15
  • Tetsuo
    #15
    Abban igazad lehet, hogy nagyobb a profit - részben az árrés, részben a kiemelkedően magas eladások miatt - ezeken a termékeken, mint az (adott termékkategóriában) megszokott, de mi az, hogy "túlárazott"?
    Az mit jelent? Számomra ez a fogalom egy sikeres termék esetén, kapitalizmusban értelmezhetetlen.
  • Tetsuo
    #14
    Az izraeli részlegük teljes ráfizetés (amin nem is lehet csodálkozni).
  • asgh
    #13
    Pontositsd légyszi mit értesz az alatt, hogy "túlárazott"?
    Hogy többér adja, mint amibe került neki?
    Vagy a hasonló terméket/szolgáltatást többért adja, mint a konkurencia?
    Vagy a szegényebbek nem tudják megfizetni?

    Normál esetben a "túlárazott" annyit jelent, hogy a termék magas ára visszafogja az eladásokat és igy a nyereség elmarad az elérhető maximumtól. Ez sem az iPhone, sem a BMW, sem az Intel procik esetében nincs igy.
  • Kikikirly1991
    #12
    Videókártya téren azért nem kell hasra esni Nvidiától.DX12 alatt csúnyán lemaradtak az Nvidia kártyái az egy kategóriában levő AMD kártyákkal szemben pl. R9 390 megcélózza a Referencia 980TI,a 390X rá is tesz 2-3FPS-el.Nvidia DX11 alatt jól szerepel,de már most látni hogy a Maxvallek rövid távon kevesek lesznek,akárcsak a többi Nvidia kártya,a 380/X,290/X, kártyák még bőven szolgálni fognak mikor a 960/970-ek kiesnek a sorból.Az oly népszerű GTX 970,amit csak népkártaként emlegetnek kevés DX12 alatt(igaz maga a DX12 sem azt hozta mint amit ígértek de minden DX váltásnál ez volt,idő míg elsajátítják a fejlesztők).Egyik Nvidia kártya sem tudja az Async Compute-ot,pedig Nvidia azt ígérte tudni fogja,szépen becsapta a vásárlóit.
    Processzor téren 90% igazad van(nekem is Intelem van),de az FX is szóba jöhet a kis pénzű játékosoknak,használtan fillérekért lehet szerezni FX8320 vagy 8350-et processzort,kicsit meg kened a száját( AMD oldalon nem felárasak a tuning procik)és van egy viszonylag erős processzorod játékhoz,ami rendereléshez is elmegy.
    Utoljára szerkesztette: Kikikirly1991, 2016.04.18. 17:05:56
  • netperformer
    #11
    Aha, biztos azért van milliárdos profitjuk, mert olyan nehezen hozzák a számokat :DDD Nem tudom eddig hol voltál, de az említett márkák valóban túlárazottak. Ez nem filozófia vagy vallás, ez tény. Ellentétben az iPhone fogyasztókkal, akik így is, úgy is megveszik minden évben az egyébként sok esetben kihasználatlan felesleges kütyüt.
  • netperformer
    #10
    És ha növekszik a processzorok ára akkor több PC-t adnak el, nő a nyereség, vagy mi? :) Meg a processzor nem is a PC alkotórésze vagy mi? :)
  • molnibalage83
    #9
    Az ismerőseim nagy része repszimes. Azokhoz meg hagyományosan kell a vas, de nagyon. Szinte mindenkinek Intel gépe van, akinek újabb és NVidiás kártyája.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.04.18. 14:21:57
  • bandypappa
    #8
    Ár-érték arányban az AMD jobb az átlagfelhasználó szempontjából. A boltok meg abban érdekeltek hogy a lehető legtöbbet pattintsák le rólad. Drágább az intel és az árrés is nagyobb rajta. Az én ismerősi körömben jóval több amd-s van mint inteles, nyilván nem renderelésre használják a gépüket.
  • molnibalage83
    #7
    ???

    Nekem még 1,5 éve is azt magyarázták, hogy az AMD egy rakás szar. Bármilyen bolttól kértem gépösszerakásai ajánlatot, mind Intel procit tett bele. Emberemlékezet óta nem találkoztam olyan emberrel, akinek AMD-s CPU-ja lenne. Vagy fogalmazási hiba van a kommentben és az Intel kerül feleannyiba, mint az AMD?
  • pixx
    #6
    Sajnos egyet kell veled értsek, én azt látom, hogy az intel a mobil piacon csak egyhelyben áll, és nem tudják mit csináljanak, miközben mindenki elhúzott mellettük.
  • pixx
    #5
    Hiszed vagy nem a kutatásnak is van költsége, és egy Intel I7-s procit nem igazán lehet említeni bármilyen csúcs AMD-vel, aminek fele annyi az ára.

    De hogy milyen jó az olcsó proci nézd meg a nyolcmagos amd-t az XBOX-ban és a PS4-ben, még a full HD-t is alig tudja kinyögni magából. PS4 van a tulajdonomban, de használok pc-t is. Csak Inteles gépem volt az elmút 15 évben. p166-s volt az első :D
    Megbízható, gyors, és tudja azt, ami rá van írva. Ráaádásul, a legtöbb cég erre fejleszt. Most, nem az MS paintról, van szó, meg a játékokról.

    Egyesek szerint az Iphone is túl van árazva, vagy a BMW. Kinek mi. Kutatást és fejlesztést meg kell fizetni. Tetszik vagy nem.
  • kvp
    #4
    Eloszor is ez csak egy spekulacio, raadasul arra gondol, hogy pont a kutatas-fejlesztest epiti le a ceg, mindezt a pc piac hanyatlasa miatt. Ha megprobalnak kitorni a pc piacrol, akkor ahhoz pont mernokok kellenek. Ugyanis ha egy adott gazat csokken, akkor nem a ceget kell fokozatosan leepiteni, amig meg nem szunik, hanem teruletet kell valtani.

    Mindezek mellett az intel lenne jelenleg a legjobb es leggyorsabb ARM gyarto, mint ahogy 2000 elott a strongarm sorozattal az is volt. Lehet, hogy nem az o licenszuk, de gyartokent meg mindig versenykepesek lennenek. Ehhez kepest persze tovabbra is ragaszkodnak az x86-hoz, amit csak azert hagytak meg, mert az ia64 technologia zsakutcanak bizonyult. (tuloptimalizaltak a szoftverek altal is lathato reszen es igy nem tudott a kompatibilitas megtartasaval fejlodni) Lepniuk kell, de ehhez pont mernokok kellenek, nem veletlen a tavalyi 5%-os fejlesztes, ami meg mindig eleg kevesnek tunik.
  • Mat666
    #3
    Ne foglalkozz vele nem ért hozzá.
  • Cat #2
    És ha csökken a processzorok ára akkor több PC-t adnak el, nő a nyereség, vagy mi? :)
  • netperformer
    #1
    Á, nem az árcsökkentés lenne a megoldás, á, dehogy. Inkább rúgjunk ki pár embert, az majd kompenzálja a költségvetést... logikus. Miközben úgy túl vannak árazva a processzoraik, hogy a vásárlók gyakorlatilag hülyét csinálnak magukból a vásárlással.