13
  • Piszkos  Fred
    #13
    Ne is mondd... :) szerintem a játékipar egyik legbrutálisabb lehúzása.
  • MarkBlade
    #12
    DAYZ.. csak ennyit mondok..
  • Sir Cryalot
    #11
    -olyan mintha lenne szégyenérzete de igazából RENGETEG embernek nincsen, amikor előadja hogy mintha lenne az még külön érdekes (gyakorlás teszi a szociopatát).
  • jkedzs
    #10
    tuti, hogy a gyerek hazudik.
    de a kiksztarteresek megérdemlik.
    így megy ez, ha nincs pontos visszaellenőrzés, hogy mire költik a pénzt.
    nem az első eset, hogy beígérnek valamit aztán "véletlenül" mégsem jön össze, közbe jön valami... :DD
  • Palinko
    #9
    azért tegyük hozzá hogy nem 4 millió dollárt ittak el, csak 4 ezret, igazából lehet, hogy egy hétvége alatt megoldották. másik, meg hogy ez a 4 ezer még a 2 ember full munkaidős bérére sem lett volna elég, szóval lehet előtte ingyen dolgoztak vagy a fene tudja elég zavaros.
  • Archenemy
    #8
    Én mindig elég szkeptikus vagyok az ilyen "én nem tehetek róla, a társaim elitták a pénzt, és én ebből egészen addig SEMMIT nem vettem észre, amíg el nem fogyott, mert én - velük szemben - annyira keményen dolgoztam!" sztorikkal.
  • animastudio500
    #7
    Ezt sokan komolytalan projektnek vették, de ez valamilyen szinten a SimAnt játéknak egyfajta szellemi folytatása lett volna, csak ugye még nem tisztázódott a dolog rendesen, csak egy videóbeszélés volt amiben a fejlesztő elmondta, hogy mi történt. Itt mindegyik felet érint a dolog és érdekelnének a vélemények, valószínűleg az a két alak lesz a ludas, akiket megkért, hogy segítsék a játék munkáit és építették köré a céget.

    A probléma az első körben, hogy ez egy 4-5 fős cég és ebből két ember élből "vezető" beosztású volt és Eric volt az egyetlen egy programozó tudtommal és 2 máik ember meg bedolgozó volt. A kérdés itt ilyenkor az, hogy a francba ilyen balek valaki, hogy dolgozik a projektjén és nem védeti le magának, hogy biztosítsa a játék megjelenését, akármi is történik. A másik dolog, hogy miért kell egy 5 fős cégnek egy finanszírozási menedzser és egy valamilyen kommunikációs-marketinges pofa (az említett kettő, akiről szó volt), akik elkurvázták a pénzt. Azt nehéz elhinni, hogy nem érzékelhető, ha valami ilyen baj van, mert valamilyen jele csak van. A másik dolog meg, hogy mindenképp kell valamiféle levédés, meg hiába nagy haverok és "segítették" a játék fejlesztését, arra számolni kell, hogy sokan vannak akik gerinctelenek és a hátad mögött kilopják alólad a széket.

    Ez a két pofa normális esetben lopásért és sikkasztásért simán ülhetne, de mivel ügyesen levédték magukat, ezért nehéz őket elővenni ezért, viszont a közösséget rá lehet hangolni, hogy tőlük az életben ne fogadjanak el semmit és akkor koppannak.

    A srác helyett én a kódot fognám és várnék vele egy másik kampányig, ahol új gyűjtést tudna szervezni és összejönne annyi pénz, amivel ezt meg az új játékot be tudná fejezni és a pénzből meg beperelhetné ezeket, hogy a játék jogait adják vissza.
  • Zombee
    #6
    Azóta kijött már egy fantasy MMO, egy zombis és egy bankrablós DLC is, erősen kétlem, hogy pusztán italozással ezt el lehet érni. :)
  • aru
    #5
    Egy hangyaszimulátorhoz kell is a pia rendesen! :D Vajon a kecskeszimulátor készítői mennyit piálhattak közben?
    Utoljára szerkesztette: aru, 2016.02.04. 00:24:36
  • VolJin
    #4
    Egy szoftverfejlesztésnek egyik fontos kiadási tétele a bérköltség. Ezek a srácok egyszerűen elitták a fizetésüket. Mi itt a probléma?
  • Palinko
    #3
    azon kívül, hogy már pár közösségi finanszírozási játék elkészült és jóval ritkábban vannak ilyen hibák, egyetértek veled. valószínűleg azoknak jóval komolyabb projekt menedzsmentje volt, itt meg főleg fejlesztő Eric nem mérte fel, hogy mivel van dolga, most ez elég komoly tanulópénz.

    plusz a történetben a legszebb, hogy az a két szarházi még rajta akar perelni, nem hogy a seggüket vernék a földhöz, hogy buliztak jókat és még nem is nekik kell kifizetni. olvastam a yt videó alatt a kommentet jól bevédték magukat Eric meg nagyon póruljárt.

    egyébként a játékért nem nagy kár, bár mindig örülök ha valami szokatlant gyártanak, de ritkán sül el jól.

    visszatérve a fizetésre azért az jó, hogy egyszerre megkapják a pénzt, ha van aki beossza. az nem működne, hogy a közösség havonta fizetne az elért eredményekért, mert az adakozók elhanyagolható százalékának lenne meg a tudása, hogy értékelje a munkát. max a végeredményt tudják saját ízlésük szerint meg pár objektív szempontot figyelembe véve
  • sárkánylovag
    #2
    Kellene egy szervezet aki adagolja nekik a pénzt.
    Felmutat egy verziót és annak alapján kapja meg a havi fizetést.
    Ez az előre kifizetnek két évre azt vagy bemegyek dolgozni vagy nem szisztéma jó lenne már ha belátásra kerülne hogy nem működik.
  • PeeTeR
    #1