187
Quantum Break / Akció-Kalandjáték
  • Kandurex
    Veled az a baj, h azt hiszed a világba mindenhova a Digi vagy hasonló über szolgáltatók adják a netet. Hát van ezzel kapcsolatba egy rossz hírem.
  • FartingSquirrel
    Ha a világátlag 10 Mbit, akkor Korea meg Skandinávia hogy vezethet a 20Mbitjével? :D
    Egyébként meg nem hinném, hogy a világátlag 10Mbit lenne (már ha eltekintünk az olyan helyektől, ahol már maga az internetkapcsolat is csoda), de nem is a világátlagot kéne alapul venni, hanem a magyar átlagot, ha már magyarok vagyunk.
    Még a szaros T-Home-nak a legrosszabb csomagja is 10Mbit, a Diginek viszont 100 (és 1000 a legjobb). Nem hiszem, hogy sok szarabb lenne a T-home 10 Megabitjénél, ennélfogva a 10-es átlag alaptalan. (Jó, jó, te világátlagot mondtál, de hagyjuk már azt a 10Mb-et, 10 évvel ezelőtt volt divat. (Az 1,25MB!!))

Ui.: Amúgy az komoly, hogy a T-home 10-es nete kétszer annyiba kerül, mint a Digi 100-asa??? És a T-home legerősebb 120Mbites sávszélessége több, mint 7000 Ft(!!!!), míg a Diginek az 1000-ese(!!!) annyi, mint a T-home 10-ese?
    Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2016.03.27. 17:41:41
  • MerlinW
    Csak fogalma sincs arról, hogy az átlag sávszél a világon alig 10Mbit/s. Dél-Korea és Skandinávia vezet átlag ~20MBit-el.
  • scomcomputers
    Az én verebem 120 gigát csiripelt xbox-one-ra....
  • Kandurex
    Jó 60, a tökéletes 100....a többi meg instant királyság,.. Mo-n élsz?
  • FartingSquirrel
    A 30Mb-es netet nem nevezném közepesen jónak. Esetleg a 100-at. Viszont ha MB akart lenni, akkor ok. :)
  • Kandurex
    nem nagyon hiszem, hogy nagyon nagy különbség lesz a konzolos és a PC méretben....

...no de, ekkora méret még egy közepesen jó net -el is (30MBit) 7-8 óra hossza....
  • grebber
    Ez inkább a Oneosokat érinti pc-n nagyon leszarják a store-os cuccokat
  • Shep
    Kezdenek kicsit túlzásba esni a fejlesztők a méretekkel. Itt meg a 75 gigából 60-at tuti az átvezetők tesznek ki, mert nagyon úgy fest, hogy ez is csak egy interaktív film.
  • Kandurex
    Azt csiripelik a verebek, hogy 75GB körül van a játék....hát, az még gombócból is egy szekérre való.... :/
  • grebber
    Nem egyszerű történet a Quantum Break felbontásparája
  • Shep
    Egyébként amit a store-ban veszel az mihez kötődik? Win keyhez, géphez, vásárlóhoz, vagy mihez?
  • scomcomputers
    Nagyon jó lesz ez....

• MerlinW
    Nem, de Windows 10-es ami még rosszabb :D
  • grebber
    Nem.Ez foscsira Ms Store-os lesz, ami denuvo nélkül is tudja magát védeni
  • Kandurex
    Mán minden denuvós, a wareznek vége.
  • JaSoN HuNTeR #51
    Ez is denuvos lesz?
  • grebber
    GDC: Autre exemple DX12 avec Quantum Break

A Quantum Break bemutatjójának francia tudósításából két (lefordított) mondat:

If there is one point on which Remedy insisted it is on the difficulty of optimizing performance at the GPU with DirectX 12. To achieve equal performance obtained GPUs of DirectX 11 requires a lot of work.

Fog ez menni kopasz.....
  • Kandurex
    Mire a vergődés a store ellen? Letöltöd azt játszod. Nem? Vagy még valami?
  • FartingSquirrel
    Szóval meg tudom majd venni csak PC-re a Store-ból(?) Ok, köszi.
  • Shep
    A store-ból lehet majd megvenni.
  • FartingSquirrel
    Hogy van ez, hogy Win10-re is kiadják? Meg tudom venni csak Win10-re, vagy csak akkor kapok PC-s verziót, ha megveszem XBox-ra? A hivatalos oldalon nem találtam lehetőséget, hogy PC-re vegyem.
  • MerlinW
    "YT csatornákon is megfigyelhető: egyre több népszerű gamer játszik inkább pc-n és nem boxon vagy ps4-en."
    Ahogy írtad: gamer. Van egy sokkal hatalmasabb felhasználóbázis, akikről nem tudsz, mert nem vesznek részt az online közösségekben (csak Live/PSN szinten), szimplán felhasználók.

Ez általánosságban egy logikus nézőpont, mikor következtetés vonunk le az alapján amit látunk. Viszont nem vesszük figyelembe azt ami nem látunk, hiszen nem látjuk. Kb. mint a minden arab terrorista, bevándorló, rossz ember, mert a médiában az esetek többségében erről van szó. Mindeközben ez persze nem így van - mondom én aki bejárta majdnem teljes Arábiát.

Remélem érted, mire gondolok.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.02.19. 10:04:53
  • lwb
    Ez volt eddig a trend nyugaton, igen. De ma már érződik a tolódás kint is a pc felé. Vannak előrekészített platformok (jól túlárazva, pl. alienware), amivel nem bonyolultabb a játék, mint egy konzolon vagy nem sokkal legalábbis. Ez egyébként a prominens YT csatornákon is megfigyelhető: egyre több népszerű gamer játszik inkább pc-n és nem boxon vagy ps4-en. Egyszerűen ebben a generációban óriási a különbség a pc és a konzolok között és az előző generáció első 2-3-4-5 évében ez nem így volt.

Én exkluzívokra vettem mindkét konzolt, nem pc-helyettesnek. Arra ugyanis alkalmatlanok. De egyelőre az xbone csak a port képes fogni, másra alkalmatlan. A rise of the tomb raider xbone-os eladási adatai 1 millió alatt maradtak. Ez még exkluzívhoz képest is nagyon kevés. Egyszerűen nem fogy a MS konzolja, ez van. Ha nincsenek exkluzívok rajta, akkor ki az aki az erősebb (és olcsóbb) ps4 helyett ezt választja, amikor a 3rd party játékokból uaz van mindkettőn? Vagy a pc helyett?

Nem lepődnék meg, ha a MS már az új generációs konzolját tesztelgetné.
  • MerlinW
    Konzolt elsősorban nem a exlu címek miatt veszik az emberek, hanem mert nincs szükségük/nem értenek a PC-hez. Ha nem ez lenne a szakmám, nekem is konzolom lenne, mert a franc fog pöcsölni a PC-vel, ha ott a kicsi, esztétikus, negyed annyit fogyasztó, halk kényelem. A konzolosok többsége - értsd akik magasról tojnak a piacra, nem a frame-eket számolják, aki csereberélik a játékokat, munka/suli után beülnek a fotelbe kikapcsolódni - féle többséget erősítő, élettel rendelkező casual gamer

Ott a konzol, illetve ott a tablet/laptop ha valakinek szüksége van rá. A legtöbben az interneten olvasottak alapján vonunk le következtetéseket, felhasználói szokásokat, csak arra nem gondolunk, hogy a felhasználók nagyobb része nem írja le a véleményét. Megosztja az ismerőseivel, vagy magában tartja, esetleg szűkebb platformon beszél róla, mint pl az SG :)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.02.18. 20:02:55
  • lwb
    Meg a store-t akarják gondolom. Azért lesz ez windows store exkluzív ... MS nagyon szeretne Valve lenni a pc piacon.
  • Bogdogege
    Nem megy a biznisz főleg a lumia telcsi totál fail nem veszi senki , az xbox sem úgy teljesít ahogy gondolták ,marad a win10 azt nyomják ezerrel.
  • lwb
    Ennyire nem követem a sqeenixet, hogy a szokásaikat monitorozzam. :) Nekem a Q1 volt meg infoként és vastagon rákészültem, hogy tologatni fogják, ahogy szokás azt AAA játékoknál, erre meg kint volt januárban.

Nagyon hülyének éreztem volna magam, ha karácsonykor megveszem boxra.
  • TBTPumpa
    Square Enix hivatalos oldalán az early 2016 szerepelt. Náluk az early az január/február. 2015-ben is eljátszották ezt a Life is Strange-vel. 2014 végén jelentették be, hogy az első epizód early 2015, és 2015 január utolsó napjaiban be is futott az első rész. Idén ugyanígy történt csak a Tömbradírral. Ettől független a TR PC-s változata egy csöppet elsietett port lett, ám messze nem vészes a helyzet.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.02.18. 16:33:52
  • lwb
    Lehet, de akkor is több, mint gyanús ez a nagy kussolás MS részéről. Hogy mondanak is valamit, hogy ez exkluzív meg nem is. Pl. ezzel az erővel akár a Gears 4 is jöhet majd pc-re. Sose mondták, hogy nem fog. Igaz, azt se, hogy igen.

Azt mondjuk nem tudom, hogy ha minden kijön majd pc-n is, akkor mégis ki és mi a fenének fog xboxot venni? Vagy azt már nem akarja eladni a MS senkinek? Végleg feladták a Sony ellen? Ez is lehet.
  • lwb
    Ja, Q1-re tették, de az azért meglepetés volt, hogy Q1 az mindjárt január és nem mondjuk március. :) Legalábbis nekem. Mondjuk kellemes, mert kivártam a boxos verzióval és nem is kellett sokat várnom, mert az ünnepek után már jött is a pc verzió.
  • TBTPumpa
    "Elsőnek a Rise of the Tomb Raider két hónappal az xbox launch után megjelenik pc-re, mindenféle előharangozás nélkül"

WAT
    Végülis csak a jogokat élvező és japán óriás Square Enix jelentette be tavaly nyáron, hogy 2016 első negyedévében érkezik PC-re. Ennyire azért nem volt régen, vagy mindenkinek túl jól sikerült a szilveszter?
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.02.18. 16:26:18
  • MerlinW
    Régóta nem veszi senki komolyan Spencer-t:) Azt sem tudni mit keres az MS-nél, biztos valakinek a családtagja. Egyébként írott publikáció > Spencer hatásvadász előadásai :)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.02.18. 16:22:11
  • lwb
    Egyébként ebben a cikkben nem azt mondja PS, hogy soha nem jöhet pc-re, hanem hogy launchkor miért nem lesz pc-n. Erre meg launchkor mégis lesz pc-n. :) Nyilvánvaló az ok: a box nem ad el elég példányt. Ezt még nem látták tavaly sem, de mára már bejöttek a számok nyilván.
  • lwb
    Tavaly augusztusban még azt mondta Phil Spencer maga, hogy nem fog pc-n megjelenni:

http://www.pcgamer.com/why-scalebound-crackdown-3-and-quantum-break-arent-coming-to-pc/

Szóval tényszerűen nem igaz, hogy a MS nem mondott volna ilyet, mert Phil Spencer az head of xbox és kérdésre kifejezetten cáfolta, hogy jönne pc-re. Nyilván később is meggondolhatta magát, de lényegében ilyen bejelentés sosem volt, csak most, a megjelenés előtt. A Tomb Raidernél sejthettük, hogy lesz máshol is, de azt ne mondja nekem senki, hogy bárki előre látta, hogy már januárban (!) kint lesz a pc verzió.

Nem panaszkodok, mert nem érdekel a box. Van az is, ps4 is, meg gamer pc (i7, 980ti, 16 gb ram, gsync monitor stb.), de több, mint érdekes, hogy az sorban a második nagy xboxos exkluzív hirtelen a finisben vagy nem sokkal utána már nem is exkluzív. Miközben azért a ps4-en nem ez a helyzet.
  • MerlinW
    Quantum Break sosem volt exklúzív. Tipikus sajtós bullshit volt. Sem MS, sem Remedy nem nyilatkozott ilyet soha. Tomb Raider esetében meg egyértelmű volt, hogy csak csúsztatás lesz. Legalábbis azok számára, akik követik a játékipart.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.02.18. 12:03:40
  • lwb
    Azért érdekes, hogy az MS mennyire lövi le az Xbox exkluzívokat ... Elsőnek a Rise of the Tomb Raider két hónappal az xbox launch után megjelenik pc-re, mindenféle előharangozás nélkül. Most meg a launch egyik legnagyobb, legjobban hype-olt exkluzívjáról derül ki, hogy legfeljebb csak konzolexkluzív, de jön pc-re is: jobban, szebben. Még ha win10 és nyomorult store kell neki, akkor is.

Ilyen az x360 alatt nem nagyon volt. Gondolom nem mennek az x1 exkluzívok és kell a piac. Rövid konzolgeneráció lesz ez, az már biztos.
  • TomStorm
    Jól van te tudod..
  • grebber
    Store verzió sehogy se kell. Én látni akarom hány fps-el fut a gépemen és esélyt arra hogy magyarul is játszhassam majd.
    A store egyiket se adja meg.
  • TomStorm
    És ha megosztom veled account-ot?Akkor sem?