5
 • Sequoyah
  #5
  Aki tudomanyosan akarja megkozeliteni a globalis melegedes kerdeset az pont ezert nem is az aktualis idojaras alapjan teszi ezt, szoval nekik mindegy hogy most epp fuj a szel vagy meleg van vagy hideg, mert nem ettol fugg.
  Aki politikai oldalrol kozeliti meg annak is mindegy, de epp ellenkezoleg, mindre rafogja hogy ez mutatja a letet vagy nemletet.
 • NEXUS6
  #4
  A GW nagyjából tény. A kérdés az, hogy hol van az leírva, hogy mennyinek kéne lenni a Föld átlaghőmérsékletének?
  Ha mi valamit még is meghatározunk, akkor is csak saját érdekeinket tartjuk szem előtt, nem a Földét, az élővilágét.
  Az élővilág szempontjából egy meleg, párás, magas CO2 tartalmú légkör az ideális, ami pl. a dinók idejében is volt, és nem a mostani viszonylag száraz, hideg, alacsony CO2 szintű. Ez utóbbi jelentősen alacsonyabb biomassza tömeget tesz lehetővé.

  Akik a "klímavédelem" mögé állnak, azok nem zöldek, azok az emberi fajt helyezik minden, a Föld, az élet elé.

  Ráadásul teljesen kétséges az is, hogy ez valójában kinek is az érdeke!? Mert amíg a gazdag államok a GW pozitív oldalát kapják jórészt (pl. növekvő mezőgazdasági termeléssel), addig a szegény országok képtelenek védekezni a negatív hatások ellen (pl. tengerszint emelkedés). Ez pedig felveti a kérdést, hogy mindazok az intézkedések, amiket a gazdag országok nyomatnak ezerrel, vajon nem-e azt a célt szolgálják, hogy csapást mérjenek velük, valami zöld politika nevében a szegényebb országokra, azok versenyképességének, az általuk jelentett kihívás csökkentése érdekében!?
 • ostoros
  #3
  Csak hogy a globális felmelegedés tekintetében az átlag számít. Hiába voltak hideg meg hó rekordok egy pár hétig, ha amúgy a tél többi része enyhe volt.
  Globális átlaghőmérsékletek:
  https://ourchangingclimate.files.wordpress.com/2010/03/global_temp_yearly_p1_smthbin11_2.png
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2016.03.13. 11:58:52
 • torreadorz
  #2
  Ezért nagy biznisz ez a "globális felmelegedés". Mindegy hogy sokat esik vagy épp szárazság van, hideg van vagy meleg, fúj a szél vagy nem, mindent rá lehet fogni hogy globális felmelegedés. Ha egy meteor becsapódna tán még azt is.
 • Ender Wiggin #1
  Ebben az a szép, hogy tavaly meg rekord hideg volt ugyanott (többszáz rekord dőlt meg) és mindegy, hogy hideg vagy meleg, mindig kajabálnak, hogy globális felmelegedés...