20
  • Englund
    #20
    Azért a két filmet ne hasonlítsuk már össze a Mad Max egy kultikus remek film a Saul fia még a kanyarban sincs hozzá képest
  • Archenemy
    #18
    Kicsit el van ám tolódva a kiinduló mércéd. Nem csak az a siker, ami gigászi ultranagy korszakalkotó meglepetés. Illetve ha szerinted csak az, akkor szerinted a filmek 99.99%-a kudarc.
  • ostoros
    #17
    Remélem hoz vagy 50 millát. Akkor legalább valamelyest megtérül.
  • Tetsuo
    #13
    Oké, de ez mitől "magyar filmgyártás"? Mert magyar adófizetők pénzéből készült?
    Attól még nem lesz magyar. Laszlo Nemes (így kell pontosan írni a nevét) kijelentette, hogy minden Franciaországhoz köti, csak a támogatásért jött Magyarországra.
  • asgh
    #12
    Csupa olyan filmet soroltál fel, amik angol nyelven forogtak, azaz könnyedén bekerülhettek az amerikai forgalmazásba. Az USA-ban az áltagközönség ugyanis nem viseli el a szinkront, igy a nem angolul forgatott filmeket eleve csak művészmozikban, felirattal játsszák. Ez már önmagában megtizedeli a potenciális nézőszámot.
    Valójában az egyetlen nem angolul forgatott film, ami valódi box office sikert tudott elérni az USA-ban a Tigris és Sárkány volt, de azt egyrészt igen komoly költségvetésből forgatták, másrészt a témája és a műfaja már a bemutatása előtt is népszerű volt az USA-ban.
  • Macropus Rufus
    #11
    akkor csak nézd úgy, hogy több évtizede nem volt ilyen siker a magyar filmgyártásban.
    És sztem azzal, hogy személyeskedsz bizonyítod, hogy ha nem is korban de jellemben max 11 éves lehetsz ahogy Kalapos01 is írta.
    Ha esetleg egy filmguruval van dolgom akkor elnézést kérek, mert akkor csak tudod, hogy mit írsz, de azzal, hogy az 1979-es 400.000 dollárt hasonlítod egy mostani filmhez... kissé necces. Pláne, hogy a MadMax 1 650k dodóban fájt ami mai áron több mint 2.2millió dollár. És ugye az almát hasonlítottad össze a körtével. ;)

  • mr caldor
    #9
    Javaslom a kópia számokat is nézni egy A kategóriás hollywoodi film esetében 3-4000 míg a Saul Fia 151!!!!
  • mr caldor
    #8
    Javítást nem engedte :( De 1,5 millió Euró volt megadva kiadásnak. 3,3 millió dollár eddig összesen bevételnek! https://en.wikipedia.org/wiki/Son_of_Saul
  • mr caldor
    #6
    Jelezném hogy a Mustangot Franciák 820000 dollárral nyomták meg http://www.boxofficemojo.com/movies/?page=intl&id=mustang.htm Viszont nyomába se ér a bevételek terén a Saul Fiához képest! http://www.boxofficemojo.com/movies/?page=intl&id=sonofsaul.htm Javaslom megnézni a magyar nézettséget. ami nem frissült de 180000 felett a nézettsége! Tessék olvasni 1,3 millió Dollárból készült a film! Saul fiának még sok sok dollár be fog jönni, a Japán adatok még meg se érkeztek se a Kínai.... :D De ottani ismerősöm megosztotta a Japán plakátot!

    Utoljára szerkesztette: mr caldor, 2016.03.02. 19:18:10
  • zetortraktor
    #5
    Sokáig a Mustang előtte volt, és a végén is elég szoros volt a fogadóirodáknál a két film csatája. De persze, hogy ilyesmit jelentettek ki azok után, hogy Cannes-ban jól szerepelt és még jól is sikerült. És igen, többek között ezért ekkora siker. Bár már a Mustang is 725 ezer dollárnál tart, de az nemzetközileg szerintem sikeresebb lesz, mert mégiscsak francia.
  • asgh
    #4
    Azt jelentették ki, hogy a legesélyesebb az Oscarra. Ezt sok filmről kijelentették már és sok pofáraesés is volt belőle, ezúttal nem lett.
  • Meridian
    #3
    A probléma csupán csak az a felvetéseddel, hogy a filmről már nyáron "kijelentették": oszkár díjt fog kapni...