23
  • M2 #23
    Az adoptable storage megoldás meg végképp egy pofon a szarnak, azaz hogyan ötvözzük két megoldás hátrányait.
    Lásd például:
    Inside Marshmallow: Adoptable storage

    Kiemelném:
    "An SD card placed in a phone or tablet and never to be removed"
    "In any case, it's never going to be as fast as the internal flash storage built into your phone. This might make a difference to you, and you might not like what you see."

    Nesze neked, kompromisszummentes minőség! :-D
  • M2 #22
    Azaz használtál már kártyás bővítéssel telefont, láttad, hogy nem mennek rá ugyanazok, mint egy belső memóriára és mindezek után van arcod idehazudni, hogy nem kompromisszumos megoldás.

    "Ilyesmi felhasznalasra pedig a vilagon semmi kenyelmetlenseged nem lesz akkor"

    Felesleges kijelentened azt amit még nem tudsz, mert jelenleg nem működik és nagyobb eséllyel nem is fog.

    "Ami erved volt - vagy kozeleben jart ervnek, mar reg darabokra szedtem."

    Oh, persze, a szuperintelligens érveiddel, mint:
    "Azt mondani, hogy a bovithetoseg kompromisszum, 100% elmebeteg agyatlan baromsag."
    "Akinek annyi agya van, mint egy amobanak, az lehet."
    "nem azok az agyatlan hulyesegek, amikrol itt szo volt."

    Kisebbségi komplexusod van talán?

    Az iPhone hackeléssel meg így is eléggé megizzadtak, pedig régi készülék volt, egy maival gyakorlatilag nem lett volna esélyük. Android hack meg azért soha nem hír, mert szomszéd Pistike is megcsinálja, negyed óra alatt kétszer. Láthatóan biztonság szempontjából sem egy ligában játszik az iOS és az Android.
  • M2 #21
    Azaz olcsó és kompromisszumos megoldás, tehát nagyon nem Apple féle "It just works".
  • skinnyman
    #20
    Nalam nem kizaro tenyezo, szoval oriasit semmikepp nem fogok csalodni, de mar az idei Nexus-ok is majdnem megkaptak.
    Ami erved volt - vagy kozeleben jart ervnek, mar reg darabokra szedtem. A 14-es hozzaszolas sem mond semmi uj infot, komolyan azt hiszed nekem nem volt microsd kartyas telefonom, es ra vagyok szorulva, hogy masok tapasztalatait olvassam? Raadasul egy olyan telefonrol, ami 4 eves, es mar a megjelenesekor is egy kalap szar volt (s3 mini)? Szerinted azon 6.0-as adoptable storage van?
    Tovabba - ahogy tobben, jogosan felhivtak ra a figyelmet, valoszinuleg nem a max nehany 10 megas fontos appokat fogod kulso sd-n tarolni, hanem fotokat, 4k videokat, zeneket, filmeket, stb. Esetleg nagyobb jatekokat vagy programokat (nagyon ritka). Ilyesmi felhasznalasra pedig a vilagon semmi kenyelmetlenseged nem lesz akkor sem, ha folyamatosan ki-be huzogatod az sd kartyat.

    "Szóval nagyjából olyan lenne az atomstabil iOS-nek egy ilyen lépés, mintha egy bombát dobnának a közepébe."
    Ezt komolyan mondod? Az "atomstabil" ios (aminek amugy minden verziojanal amit eddig lattam az osszes eddigi nexus-om stabilabb volt) minden egyes foverziojat honapokon belul romma hackeltek eddig. A kormanynal levo telefonrol is lehuztak mindent amit akartak, es nem kellett hozza az apple segitsege :D Az egyik verziojat anno ugy lehetett jailbreak-elni, hogy a gyari bongeszoben egy weboldalon el kellett huzni egy gombot, es ennyi. Ezerszer nagyobb biztonsagi problemai vannak az ios-nek, egy kulso sd kartya ahhoz kepest a legkevebb. Ami miatt mondjuk inkabb elzarkozhatnak tole, az peldaul az, hogy egy kulso sd kartyara eppenseggel kenyelmesen lehet barmilyen adatot barmirol barmilyen iranyba masolni, es nem lenne rakenyszeritve a sok szerencsetlen az ipari hulladek fos hasznalatara, amit itunes-nak hivnak.
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2016.04.08. 19:18:16
  • Rics87
    #19
    Semmi baj nincs a bővíthetőséggel,mondjuk én is a videókat,képeket,zenéket tárolom rajta és nem alkalmazásokat indítok róla.
    Tökéletes(olcsó)megoldás!
  • M2 #18
    Nagyot fogsz csalódni, ha bővíthető tárhelyes Nexusra vársz.

    "Azt mondani, hogy a bovithetoseg kompromisszum, 100% elmebeteg agyatlan baromsag"

    Ajánlom a pédául 14-es hozzászólást (mert látom az én érveimet nagyvonalúan átugrod), ha ott nem találsz kompromisszumot, akkor menthetetlen vagy...
  • M2 #17
    Ez teljesen felesleges lenne, hisz egy olyan sd kártya, ami sebességben tudja hozni a beépített memória teljesítményét, az ugyananyiba kerülne - sőt ha Apple feliratos, akkor kétszer annyiba, mert a tartozékokat brutálisan drágán adják ám! Viszont a készülék drágább lenne a plusz slot miatt (ráadásul kisebb aksi férne így bele). A vásárlóknak egyértelműen rosszabb lenne.

    Az Apple meg szép pénzeket keres a beépített plusz memórián így is, az alkatrész költségéhez képest tízszeres áron adja, így nekik is rosszabb lenne.

    Az OS szempontjából meg nem a külső kártya sebessége okoz csak szívást, hanem az, hogy az vagy ott van, vagy nincs. Ezért mindig kellene például a keresési adatbázisokat frissíteni, ami egy sd kártya átnyálazásánál elég sok idő lenne. Nem is beszélve az egész Home Screen-ről, ott is mindig csekkolni kellene, hogy melyik app elérhető jelenleg és melyik nem. Biztonsági szempontból sem jó, ha külsőleg, az OS-t megkerülve tudnak valamit másolni a tárhelyre. Szóval nagyjából olyan lenne az atomstabil iOS-nek egy ilyen lépés, mintha egy bombát dobnának a közepébe.
  • atomgepezet
    #16
    Mi van akkor, ha kitalálnak egy saját típust almáék, mint anno a Sony az m2-vel csinálta. Aki nagy alma fan az úgyis almás kártyát fog bele venni, aki nem és ért hozzá az olcsóbban de jó minőségűt fog, aki meg nem ért hozzá annak meg adnának a telefon dobozába egy fecnit, hogy csak a miénket vedd meg mert a többi szar stb.
    Kompromisszumkötés oprendszer szinten... hát amennyi pénzt elkérnek egy ilyenért igazán megcsinálhatnák...
  • skinnyman
    #15
    Sok oka van, de ezek nem azok az agyatlan hulyesegek, amikrol itt szo volt. Mellesleg volt mar Nexus microsd bovithetoseggel, es siman var ra esely, hogy lesz is ujra, akar mar iden.

    Ugy lesz peldaul szar minosegu a belso tarhely, hogy egyreszt alapbol lehet lassu/szar (sok olcsobb/regebbi telefonban/tabletben olyan is), masreszt minden telefonban flash memoria van, ami technologiajabol adodoan nehany ezer irast bir ki, aztan kampo, szep fokozatosan meghal az egesz, csak ido kerdese.


    Azt mondani, hogy a bovithetoseg kompromisszum, 100% elmebeteg agyatlan baromsag. Definicio szinten kb a szoges ellentete a kompromisszum fogalmanak. Egy opcionalis extra, amit a legrosszabb esetben is, ha nem hasznalsz, ugyanott vagy, mint ha nem is lenne egyaltalan. Hatranya semmi nincs, csak elonye, ha kihasznalod.

    asgh: ha olcso kinai szarod van, az sem segit sokat, mert rendes telefonod akkor ugyanugy nincs. Epp azt magyarazod, hogy milyen kompromisszummentes ha csak belso tarhely van, annyira, hogy ha kis tarhellyel veszed, meg se probalj 4k videot felvenni? Bocs, de ehhez egyszeruen nem tudok kommentart fuzni. Klinikai eset.

    "4-8gb belső tárhellyel, mint a droidos telefonok döntő többségét"
    Te megis mirol beszelsz? Az iphone arkategoriajat kicsit is megkozelito flagship android-ok evek ota 32 giganal indulnak (nexus 6, 6p, galaxy s6, s7, stb). Amit nem mellesleg neha boviteni lehet ilyen kis jelentektelen nehany 100 gigas kartyakkal. 16 gigas bohockodas kb pont csak az apple-nel van mar ilyen kategoriaban, szoval ez hatalmas ongol.

    Az adoptable storage-nal a kulso sd kartya belso tarhelykent mukodik, igy semmi gondja nincs belole a fejlesztoknek. Kicsit tajekozodj legkozelebb mielott okosnak akarsz tunni.

    "Aztán ha frame droppos a felvétel, akkor az sd kártyát szidja? Nem, hanem a telefont."
    Akinek annyi agya van, mint egy amobanak, az lehet. Az ilyen usernel gondolom ha elakad a hivas/letoltes mert alagutba megy es elmegy a terero, azt is biztos a telefon hibajanak fogja fel es mar dobja is a kukaba. Mi az, hogy nem az atlag user dolga utanajarni, hogy jo-e a kartya amit vesz arra amire hasznalni akarja? (plane amikor kb egy pillantas alatt kiderul barmelyik kartya csomagolasarol is) Megis kinek a dolga lenne akkor, a szomszede?

    "Az egyetlen valós hátrány a bővithetőség hiányával, hogy ha megvetted a telefont, nem tudod később meggondolni magad."
    Mi az, hogy az egyetlen valos hatrany. Csak es kizarolag hatrany van a bovithetoseg hianyabol, ahogy azt fentebb kifejtettem. Es nem egy van ilyenbol.

    Gyerekek, ez agyhalal.
  • dyra
    #14
    nem valami vitéz megoldás ez az SD kártyás app telepítés. Jól hangzik. Én S3 mini-t használok CM moddal. Egy klikk és áthelyezi az appot az SD-re, frankó is látszólag. Azt leszámítva, hogy van olyan app ami nem indul van olyan app ami indúl de lassabb és van olyan app ami indul aztán beáll (nagyon jó minőségi SD kártyát használok meglehetősen drága is volt, persze korábban voltak olcsóbb darabjaim is). Még mikor más telefonjaim is voltak (Sony, Motorola) akkor is hasonló tapasztalataim voltak. Őszintén megmondom én már nem akarok ilyenekkel szarakodni a köv telóm minimum 32GB-os lesz. Hangzatos duma meg van , hogy működik is, sőt az a több hogy működik! De mikor nem megy csak a szarakodás van. Hiányzik a rossebnek.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2016.04.07. 18:26:09
  • asgh
    #13
    Súlyosan mellélőttél, mert spec nekem egy olcsó kinai androidos telefonom van, ennyit a márkabuziságról.
    Azért árulja az apple 16 és 64gb-os verziókban, mert aki 4K videókat akar rögziteni, annak ott a nagyobb és a drágább, akinek nem kell, annak ott a kisebb, fotókhoz, appokhoz, zenéhez elég a 16gb.
    Azaz ahelyett, hogy adná 4-8gb belső tárhellyel, mint a droidos telefonok döntő többségét, majd ráirná, hogy "128gb-ig bővithető", olyan tárhellyel adja, amivel garantálni tudja a szolgáltatásai minőségét.
    A bővithetőség azért kompromisszum, mert a fejlesztők számára zsákbamacska, hogy mit dugdos a bővitőnyilásba a user, igy aztán vagy működik a cucc, vagy nem.
    Való igaz, hogy létezik olyan SD kártya, amire lehet 4K videókat rögziteni, de hogyan lehetsz biztos benne, hogy a user olyat vesz? Sehogy.
    Aztán ha frame droppos a felvétel, akkor az sd kártyát szidja? Nem, hanem a telefont. És a maga részéről igaza is van: nem az átlaguser dolga utánajárni, hogy milyen bővitéssel működik rendesen a telefonja.
    Az egyetlen valós hátrány a bővithetőség hiányával, hogy ha megvetted a telefont, nem tudod később meggondolni magad.
  • M2 #12
    Mellesleg az OS szintjén is rengeteg kompromisszumot kell kötni, ha kirántható alóla a tárhely. Hidd el, bármennyit is szajkóztad magadnak, de az sd bővíthetőség szopóág.
  • M2 #11
    Jé, és a Nexus-okon sincs bővítési lehetőség! Vajon ezek az ördöggel cimborálnak vagy más oka lehet a dolognak?

    És a gyárilag beépített tárhely hogyan lesz szar minőségű, átforrasztod? "Áh túl gyors ez nekem, szereztem gagyi lassú chipeket, most kicserélem jól!" :-)))
  • skinnyman
    #10
    Vagyis azert nem hasznalhato, mert kicsi a reszesedese? Mivan? :)

    "Itt nem arroganciáról van szó, hanem racionalitásról:"
    Inkabb belemagyarazasrol, agymosasrol. Bocsi, de felelmetes mennyisegu hulyeseget halmoztal ossze :) Belso tarhely ugyanugy lehet szar minosegu, mint a kulso, es ugyanugy tonkre is mehet. Ilyen erovel tiltsuk be a belso tarhelyet is. Meg ugy igazabol mindent, magat a telefont is, mert az is ugyanugy tonkremehet es tonkre is megy.
    A "korlatlanul bovitheto" marketingduma? Joggal varja el, hogy amit tud azt rendesen tudja?? Egy 16 gigas telefonnak amit nem lehet boviteni (a leggyakoribban vasarolt modell amugy) nehany 10 perc 4k videoval a teljes memoria megtelik. Ezt nevezed annak, hogy rendesen tudja? Ez a nagy kompromisszummentes megoldas negyedmillio forintert? :D Mikozben a bovithetoseg a kompromisszum? Vegem van :DDD.

    Kozben egy nagysebessegu (4k videorogzitesre boven alkalmas) 200 gigas jo minosegu microsd kartya nehany 10ezer forintbol megvan,
    Megfizetni a stabilitast? Tobb ios cuccom volt, egyiknek se volt jobb stabilitasa (sot), mint az android-os nexus-aim, amik rendszeresen honapokat mennek ujraindulas nelkul.

    Ez a tipikus peldaja annak, hogy ha eleget mondogatsz egy hulyeseget, elobb-utobb talan te is elhiszed. Ez esetben ez a hulyeseg egy markabuzi birkak altal kitalalt onigazolo fassag.
  • M2 #9
    Mondjuk a kisebb aksi miatt? Vagy mert plusz egy lyukkal romlik a vízállóság? Vagy a magasabb ár miatt? Vagy az SD tárhely korlátozott használata miatt? Vagy mert sokkal lassabb az elérése?

    Mondom: ez nem az olcsójánosok világa, arra ott van több ezer androidos készülék.
  • M2 #8
    Azért a végén sikerült átbillenteni azt a kapcsolót a beállításokban, vagy inkább szívtál tovább?

    Persze, az iOS sem tökéletes - ezt nem is állítja senki - de ettől még lehet a legjobb.
  • zola2000
    #7
    Régi android telefonomban ha volt benne SD, akkor arra telepítette az appokat is szerintem gyárilag swappelte a tárhelyet ha volt benne sd vagy nemtudom nem hackeltem (prestigio multiphone 3040d)

    a mostaniban (homtom ht7) ígéri a gyártó az android6os frissítést, pedig teljesen olcsó kínai (aliexpressről rendelve magyar állami sarcal mindennel együtt 22ezer forintra jött ki nekem ... magyar bolti árát 38ezerért láttam) ... a root meg nem nagy hack, kb egy kattintás, és a link2sd már rakja is sdre az appokat szintén egy koppintás

    Szóval talán csak az android 5nél van gond az appok sdre telepítésével 6nál megint megy gyárilag. (?)
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2016.04.06. 18:39:55
  • zola2000
    #6
    Miért fájna bármilyen felhasználónak, hogyha a 16gigás iphonejában ott lenne egy SD kártyahely amit max ha nem ért hozzá, akkor nem használ? Egyértelmű hogy azért hogy 100 dollárt kérhessenek.
  • asgh
    #5
    #2:
    A 6.0 piaci részaránya 4.6%, azaz még jópár évig az sd kártya a droidokban fotó és zene tárolásra lesz kb. jó, miközben úgy reklámozzák, hogy "korlátlan bővithetőség".

    #4:
    Itt nem arroganciáról van szó, hanem racionalitásról:
    Ha az sd kártya minősége nem megfelelő, akkor pl. folyamatosan drop frameket fog produkálni 4K videó rögzitéskor. A 4K video rögzités nyilván nem mindenki szivügye, aki viszont prémium kategóriás cuccot vesz prémium áron, az joggal várja el, hogy amit tud, azt rendesen tudja.
    Ezért félrevezetőek az ilyen "korlátlanul bővithető" marketing dumák, mert azt már nem teszik hozzá, hogy a bővithetőség milyen kompromisszumokkal jár.
    A másik a rendszer egyszerű kezelhetőségének megőrzése: ha az sd kártyára fotókon, videókon, zenéken, e-bookokon kivül pl. szoftverek is telepithetőek, akkor maga a rendszer biztonsági kockázatnak van kitéve. A user formázhatja az sd kártyát, kritikus fileokat törölhet, másik gépbe rakva befertőzheti virusokkal, személyes adatokat szedhet le róla, stb.
    Ezek a kockázatok természetesen kivédhetőek, de ez esetben a rendszer kezelése lesz komplikáltabb.
    Az apple alap koncepciója viszont mindig is az volt, hogy az eszköz a lehető legegyszerűbben kezelhető legyen és a user minél kevesebbet lásson a "gépházból". Persze ennek a kényelemnek nyilván meg is kéri az árát, de amig a felhasználók hajlandóak többet fizetni a stabilitásért és az egyszerű kezelhetőségért, addig a koncepcó működik.
  • cateran
    #4
    Ohh az a draga arrogancia...Nyilvan a samu is azert rakta vissza az uj zaszloshajojara az SD bovitest, mert nincs ra igeny, illetve csak olcsojanosok vesznek £500-600 erteku telefont..ja nem...iPhone 6-osom van, mert eluntam az Android baromsagait, de hogy ez 1 centivel sem jobb, az tuti...sot! Nem fagy le? Nem, a faszt nem...Minosegi? Fraszt....Csak 1 pelda: nem enged 100mb-nal nagyobb filet letolteni halozaton at, wifit ker...ok, kicsit szanalmas, de rendben..viszont ha tul gyengenek talalja a wifit, akkor rasegit a halozatbol es a vegen szarabbul jar az ember raadasul a tudta es beleegyezese nelkul...ravasz...

    http://ios9news.net/stop-cellular-data-usage-charges/
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2016.04.06. 15:33:29
  • M2 #3
    "Mivel az Apple továbbra sem hajlandó a microSD-bővítés elérhetővé tételére"

    Amiben lássuk be, teljesen igazuk van, mert a bővítés lehetőségének rengeteg hátránya mellett egyetlen előnye van: olcsójánosok tudnak gagyi kártyákat beletolni. Na, az Apple termék ha valakiknek egyáltalán nem való, akkor azok az olcsójánosok. Be is zárult a kör, a probléma marginális.
  • skinnyman
    #2
    6.0 ota gyarilag tudja (adoptable storage)
  • asgh
    #1
    Ami a beépitett tárhelyet illeti: valójában az android felhasználóknak is csak virtuális alternativa a microSD bővités, mert szoftvereket már nem lehet erre a területre telepiteni.
    Akkor jön a meglepi, amikor az 1GB belső tárhellyel rendelkező kinai telefonra ráirják, hogy akár 128GB-ig bővithető, aztán hiába rak bele a felhasználó akármekkora SD kártyát, már egy passziánszt sem tud letölteni google play-ről, mert a telefon belső tárhely hiányában megtagadja.
    Persze vannak rootolt telefonokra megoldások, de ez már a hack kategória, ami a többségnek kiesik.