11
-
#11 Na akkor mostantól vízre is megy a spacex-nek. -
Tauri #10 drágább a logisztika mint a drónos megoldás -
Blacktom #9 Nem jó a logikád. Ha a földre jön vissza akkor olcsón össze tudják szedni, a drónhajókat viszont üzemeltetni költségesebb, ami űripari mértékkel mérve azért nem nagy falat.
A tengeri landolás nem teszi olcsóbbá a rakétát, kilövést, ellenben megenged landolást olyankor is, amikor már nem lenne az első fokozatban elég dV hogy szárazföldre visszatérjen. Legjobb példa erre a SES-9. -
Blacktom #8 Volt már tengeri leszállás. Tengeri állás viszont... az még nem tartott sokáig. -
Blacktom #7 A te készülékedben lesz a hiba -
philcsy #6 a videónból úgy tűnik az álcázóberendezést is sikerült üzembe helyezniük, mert 1:08 körül rövid időre teljesen eltűnik a képről XD -
Sequoyah #5 Ezzel egyutt is, a space x raketaja ha nem is orbitalis, de meg mindig joval nagyobb sebessegrol pottyan vissza. -
#4 igaz, így már értelek -
Tauri #3 Teljesen jogos amit írsz :)
Úgy értettem a két összehasonlítást, hogy a Blue Origin szinte csak függőleges elmozdulást végez és egy kis mikorgravitációs lebegést, majd vissza potty a Földre, addig a Space X vízszintes gyorsulást is kezd az Orbit miatt, és pont ezért nem tudnak visszajönni fellövési pozícióba.
Egyébként nem is kellene összehísonlítani a kettőt, én csupán a cikkre reagáltam és nem tesztett hogy mások is össze vetik.
A Blue Origin túrista járat , még a Space X kereskedelmi ellátó.
-
#2 izé, ha a space x nél nézzük szigorúan csak az első fokozatot ami ugye visszatér akkor az is szuborbitális pálya... persze sokkal komolyabb rakéta az mint a videóban szereplő, várom már az első tengeri leszállást. -
Tauri #1 A Space X eddig 1 ből 1 szer meg is oldotta a földre való visszatérést, méghozzá egy orbit pályára indított startból...és csak azért hogy megmutassák a szponzoroknak meg a népnek hogy Ők is megtudják csinálni.
De pont nem ez a cél a Space X től hanem hogy olcsón dronokkal hozzák haza az egységet a tengerről, ami sokkal nehezebb mint szárazföldre.
Továbbá egy szuborbitális pályáról való visszatérés nagyságrendel könnyebb