1
  • end3
    #1
    Az internethasználók nagy tábora rövidesen két részre fog szakadni, a jelentős forrásokat mozgósítani tudó, internetet használó cégek, emberek, "walled garden"-nekbe menekülnek, ahol egységesen magas színvonalú biztonsági követelményeknek tudnak eleget tenni. (lsd. egyes "felhő" szolgáltatások..)

    (Nagy szolgáltatók vagy nagy és folyamatosan aktualizált hozzáértéssel rendelkezők, valamint a legkorszerűbb biztonsági szoftveres megoldások igénybevételével), a másik megmaradó rész a "szabad internetes pokol" martalékává válik. Köszönhetően a profit és a nem biztonságorientált és felhasználó központú gondolkodással rendelkező gyártóknak.

    (Kicsit hasonlatosan ahhoz, ahogyan a nem digitális világban, a tradicionális, átlag civilizált állampolgárok, a gyorsan kialakuló "multi-kulti" világában, lassan estétől-reggelig, még az utcára sem nagyon mernek majd kimenni...)

    Ráadásul a "szabadon élő" de anyagiakban "gyengébben eleresztett" tömeg részéről, az "elmenekült kertek" folyamatos, kreatív, és agresszív támadásoknak lesznek kitéve. - Szép új világ lesz, annyi szent...