    Mondjuk én már átszoktam a Tixatira...
    A sok titkosító vírus miatt meg kénytelen leszek beruházni offline backup vinyóra...
    Az elmúlt 10-15 évben eddig 1x volt, hogy a vírusírtó figyelmeztetése ellenére engedtem egy exének - valami játék crack volt - hdd accesst, azonnal le is állt a gép, de csak a boot szektor sérült, meg pár másolatot csinált magából...
    Sírnék én is, ha egy ilyen vacak elnyalná a cuccaim.

    Mindenesetre váltottam, mikor bejöttek rá a reklámok és a cukorka...
  • gombabácsi
    #1
    "a Manamecrypt zsarolóvírussal összecsomagolt változatot különböző letöltési oldalakon és torrent hálózatokon keresztül terjesztik a bűnözők"

    ahol minden más program is megtalálható vírusosan...
    miért pont a utorrentet kell kiemelni?