46
  • UUUU
    Vagy nem.

"Mindössze 2,3 millió Lumia készülék fogyott
    Forrás: GSMArena
    Az idei év első három hónapjában nagyon kevés kütyü talált gazdára, az éves visszaesés így eléri a 73 százalékot, a bevétel a felére esett vissza.

Több más céghez hasonlóan április vége felé a Microsoft is közzéteszi a fiskális negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését. Ez most sem történt másképpen, bár valószínűleg a redmondiak kihagyták volna ezt a nem túl jeles alkalmat, hiszen a riport szerint az idei év első hónapjában mindössze 2,3 millió Lumia készülék talált gazdára. Éves szinte ez az eredmény 73 százalékos csökkenést jelent, hiszen a tavalyi évnek ugyanebben az időszakában 8,6 millió Lumiát értékesítettek.

Akkor sem jobb a helyzet, ha a mostanit megelőző negyedévet vesszük alapul, hiszen akkor 4,5 millió új Lumia felhasználót köszönthettünk, ehhez képest a jelenlegi számok a felére estek vissza. A csak simán Windows mobil operációs rendszer futtató eszközöket nézzük, akkor ezekből 15,7 millió adott el a Microsoft, egy esztendővel korábban még 24,7 millión áll ez az érték. Az értékesítések visszaesése a bevételre is negatív hatást gyakorolt, a 662 millió dollárnyi forgalom mindössze az 53 százaléka a tavaly ilyenkor felmutatott adatoknak."
  • T2k
    A fostalicska lagdroid után szinte minden más csak jobb lehet.
  • bakkerman
    a 7-es szám a nicknevedben mire utal? A korodra? Vagy esetleg a kórtermednek a számára egy elmegyógyintézetben?
  • tomboy013
    "Akinek halálhírét keltik az sokáig fog élni" ;)
  • Sequoyah
    Erdekes egy eleted lehet, ha minden oromod masok bukasat nezni:)
    Most komolyan, meseld mar el hogy hat negativan az eletedre a Windows Phone letezese.
  • heist
    Volt már Android, IOS is a kezemben, most egy WP-s Lumiám van.
    Veri az összeset...
    Stabi, gyors, hello..., ennyi.
  • IceCube71
    Elég sivár életed lehet ha csak nagymamáknál és ízlésficamokosoknál láttál wp-s telefont.
    2.5 és fél éve vagyok Wp telefon tulaj és nem bántam meg. Tökéletesen megfelel a hétköznapi és melós használatra egyaránt.
    Engem a fényképező része nem érdekel, fontosabb a belső tárhely ami úgy látszik 8Gb a mostani telefonoknál.
    Ha kihoznának egy jó középkategóriás telefont 32Gb háttértárral akkor meg lenne a 920-am utódja.

De sajnos nincs elég készülék választék. Amiket mostanában kihoznak azzal meg nem lehet teret hódítani a piacon.
    A Microsoft hozzáállása miatt szépen lassan átpártolnak a felhasználók a másik két tábor egyikébe.
    Utoljára szerkesztette: IceCube71, 2016.02.03. 21:38:15
  • who am I 7
    remélem belebukik. bár nagymamákon meg izlésficamosakon kívűl még nem láttam normális embert wp-zni (végülis nekik fennmaradhatna, nnak a pár %-nak : DDDDD)
    Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2016.02.03. 21:11:35
  • Papa01 #38
    Akkor pedig a rosszmájúság... :) Én úgy gondolom, az általad kifogásolt mondatot nem kell véresen komolyan venni. De én sem szeretnék off-olni.
  • yamato41
    Miért pont az irigység? Egyébként nem ismerem egyik típust sem, mint ahogyan a telefonok többségét sem. Tök egyszerű, alap telefonom van, amire szükségem van, arra tökéletes (navigációig és böngészésig bezárólag). Viszont tabom elég jó (Note 10.1 2014, kb. 160k volt másfél éve), de az is csak azért, hogy gond nélkül megjelenítsen akár 500-600MB-os pdf-et az Adobe Reader, ezen felül app talán 10 van fent (Vonatrdoid, Livescore, kb. 2-3 játék, amikkel sosem játszom, mert annyira gagyik, játszhatóval még nem találkoztam, meg 2-3 zenélős vacak csak azért, hogy lássam mennyire alkalmatlan a mobil cuccos zenélésre).
  • Papa01 #36
    Szerintem a szimpla irigység beszél belőled... :) Nem kell mindent szó szerint érteni.
  • yamato41
    "Életem legjobb döntése volt, hogy kibasztam az Androidot és vettem egy Lumia 930-at"
    Hát bocs, de sivár életed lehet, ha ez volt a legjobb döntésed. :-/
    (Bocs a flémért, de ez kikívánkozott. Több, mint fura, hogy valakinek az élete egy telefon körül forog...)
  • mérlegjakab
    Én nem bántam meg, hogy Lumiára váltottam. Volt több androidos telefonom és tablet-em is és egyszerűen meg gyűlöltem a droidot.... kb soha többet. Iphone se győzött meg (gyorsan megszabadultam tőle), de elvből se akarok azt. Lumia 640-en gyári wp 8 van, stabil , gyors, 2500 mh akksival 2-3 nap aktív terheléses használattal, 4-5 nap normál-szolid használat mellett. Appok is vannak bőven, egy rossz vagy zavaró tulajdonságot se tudok felsorolni. Hacsak nem a méretét, hogy lehetne vagy 4". De a lényeg a lényeg, hogy tartottam a Wp-s telefontól, pedig nem kell, sőt már vagy 1,5 éve át kellett volna állnom s megkíméltem volna magam sok idegeskedéstől.
  • bunny
    Barátnőm winfon rajongó, nekem most volt 2 hónapig átmenetileg, különösebb rossz véleményem nekem sincs róla. Szerintem átlag user számára jobb választás, mint egy android, de nekem hiányzott az ott megszokott szabadság, úgyhogy végül újra androidozok. De alapvetően ami napi használatba kellett, azt mind megtaláltam a windowsban is, szóval nincs azzal semmi gond.
  • rain70 #32
    OFF:

https://www.youtube.com/watch?v=82xP8_xs-Zw

• Glutamin
    Nekem egy 640 xl ds van. Mindenkepp dual simes kellett igy az alma kiesett. 5 hónap használat után elégedett vagyok. Ez a rendazer sem tőkéletes de már nem mennék vissza androidra.
  • Elemir
    L930, igen én is így vagyok vele, sorstársak vagyunk :)
  • slickboy
    Életem legjobb döntése volt, hogy kibasztam az Androidot és vettem egy Lumia 930-at. It just works. Minden lényeges appot megtaláltam vagy tudtam helyettesíteni. Van vagy 3-400 appom feltelepítve. Ugyanolyan gyors, mint amikor kivettem dobozból és semmi se volt rajta. Androidon 50 app után elfogy a memória és belassul az egész a picsába. Tudom, átéltem és nem szar androidos telefonon. Vagyis nem a kínálat legalja volt, de ettől még szar volt.
    Anyaghasználat: minap leejtettem a telefont, egyik sarkán a fémkeret benyomódott, neki a kijelző sarkának, a kijelző üvege keményebb volt és a fém gyűrődött (!) fel egy picit, de kijelző nem tört el.
    Most Win10 béta fut rajta, igen, vannak benne bugok, de még ezekkel együtt is inkább ezt használom, mert olyan jóságok vannak benne, ami hiányozna, ha vissza kéne térni 8.1-re.
    Újonnan kártyafüggetlenül 160ezerbe került és sokkal minőségibb és jobb, időtállóbb mint a csodálatos Androidos csúcskészülékek 2-300ezerért. Ostoba telenoros liba egyszer iPhone-nak nézte. Majdnem kikértem magamnak. :D
  • Elemir
    Mennyi baromság van leírva.
    Az a különbség, hogy az MS-t a WP jelen állapot nemigen rendíti meg, mivel felhő és szoftver szolgáltatásaival a saját platformjain dugja meg az IOS-t és az androidot. na mindegy... Ja és ne gyártó, hanem rendszer szinten nézzük.

Mielőtt felraktam az insiderrel a win10et, majdnem 400 applikáció volt a telefonomon, uh ezzel az app hiányos szöveggel igencsak kezd ki lenni minden testrészem. A tudatlanság szüli, semmi más. Ja és soha nem fagyott len és ilyenek. Rakj fel 400-at drodira... Igen jöhet a kérdés minek, na ugye?! Elég sok appot teszteltem le és nevetséges az egész app sztori.
    Persze tény, hogy van jó néhány app, mely nincs WP-re, de igencsak sok helyen van legalább olyan jó alternatíva.
    Jól látszik azokon akik nincsenek benne a témában, h androidos és mi a kérdése, van IGO? Minek? Here Drive saját navi van, offline. Tééényleg? Fingjuk nincs, lát egy ilyen cikket és nála ennyi volt a rendszer és az MS ebbe bukik bele nem abba, hogy rossz rendszer.
    A WIN10-en persze még van mit csiszolni a 8.1 gyorsaságához, de ennyi. A WP egyetlen problémája végig, az ilyen cikkek megszületése, melyet akkor kellett volna leverni amikor elkezdődött.
    Persze nem mondom, hogy nem bukik el a WP, mert az MS iszonyat bután csinálja, mert amit PC-n elvisel a nép, telefonnál nem és nem akarjál felismerni. Ellenben ha a win10-et nem cseszik el, és ugyan azt az appot gépen és telón és más platformon tudod majd használni, abban van potenciál igazán.
    Ha ez mégsem, és a pletykál szerint tényleg egyszer kijön egy surface mobil, akkor az viszont igencsak agyonveri az összeset és személy szerint én ebben bízom... MS által kidobott kis lapos a macbook-ot keresztbe megeszi, én erre számítok telefonon is. Erre lehet offolni.
  • zola2000
    Gondolom maga az OS gördülékenyebb mint a droid, de ... próbáld meg a windowsos pcdet csak modern appokkal használni -> telefonon kb ugyanilyen gáz lenne az appok hiánya gondolom, hacsak valaki azt mondja hogy nem játszik, nem azon néz videót (nem találtam olyan modern appot tabletre ami kezeli a 10bites videókat, ass feliratokat, persze asztali vlc tabon még szóbajöhet mobilon nem) stbstb így egy -jó minőségű gyors "okosabb" feature phone szint lehet a windows phone szerintem, a legtöbb szájthoz droidon van kényelmes dedikált mobilapp, Windows mobilon marad a mobil webhely.
  • zola2000
    Belegondolva mivel egy "modern" app megírása után fut az Xboxokon, az összes PCn, az összes windows telefonon és táblagépen, a Microsoft stratégiája szerint így felpörögnek a modern appok forgalma.

A gyakorlatban a konzolosokat nem érdeklik az appok annyira, az aszali pcsek sem nagyon vágynak mobilappokra ugyebár (konkrétan tele van a hócipőjük az erőltetésükkel) , ahova kellenének (windowsos táblák és telefonok) ott meg nem megy az üzlet -> így fordulhat elő hogy egy android játék windowsos megjelenésekor inkább steamre portolnak, nem a windows appstorerba modern appként, ami futna minden eszközön amit fennt írtam (vagy az nem lenne ilyen egyszerű? ha ért hozzá itt valaki érdekelne)
  • Papa01 #25
    Most tervezek WP-s telefont venni... gondoltam, kipróbálom a Droid után. Azt gondoltam, annál csak jobb lehet. Vagy mégsem? :)
    Utoljára szerkesztette: Papa01, 2016.02.02. 19:47:35
  • GaborT28
    Mondjuk, ha több eszköz támogatná a Win10et és ha appok is léteznének a store-ban talán felpörögne az üzlet...
  • ostoros
    Fanboy van?
    (szerk: még nincs. )
    :D
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2016.02.02. 16:51:22
  • Sequoyah
    Tekintve, hogy a WM mar vagy 6 eve megszunt...:)
  • Dante73
    Ott a gond, hogy azért a pénzért, amiért egy normál, "smooth" WP-t kapsz, ami egy átlagos emberkének bőven megteszi, nos azért a pénzért sok éves iPhone-t kapsz, (ami amúgy egy méregdrága parasztvakítás, hogy lett sikeres, nem is értem, hiszen kinek van szüksége 200 fingós appra, miközben még egy normális képet / videót nem lehetett csinálni régebben vele? -ma mi a helyzet nem tudom-) vagy kapsz egy jó, "döcögős" androidot.
    Én még anno vettem egy 520-at, (20-ért) és a mai napig körberöhögöm vele, bármelyik 3-4x annyiba kerülő androidos telefont. Jó, az ismerőseim 200 ezres sony-Z1-Z3-ai az enyémet röhögik ki, 10x annyiért....
    Skylake-nek nem egészen ott van igaza, ahol gondolja, de azzal mindenképp egyetértek, hogy a vásárlók, nagy tömegben, BIRKÁK. megveszi a méregdrága iPhonet, amihez kismillió játék, app van, amit amúgy nem használ, technikailag meg kuka a készülék, vagy a szintén drága droidot, ami meg lassú, akadós, lefagyós, stb, legalábbis a nem prémium kategóriás készülékeken. Wp meg működik. Igaz, nem minden appot csinálnak meg hozzá, és csak 200 fingós app van rá, nem kétmilló. Nem fagy, nem akad, nem hal le, ha űjra kell telepíteni, csinálsz egy mentést, és egy óra múlva minden ugyan úgy működik, mint amikor még nem kellett újrahúzni, megvan a telefonkönyv, e-mail, sms, jelszavak, könyvjelzők... minden.
    Karácsonyra kaptam egy 50 ropis, droidos táblát. január elején meguntam a szopást, eladtam, vettem egy winest, és megy. És még a gépemmel, telefonommal is együtt működik.
    Viszont a marketingje tényleg szar a WP-nek...
  • Sequoyah
    A Windows Phone jo volt, amig a Nokianal volt. A tamogatottsag, az appok szama es minosege az ugyan gyenge volt, de mint rendszer nagyon is jol mukodott, en legalabbis imadtam a Lumia 1020-asomat.

Aztan az MS megvette es vartam az ujabb csucsmodelleket, de csak kozep es alsokategoriasakat adtak ki. Abban a szegmensben kulonosen jok, mert stabilak es gyorsak, de en felsokategoriasra palyaztam, olyan meg csak nem akart jonni. Egy jo csucskategorias modell nelkul pedig az olcsobbakat is kevesbe veszik.

Aztan most osszel vegre megjelent a Lumia 950, ami az uj felsokategoria, es haaat... A telefon fogasra inkabb also mint felsokategoria, messze nem premiumerzes mint a regi Lumiak, az iPhoneokhoz kepest meg aztan vegkepp olcso muanyag. Es a WP8 latvanyos gyorsasaga is eltunt, mar nem erzem azt, hogy azonnal reagal a mozdulataimra, mint a tobb mint 2 eves Lumiam. Fogalmam sincs mi tortent veluk...

Hianyozni fog...
  • ElNano
    YT tökéletesen megy. FB-ről nem tudok nyilatkozni, nekem nincs FB-m és nem is lesz soha. Hír 24? :D Nem hogy kommentálni de még olvasni sem akarok ilyen szemeteket. EuroNews pl. tökéletesen működik. Nem játszok telefonon, nem látom értelmét, nem találok benne élvezetet, így erről sem tudok érdemben nyilatkozni. Viber megy, hozzáadott zenelejátszó teljesen jó, könyvolvasó is remek, e-mail kliens teszi a dolgát, ennyi. Én másra nem igazán használom a telefont. Erre pedig mint írtam, perfekt.
  • Skylake
    " Pedig meddig tartana lefejleszteni hogy "táblagép módban" máshogy mutasson egy asztali app"

Sok időbe, és még több pénzbe. Irdatlanul sok pénzbe, és olyan hatalmas fejlesztési kapacitásba, amit még az MS sem tud beletenni. Gyakorlatilag a rendszer alapjaihoz kellene hozzányúlniuk, és ez egészen lehetetlen feladat, ha csak a saját szoftvereiket nézzük, akkor is. Az asztalinak nevezett szoftvereket átfordítani touch-ra, UWP-re, hogy konzisztens felhasználói élményt adjon dokkolt eszközzel, billentyűzetről és egérrel vezérelve, külső képernyőn nézve, és kézben, érintéssel, a kezelőfelület mellett minden funkciót úgy átültetni a kódokban, hogy mindkét funkció esetében magas legyen a felhasználói élmény. Ez közel lehetetlen. Minden létező MS rendszeren futó szoftver esetében - teljesen kizárt. És ezt ők is tudják. Meg fognak próbálkozni vele - ez lesz a Surface Phone. Ha az bejön, aminek az esélyét minimálisnak tartom, a platform túlél, csak átalakulva ("zsebben hordható teljes értékű x86-xa64-es PC"), ha nem jön be, akkor vége lesz az MS mobilplatformjának. Ezzel kizáródnak majd ebből az üzletágból.

Az Androidot egyetlen módon lehet esetleg esélyük legyőzni: ha ők érik el azt a technológiai színvonalat, hogy a telefonjaik egyszerre képesek dokkolóval teljes értékű asztali számítógépekként, illetve telefonként-mobileszközként funkcionálni, mindkét üzemmódban magas felhasználói élményt biztosítva, és olyan, saját fejlesztésű, kiemelkedő minőségű applikációkkal (a mobil funkcióhoz), amelyek a tömegigények legszélesebb körét képesek lefedni a három platformból a legjobb minőségben. A felsoroltak esélyét, az ehhez szükséges innovációs teljesítményt azonban nem látom az MS esetében.
  • arty
    ha a droid a prolié, a WM a nyomornegyedé :D
  • zola2000
    Youtube? A facebook app van olyan mint droidon? A hír24 windows appban még mindig nem lehet kommentelni és még mindig mínusz kétmilliárd fokot ír budapestre? A modern combat 5nek nem lehet lejjebb állítani a grafikáját Windowson így hiába van tabon játszhatatlan 10 fpsel (bár az aszali pcről letöltők dícsérik) Stbstb (bár én a tabletről beszélek, asztali appok touchal meg "na ne" kategória, amikről azt hittem hogy simán jó lesz azok se jók, pedig meddig tartana lefejleszteni hogy "táblagép módban" máshogy mutasson egy asztali app? )
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2016.02.02. 14:16:37
  • Skylake
    Ez nézőpont kérdése, hogy ki miért tart konzumidiótának. A piac nem hülye, azt tartja fent, amelyik adott funkciókat kielégít a fogyasztói tömeg szerint, és mindig az elsők kaszálnak, hiába trébb a rendszerük / termékük, mint a később jövőknek, objektív jellemzők szerint mérve. Igen, a birkák határozzák meg a dolgokat tömegében a piacon. És azt nem is írtam a hosszas szellemi maszturbációmban, hogy nemcsak hogy 2009-ben kellett volna gőzerővel megcsinálni a platformváltást. (Nem voltak hülyék azért ott mind, mert tudták, tudják, hogy az NT vonalat előbb-utóbb fel kell adni:

https://en.wikipedia.org/wiki/Midori_%28operating_system%29

Ehhez képest minden maradt a régiben, nem baj, majd 10 év múlva az egész toldozott NT megy a kukába, velük együtt.)

Hanem a fejlesztési erőforrások nagyrészét az áruházfejlesztésre kellett volna tolniuk. Online ökoszisztéma csak áruházzal lesz azzá, és semmi mással. Ezt nem vették le, holott a touch felületből, GUI-ból helyből adódik. Mobiloprendszert fejleszteni bakfitty ahhoz képest, hogy fejlesztők tömegét meggyőzzük: velünk nyereséget fognak termelni, és elsősorban ránk fejlesszenek. És ne a konkurensre. E tekintetben az MS-nek meglehetett volna a kitörési lehetősége, mikor az Android is csak a szárnyait bontogatta: mit jól bejáratott rendszer, ismert SDK-k, satöbbi. Hát, nem éltek vele, mert a hájas barom nem vette le, hogy merre megy a világ. A cég meg ment vele - itt tartunk.

Egyébként az áruházakban a sok nem egyenlő a minőséggel.

De nekem teljesen mindegy, hiszen WP-t használok, ezzel szemben asztali oprendszeremből az egyik Ubuntu, a másik 8.1, a harmadik meg Debian.
  • zola2000
    Igen, de különben jó rendszer lenne. 50ezer forintos android tableten a böngészőre mindig várni kell pl lapváltáskor, meg valahogy alapból lassan reagál mindenre, cserébe sok játék és app van rá, míg 20ezer forintos windows10esen (amiket z3735el szerelnek) meg tökéletesen gyors amíg a kevés ram tart persze, cserébe kevés a toucht támogató app és játék, annak a kevésnek is ami van a storeban az android változatuk jobb, a fejlesztőket sem értem, ha androidról is portolnak Windowsra játékot miért a steamre rakják fel touch támogatás nélkül, miért nem csinálnak egy minden Windowson futó metrós appot a storeba, az is ugyanúgy megy pcn, és akkor a wines tableteket-mobilokat is lefedték (vagy nem ilyen egyszerű ez mint ahogy a Microsoft hirdeti? )
  • ElNano
    Nem tudom miről beszéltek, MINDEN programot megtaláltam, amit régebben androidon (pfej, prolirendszer) használtam... Az egész áruház tele van alkalmazásokkal, tökéletesen lefedik a normál felhasználói igényeket. Az igények pedig nem "jönnek", hanem adottak, és hát semminek nem látom hiányát. Vicces ez az agyonfrusztrált MS-fóbia.

Teljesen jó a WP, Android után komoly megkönnyebbülés.
  • Skylake
    Azért ne essünk alá a Linuxnak, mert ott is van bőven szemét, meg a platformfragmentációból adód sz*páshegyek. Ahogy az MS frontján is, csak más módon, kezdve az összes tetves oprendszerükkel, a régi sz*r kódok hordalékára épített moslék, na az meg a másik fele az éremnek.
  • tamolnar213
    Valamilyen Shrike-tól kapott keresztség lehet a WM-en, mert már 2012 (vagy régebb) óta haldoklik, de csak nem halt meg eddig.
  • Kurfürst
    Aha. A Windows Store-t láttad már? Olyan mint egy moszkvai nagyáruház 1960-ban, kong az ürességtől.

Lehetett volna jó a WP. Csak sajnos nem lett az.
  • ProgServ
    Majd jonnek az igenyek..akkor fogsz rajonni, hogy a telefon nem tudja amit szeretnel, vagy egyszeruen nincsenek ra azok a programok amiket megszoktal, es nincs alternativaja sem.
  • ElNano
    A magyarázat prózaian és kiábrándítóan egyszerű. Az emberek túlnyomó többsége agymosott komzumidióta. Egy dologban tudnak gondolkodni ha telefon: Android. Mert ezt látják mindenhol, mindenkinél és nekem is kell egy ilyen. Ha van pénze, akkor meg Apple. Ennyi a történet, egymást majmolják és mivel Win-es telójuk nagyon keveseknek van, ezért az nem annyira ragadós. Ja, és hát már az asztali verzióval is nehézségeik vannak az embereknek, mert igazából még felhasználói szinten is sötétek hozzá, mint az éjszaka. Én egy hónappal ezelőtt vettem egy Wines telefont. Nos, eddigi tapasztalataim alapján soha többet android és soha többet Iphone. Tökéletes ez a telefon a rendszerrel együtt, remekül kiszolgál, az eltelt egy hónap alatt egyetlen hiba vagy lassulás nem csúszott be. Hát ennyit erről.
  • kiralysanyi
    "Egyrészt kukáztátok a Nokia márkanevet. Bármilyen hihetetlen, a felhasználók többsége egyszerű ember, nem geek, ők pedig a márkanevekre mennek. És a Nokia márkanév még megtépázva is többet ér, mint a Microsoft. = kékhalál, belassul, újra kell telepíteni – ezek az egyszerű emberek asszociációi a ti márkanevetekről szerintem. "

Dunát lehetne rekeszteni azokkal, akik a "Miért vettél windózos telót?" kérdésre a "Nokia, biztos jó." választ adták. Kb. az ilyen emberek miatt mérhető egyáltalán a WP piaci részesedése...