6
-
#6 Pedig a két előre néző kamera azt csinálja. Katonai dronok már most részben autonomok. Én nem azt mondom h jövőre ez lesz de évröl évre komly fejlesztések vannak. Azt meg hol momdtam, hogy egy mobil elég hozzá? -
SupraMKIII #5 Hát, már bocsánat, de az még nem 3D leképezés, sőt, még csak nem is hasonlít.
Persze, a telefonok fejlődnek, de ugye az mindkettőnknek tiszta, hogy a google nem hülye az önvezető autókban szervereket üzemeltetni, ha elég hozzá egy telefon...
Itt azért még nagyságrendi különbségek vannak! -
#4 A fejlődést nem lehet megállítani, azért mert azt gondoljuk, hogy rosszra is lehet használni. Ennyi erővel tiltsuk be az összes autót (autós pokolgépek) az összes repülőt (lásd szept. 11) de még csövet se lehessen venni mert abból is bomba készíthető. Irány a barlangba és ne használjunk semmilyen modern technológiát.....
Drón technológia legalább 10 éve bárki számára elérhető mégsem használták robbantásra. Mit csináltak helyette, kuktát teleraktak robbanóanyaggal és otthagyták a bostoni futóverseny mellett. Tiltsuk be az összes kuktát mert ........
Az egyén szabadsága pont akkor szűnik meg, amikor félelmében mindentől el akar zárkózni.
Csak halkan jegyzem meg a menekültektől jelenleg jobban kell félni mint a drónoktól.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.04.04. 12:21:11 -
#3 Ebben az évben 2 drón is kijön/kijött, ami rendelkezik tárgyfelismerési, elkerülési rendszerrel magyarán 3d leképzéssel. P4 jó példa erre. 2 szenzor az elején és 2 az alján és 20 perc repülési idő. Egyre jobb. Évente iszonyatos léptekkel fejlődnek. Szerintem nem kell nekik sok idő. Telefonokba is milyen számítási teljesítmény van. Ráadásul teljesen más tészta az utakra fejleszteni valamit vagy a levegőbe.
Hatalmas cégek érdekeltek ebben az iparban Google, Amazon de még lehetne sorolni. Szóval fog ez fejlődni. -
overseer-7 #2 már látom előre, hogy a terroristák ilyen repülő bombákkal fogják gyilkolászni az embereket.. netán repülő gépfegyverekből osztják majd a haragot. =(
Az egyéni emberi gondolat a jövőben..egyre veszélyesebb és több hatalommal rendelkező lesz. Megnövekszik az egyén "TEHETEM" veszélyességi és hatásszintje társadalomban. =( -
SupraMKIII #1 Ez is kicsit olyan, mint az önvezető autó: Álmodozunk róla, ami rendben van, de még nagyon messze van! Addig pedig vigyázzunk arra, hogy ne szakadjunk el a valóságtól!
A problémát a rengeteg szenzor és az azok jeleit feldolgozó eszközök energia igénye és súlya jelenti.
Egy igazi 3D leképezés még brutálisan nehéz munka - meg lehet nézni, hogy a google autóiban is mekkora hardver van! Ez még egy autónak is gondot okoz, nem hogy egy drónnak - ahol úgy számolgatják a grammokat meg a wattokat, hogy ne 3 perc legyen a repülési idő...
Szerintem menjünk csak végig a lépcsőkön: Legyen önvezető autó, a fenti rendszer pedig remekül ellesz elsőnek az utasszállító gépeken, meg helikoptereken - és egyszer eljön majd az idő, amikor felfér mindez egy 20-50 centis drónra is.
De addig még nagyon sok Li-ion akkut fognak legyártani...
Utoljára szerkesztette: SupraMKIII, 2016.04.04. 09:20:02