25
  • Ender Wiggin #25
    A spermiumszám nem minden. Lehet 100 millió, ha abból 95 millió mozgásképtelen vagy éppenséggel a saját immunrendszer pusztítja el. Ja, és nem kell 2035-ig várni, a magyar átlag már most is 10-15m/ml. Sok ülés, mobil a zsebben, dohányzás, alkohol, szűk alsógatya stb. 1938-ban mi volt ezek közül egy átlag férfi esetében? Semmi.
  • ostoros
    #24
    Oké tagadjad csak.
  • bakvarnyu
    #23
    A világ hal ki, vagy csak Magyarország ? Vagy ez csak a világ fehérebbik felét érinti?
    Valami nagyon nem stimmel a cikkel, mert 2050-re 10 milliárd emberrel számolnak a Földön.
  • msnforever2
    #22
    En most pl. nagyon varom az uj doomot, ez is biztos osztonos, genetikailag belem van kodolva. Doom feverben szenvedek. Miota meglattam, szeretném a Doomot. Szeretnem a kezemben tartani, loni a szornyeket, kitepni a cacodemon egyetlen szemét.
  • msnforever2
    #21
    Egesz biztos, hogy nem vagyok feminista :)
    Az siman lehet, hogy letezik valami jelenseg amirol te beszelsz. Kerdes, hogy ez pontosan micsoda, milyen eredetu es mi a celja. Szerinted gyereket akarnak osztonosen, szerintem meg csak valamit eppen akarnak ami ebben az esetben egy gyerek de lehetne barmi mas hulyeseg is amit eppen a fejukbe vesznek mert lattak a szomszedban.
  • ostoros
    #20
    Süket duma.
    Nem vagy véletlenül feminista? Azok szokták a jelenséget tagadni. Meg ilyen baromságokat felhozni.
    A jelenség létezik. Nem gyakori, de VAN. És ez meg is mutatkozik pár generáción belül a születési statisztikákon.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2016.02.28. 22:25:02
  • msnforever2
    #19
    Komolytalan cikk mind a ketto. Raadasul csak azt tamasztja ala amit en is irtam, idezet az egyikbol: "I wanted to feel proud of someone, and I wanted a child.". Szoval mivel magara nem tud buszke lenni mert egy csodtomeg ezert a gyerekeben akarja megvalositani onmagat. Nem irigylem szegeny gyereket. Csupa olyan dolgot kell majd csinalnia ami nem erdekli, amiben az apja kudarcot vallott.

    Amugy mind2 cikk arrol szol h lattak mashol kisbabat es ok is akarnak. Ez csomo massal is igy van, pl. iPhone vagy star wars-os bizbasz, kocsi, ruha, cipo stb.

    Semmi tudomanyos magyarazat nem volt a cikkekben pl. hormonszintek bizonyos aranyai vagy egy gén ami ha hianyzik akkor tobb tizezres mintaban is kimutathato h nem akarnak gyereket.
    Divat az egesz gyerekbiznisz es ezt a reklamcegek tudjak a legjobban.

    Nincs ertelmes es racionalis ok egy gyerek szulesere. Regen is csak azert szulettek mert a szex velejaroja volt. Manapsag meg azert mert vannak akik baromira unatkoznak es/vagy a gyerekben akarjak megvalositani onmagukat. Ami szegeny gyerekre nezve nagyon rossz lesz.
  • ostoros
    #18
    Ezért:
    http://healthland.time.com/2011/09/06/baby-fever-the-desire-to-procreate-is-not-just-for-women/
    http://health.usnews.com/health-news/health-wellness/articles/2015/09/14/is-baby-fever-real
  • msnforever2
    #17
    És miért vagy ebben olyan biztos?
  • ostoros
    #16
    Nem, nem, hagyd ezt a balfasz dumát. Nem erről beszéltem. Hanem egy létező jelenségről. És annak nem ilyen balfasz magyarázata van.
  • msnforever2
    #15
    Azért akar, mert miután végzett az iskolával (ha egyáltalán végzett), rádöbben, hogy nem érdekli a munkája (ha egyáltalán talál), nincs hobbija, nem érdekli semmi se különösen. Egy nőnél tipikusan a videójátékok, a politika, a barkácsolás, kocsibuzerálás, focidrukkerkedés sem játszik. ÁLTALÁBAN. Ilyenkor mégis mi a faszt tudnak kezdeni magukkal, hogy valami értelme is legyen az életüknek? Jön a zseniális ötlet, csináljanak gyereket, mert kiskorukban úgyis már játékbabát kaptak meg babakocsit tologattak meg babaházaztak. Meg hát MIKORSZÜLSZMÁN?! - hallja a szülőktől folyamatosan.
  • ostoros
    #14
    Márpedig létezik. Sosem hallottál még arról, amikor egy-egy huszonéves nő aki tartós kapcsolatban él, egyszer csak gyereket AKAR, pedig korábban abszolút nem érdekelte a téma?
    Elismerem, nem túl gyakori, mert az emberiség történelme során a szex is elég volt. Eddig.
    A helyzet azonban megváltozott, ezt mindannyian tudjuk. A megváltozott helyzetben pedig megváltozik az evolúció iránya, vagy talán helyesebb ez esetben egyelőre szelekciós nyomásról beszélni.
  • Fbn Lx
    #13
    Az élelmiszeripar által használt adalékanyagoknak vajmi kevés köze van a férfi termékenységhez, ilyen hatásról még nem hallottam.
    Az ülő életmód nem fogja különösebben felmelegíteni a heréket, az átlagos férfi azért nem összezárt combokkal ül, érthető okokból. Amennyire ez plusz hőt is jelentene, az elenyésző ahhoz képest, amennyivel a herék környezetének az átlaghőmérséklete magasabb gyakorlatilag egész Afrikában, ahonnan egyébként származunk.
    Ülő életmód mellett, ha keveset mozogsz és nem sportolsz, egyszerűen alacsonyabb lesz a tesztoszteronszinted és ezzel együtt csökken a spermiumszámod, ez az egyik faktor ami közrejátszik.
    De én egyébként egy egészen más tendenciára mutatnék, az pedig maga a gyerekvállalási kedv. Azokban a társadalmakban, ahol magasabb az iskolázottság, jóval kisebb lesz a motiváció a gyerekvállalásra, mert a gyerekvállalás áldozat. A nyugati társadalmak polgárai iskolázottak és felvilágosultak, jóval kevésbé babonásak, jóval kevésbé vallásosak, és sokkal inkább tisztában vannak a saját életük egyszeri és megismételhetetlen mivoltával, a halál véglegességével és az öntudatuk törékeny természetével, ezért a nyugati társadalmak polgárai jellemzően szeretnék kimaxolni a saját életüket és nyitva tartani a lehetőségeiket. Amiben egy gyerek nyilván akadályt jelent, egy életed végéig tartó projektet vállalsz. Az ember minél nagyobb tudásra tesz szert önmagáról és a világról amiben él, jellemzően annál kevésbé folytat ösztönös életet. Azokban az arab országokban, ahol a termékenységi ráta 6 körüli, az egzisztenciális válság gyakorlatilag ismeretlen fogalom, ők kevésbé élnek önmagukért és az élményeikért, mert isten mindenre választ ad. Meg persze a fogamzásgátlás is kicsivel kevésbé népszerű.
    Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2016.02.25. 23:04:49
  • Fbn Lx
    #12
    Ha még feltételezzük is, hogy fajfenntartási ösztön létezik, a fajfenntartási ösztön akkor sem azt jelenti, hogy ösztönösen vágysz arra, hogy fenntartsd a fajodat.
    A fajfenntartási ösztön azt jelentheti esetleg, hogy vágysz a szexre, mert pozitív visszacsatolást kapsz, amikor szexelsz, ennek eredménye pedig a faj fennmaradása. Ez a motiváció természetesen nem változott meg. Az evolúció nem magasröptű eszmékkel operál.
    Ugyanakkor felhívom a figyelmed, hogy a modern genetika álláspontja szerint a gének képezik az evolúció egységét, és fajfenntartási funkcióval az evolúció egyáltalán nem rendelkezik. Az állatoknak nincs fajfenntartó ösztöne, "génfenntartó" ösztöne van.
  • ostoros
    #11
    Azok jó része, aki "nem akar" azokat propagandával jól megtömték. Ilyen dumák jönnek szembe, hogy "ebbe a világba?" meg, hogy az "ember egy kártevő", stb.
    Ezen felül vannak, akik 30 éves korukra nagy nehezen találtak párt, azok nem akarják a kialakult szokásaikat felborítani.
    Ugyanez igaz a szinglikre is, csak ők még párt se akarnak az életmódjuk fontosabb.
    .
    Azért ne keseredjetek el, hatékony fogamzásgátlás mindössze 40-50 éve érhető el, az két generáció. Ha kihúzunk még 2-4 generációt valahogy, akkor azok fognak többségbe kerülni, akik azért akarnak gyereket, mert érzelmileg-hormonálisan KELL nekik. A többiek pedig megritkulnak/eltűnnek. És onnantól újra felívelés lesz.
  • kissssss
    #10
    "A terméketlenség ugyanis betegséget és nem impotenciát jelent, nem szégyellnivaló dolog" - mondta Dr. Szöőr Anna pszichológus"

    ebből is látszik hogy a kedves anna doktorunk vajmi keveset tud a férfiakról....
  • wednes
    #9
    Ez a biológiai és egészségügyi részére teljesen igaz. No meg a szülői életkor kitolódása is belejátszik, hiszen + 10 év mérgezés és tunyulás még rárakódik.

    Na de mi van a lelki oldalával?
    Olvastam, hogy pl: Németországban a párok, házastársak 30%-a tudatosan NEM AKAR gyereket. Egyáltalán. Nem a körülmények, kifogások keresése, egzisztencia, tanulás stb, egyszerűen nem akarnak. És ez igaz Japánra és Dél-Koreára is.

    Mert valljuk be nem az a probléma, hogy kétségbeesettem szembesül ezzel a társadalom, hiszen mindenki utódokat szeretne.

    Akikről meg szól a cikk az a másik halmaz. Akik meg eljutnak oda, hogy jó legyen 1 gyerekük, azokat meg a fenti problémák is sújthatják.
    Utoljára szerkesztette: wednes, 2016.02.24. 20:13:44
  • dregnarr1 #8
    Egyszerűbb dolgok is nagy gondot okoznak ilyen téren: szűk nadrág (a mai homo-metro divatról ne is szóljunk a csőgatyákkal meg egyebekkel), mobiltelefon a zsebben (!), és hasonlók.
  • zsgaby
    #7
    Szerintem is összefüggésben van a jóléttel, de nem úgy ahogy te gondolod. Szerintem a rengeteg mesterséges színezék, aroma, és állományjavító a ludas, és az egyre elterjedtebb ülőmunka. A jólétből következik az ún. "készkaják" fogyasztása is. 50 évvel ezelőtt még európában is szinte mindent alapanyagokból főztek, ma meg készrekevert szószokat porokat használnak sokan.
    Az ülőmunka káros a férfi szervekre, folyamatosan melegen tartja azt amit nem kellene melegen tartani.
  • wednes
    #6
    Valami miatt a társadalmi jóléttel is összefügg a károsan alacsony népszaporulat. Európára rá lehet fogni a liberális értékrendet, de pl: Japánra, Dél-Koreára kevésbé. Például ők elutasítanak mindenféle idegen betelepülést. És erre kínosan ügyelnek is.
    Viszont ők is az elfogyás útján haladnak (Dél-Koreában pincsi kutyákat tologatnak inkább babakocsiban)

    Úgy tűnik, mintha a evolúciós nyomás eltűnésével megszűnne (nagy eséllyel nem halsz meg és rettentően kényelmes az életed), az ebből eredő fajfenntartási ösztön.

    De az is lehet nagyon is hat ránk a környezet és az evolúció. A "megmagyarázhatatlan" viselkedésünk és biológiai elváltozások (persze jó része civilizációs életmód következménye) lehet ugyan abba a kategóriába esnek, mint a lemmingek szakadékba ugrása, vagy a nagytömegben ketrecbe zárt patkányok viselkedése. Ami idővel akár helyre is állhat.

    Én ezért nem is tartom valószínűnek a teljes kipusztulást. Mert a nagy tragédiák után (háborúk és járványok) jönnek a baby boomok.
    Utoljára szerkesztette: wednes, 2016.02.24. 16:19:13
  • kvp
    #5
    Hat igen, a fo problema az, hogy a legalacsonyabb muveltsegi szintu tarsadalmi reteg kivetelevel szinte sehol nincs eleg gyerek, mivel a nok jelentos resze nem vagy max. 1 gyereket vallal.

    A ferfiak problemaja nem jelentkezik annyira, mar most is az a helyzet, hogy egy atlagos apanak elete soran tobb notol lesz gyereke, mig a ferfiak maradek reszenek senkitol. Ez jellemzoen megoldja a problemat es csak az egyuttmarado, a ferfi miatt gyermektelen parok eseten jelenthet gondot, de ez nem jellemzo a tarsadalomra.

    Az egyedulallo anyak igen, de a fent emlitett apa megoszlas miatt van, viszont ha valakinek igy lesz gyerke, akkor jellemzoen azert nem lesz masodik, mert az elso apja mar mashol jar, viszont a no gyerekkel mar keveseknek kell.

    A muzulman vilagban ezt jellemzoen ugy oldottak meg, hogy egy ferfinak lehet tobb felesege, mig a feleseg nelkul marado ferfiak meghalnak az aktualis haborukban vagy ujabban ide jonnek part talalni maguknak. A magukkal hozott tarsadalmi rend nagyon rossz a noknek (es altalaban barkinek aki ertelmesebb), de nagyon hatasos a faj rovid tavu tulelese szempontjabol. (viszont hosszu tavon gatolja a civilizacios fejlodest, tehat sajnos ugyanugy zsakutca mint az onkentes gyermektelenseget okozo nyugati liberalis ertekrend)
  • ntom
    #4
    lesz itt import sperma, nem kell aggódni
  • barret
    #3
    Passzív fogamzásgátlás:)
  • Zoliz
    #1
    Milyen érdekes hogy ebben a feminista világban sosem vonják kérdőre a nők felelősségét a gyermekszaporulat drasztikus csökkenésében. Ez a modern feminizmus lényege, a nők felsőbbrendúsége és a férfiak felelősségre vonása. Másrészről pedig nincs sok jelentősége ha egy férfi meddő mivel sperma milliárdszámra van a világon és abból sosem lesz hiány, a nők viszont alig szülnek mert férfiak akarnak tünni az esélyegyelőség jegyében, ez a lényeg amit többeknek fel kéne ismerni, mig nem késő.