14
  • calmar
    #14
    Én csak azt nem értem, mi a fenéért kell ennyi pénzt a zsebükbe tenni? Szerintem hülyeség. Én is nagyon szeretem a jó cuccokat, de almásat nem vennék soha. Mindenki el van tőle dőlve, hogy ettől egyéniség, meg egyedi. Hát nem hinném. :) Lehúzós kacat. Ennyi.
  • zola2000
    #13
    "Nyugat számára"

    Lassan már nagyobb piac lesz az applenek is kína mint usa (kínában kb tízmilliók élnek "nyugati" színvonalon, kb százmilliók kb magyar színvonalon és ... a többiekről van szó a cikkben) ... ha hozzáveszem kelet-ázsia jobban menő részeit (korea-japán-tajvan-szingapur stb akkor lassan nagyobb piac lesz kelet ázsia mint a nyugat.
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2016.02.29. 11:01:22
  • bunny
    #12
    Pont az ilyen prémium termékeknél (már úgy értem prémium árazott) a legdurvább, ha gyerekmunkás gyárakban gyártatják, miközben simán beleférne az árba az is, hogy akár USA-ban készüljön. De persze akkor nem lehetne 50 dollárért előállítani a 800 dollárért árusított kütyüt.
    Nyilván az se jó, hogy léteznek ilyen gyárak, de ez sajnos a kapitalizmus, ahoz hogy nyerj a tőzsdén valakinek veszíteni kell. Ahoz, hogy olcsó legyen valami, valakinek éhbérért kell dolgoznia. Mellesleg van ahol az éhbér is jobb, mint az éhkopp. De legalább annyi társadalmi felelősségvállalás szorulhatna a gyártókba (ja, naív vagyok), hogy a prémium árazott termékeket ne ott gyártassák. Szóval aki ezen fel van háborodva bátran bojkottálja az érintett termékeket! Ahogy lehet pl. az élelmiszernél is (nyugaton) tudni, hogy az hol, milyen módon készült, és tudja a pógár, hogy azért vesz 10 cent helyett 50-ért tojást, mert az a tyúk kapirgált a 10 hektáros csirkewellnesses farmon, ahol boldogok a bocik is és fincsi tejet adnak!
  • M2 #11
    Ekkora iróniát nem észre venni azért nem akármi! :-)
  • Sir Cryalot
    #10
    De lássuk be , nyilván irigyek vagyunk az apple aktatologatók gluténérzéketlen starbucks nyeldeklésére a menő, narcissztikus kaliforniai dizájnú kütyüdömpingre és a mesterséges szégyenérzetükre is.
  • errorista
    #9
    " A China Labor Watch közölte, hogy miközben az Apple minden idők legnyereségesebb cége, mégsem tudta elérni, hogy a termékeit készítő munkások magasabb bért kapjanak. "

    WUT? Ő fizet minden egyes darabért. Folyamatosan azon ügyködik, hogy minél kevesebb bért kapjanak a beszállítóinál dolgozók. (minél kevesebbre alkudja le az alkatrészek árát)

    Ezt az egész cikket valahogy nem értem.
  • duke
    #8
    " hetente 60 óránál többet semmiképpen sem dolgozhatnak"

    Megindito az emberseguk, bekenobeldijat nekik azonnal. 5 napra szamolva, csak napi 12 oraban gyarthatjak a felsobbrendu nyugat szamara a szart.
  • Sir Cryalot
    #7
    -az a tuti mikor ezt egy aktatologató veszi észre, két starbucks lötyi nyeldeklés közt, utána a többi aktatologató felfedezi benne az emberségességet (természetesen két , természetesen adókerülős starbucks lötyi nyeldeklés közt ) , és természetesen a töbszázmilliós szociopata junior tábor pont így szeretné nyeldekelni a starbucksos lötyit két aktatologatás közt :D
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.02.28. 00:47:49
  • don Fülig Jimmy
    #6
    @flashpointer2: olcsóóóó?!? Olcsóak az almás cuccok? Szaladok, veszek b+ ...
  • syn7h37ic
    #5
    Ez azért van mert ők már űrmeghódíccsát csináltak, és a terroristák kezébe kerültek az éhező afrikaiak.
  • flashpointer2
    #4
    Ha nem ott gyártanák nem lenne ilyen olcsó!
  • sempronius18
    #3
    Gondolom miután kiderült ez a mocskosság el is telepíti a gonosz sárgáktól az Apple a termelést mondjuk San Francicoba ahol a fiatal és szexi dolgozók majd az 5-6$-os fajlagos kínai óránkénti munkaerőköltség helyett 30$ dollárért fogják a világot jobbá tevő termékeiket gyártani.
  • gombabácsi
    #2
    hú a facebookot ki ne hagyjam!!!
  • gombabácsi
    #1
    ajjjjas hazussság!!!!
    az apple, google és a többi szexi trendi gigacég a világ megmentői, a humanizmus és demokrácia letéteményesei! ezeket a cégeket menő fiatal szexi vezetők vezetik akik az emberissség jövőjjjje!!!!!!!!!!!!!!!!
    minden normális ember ilyen cégnél akar dolgozni, és olyan akar lenni mint e cégek vezetői!!!!!!
    aki nem, az hülye!!!!
    XD