21
  • GaborT28
    #21
    Te egy oltári nagy sznob gyökér vagy pajti, ha szerinted egy film csak HD-ban lehet jó.... aviban nem ugynazt nézed vagy mi?
  • Zombee
    #20
    Moziban már adják!
  • Dewri
    #19
    A tégla és a Véres gyémánt is ott van a szeren!
  • cateran
    #18
    Ermm huhh? Nem a szivem csucske ez a DiCaprio gyerek, de amit filmjeiben produkal az eleg jo....Egy kosaras naploja, Kapj el, ha tudsz, A Tegla, de meg a Wall street farkasa (bar utobbi nem tetszett annyira, de nem miatta) is ujranezos..Titanicot sosem lattam, Inception meg marhara nem tetszett...Aviator is marha jo...persze nem lattam tole mindent, de azt mondani, hogy nem jo szinesz..haaat....
  • Ender Wiggin #17
    DiCaprio kvázi 20 éve ugyanazt a groteszk, torzult fejet adja minden szerephez. Most már adjanak neki egy díjat, hadd mehessen valami színi iskolába tanulni valami mást is... Hardy-tól meg a Child 44 sokkal jobb film volt 2015-ben.
  • vato loco
    #16
    Még nem lehet letölteni HD-ban, tehát felesleges arról beszélni hogy jó-e.
  • Triantafillo
    #15
    Sok hülyeség olvasható a cikkben és a hozzászólásokban egyaránt, főleg ami a színészi játékot illeti. Szerintem nagyon is jól hozza a végletekig meggyötört, túlélésért küzdő embert. Nem mintha közülünk bárki is tudná, hogy az milyen is valójában.

    'karaktere elég repetitív módon végigszenvedi és -hörgi a filmet, más emlékezeteset sajnos nem nyújt" - ezt a baromságot magadtól izzadtad, ki agyatlan? Gondolod, hogy akit így elkap egy medve, aztán magára hagyottan, egyedül kell túlélnie embertelen körülmények között, az majd hangzatos, mélyreható mondatokat fog előadni ?!
    Szánalmas vagy, öreg!

    Mivel a film megtörtént esetet dolgoz fel, ne várjon már senki olyan akciódús, mindenféle effektekkel telezsúfolt fost, ami manapság olyan divatos - nyilván egy-két jelenetet nem lehetett máshogy megcsinálni.
    Valamelyik ismeretterjesztő csatornán van egy sorozat, ami megtörtént esetekkel (sokszor rejtélyes esetekkel) foglalkozik. Hónapokkal ezen film megjelenése előtt láttam az egyik részt, amiben pontosan erről a prémvadászról is szó volt. Valóban megtörtént, hogy egy medve megtámadta egy ilyen prémvadász csapat egyik tagját, a társai halottnak hitték, és eltemették.
    Persze egy filmben kicsit "színezni" kell a dolgokat (családi dráma, bosszú stb.) különben a sok nyafogó még jobban rinyálna.....
    A lényeg, hogy a történet "csak" annyi, hogy hogyan vergődött vissza a vadász a városkába, több mint fél év alatt!!!! Nem egy hét alatt, okostojás!
    Olyan is volt a sztoriban, hogy férgeket tett a sebeire, amik az elhalt húst megették, ezért nem fertőződött el. Ha jól emlékszem abban a kisvárosban áll is egy szobor(emlékmű) a vadász tiszteletére, mint az emberi kitartás, és akaraterő példája.
  • gombabácsi
    #14
    hasonló film a the grey, ami nekem sokkal jobban tetszett, bár az inkább egy allegorikus film, nem realisztikus
  • Ragnaar
    #13
    Jó film volt szerintem, Everest (nem láttam még csak tipp) lehet még hasonló ahol a valós helyszín, és valós események az alapja a filmnek. Nem mintha bármi gond lett volna Dicaprio játékával, de volt ő már ennél jobb, a karakterben kb. ennyi volt. (berakom spoilerbe, nem emlékszek, hogy trailerbe volt -e )
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A medveharc jelenet hihetetlenül profira meg volt csinálva, nem csak a látvány, de a 'koreográfia' is. Mert azért az lejön a jelenetből hogy az ember gyakorlatilag totál esélytelen volt abban a szituációban, kb. ahogy a valóságban is lenne, viszont vannak medvetámadás túlélők a csekély esély ellenére is. Ha van Spec. effekt oscar szerintem esélyes.

    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2016.01.22. 16:01:19
  • kalapos01
    #12
    Ha gondod van a filmmel, akkor vagy a rendező a hülye, vagy te. Szerinted melyik a valószínűbb? Az itt a gond, hogy nem sikerült fognod a filmet, pedig ennél egyszerűbb nem nagyon van.

    Egy hetes törött láb? Azt a több száz kilométert a táborig nem egy hét alatt tette meg a főszereplő. Hardy sem azért nem tudott a seggén megmaradni, mert nem bírt egy-két napot várni. Az egész film nem egy hét alatt játszódott.

    "Ordított a vászonról hogy az Oscarra csinálták! "

    ÚRISTEN!!!, és olyan nagy baj, ha valaki direkt jót akar csinálni? (Megjegyzem, elég megnézni egy filmnél a premierdátumot, és akkor kiderül, hogy díjszezonba szánják-e.)
  • Terawatt
    #11
  • SecuRicsi
    #10
    Kedves Professional!
    neked meg bizony azt kéne kiírni, hogy bocsánat, a hozzászólásom SPOILER-eket tartalmaz. Te fasz.
  • gombabácsi
    #9
    igen, az engem is nagyon zavart hogy túl hirtelen épült fel
  • Terawatt
    #8
    Szerintem ez egy xman film volt és ő Rozsomák/Farkas.
  • professional
    #7
    Ordított a vászonról hogy az Oscarra csinálták! Maga a film csodaszépen volt megcsinálva, de tegye össze a két kezét akinek egy kicsit is hihető volt Leo 1 hét alatti felépülése...baszki a végén már rohant Hardy után egy hetes törött lábbal. Elölről meg teljesen eltűntek a sebei a táborban. Na most valamit vagy csináljak meg hitelesen és várjam a díjakat vagy írjam ki rá hogy fantasy és dőljek hátra!
  • kalapos01
    #6
    Ezt nem hiszem, hogy meg tudnád állapítani, lévén nem vagy jártas a 1800-as évek nyelvezetében, azt meg talán nem is tudjuk, hogy hová valósi, hogy mesterkéltnek mondhassuk. Arról nem is beszélve, hogy alig beszélt Hardy - milyen teljesítmény lenne az akcentus? Ő is olyan volt, mint Fassbender a Steve Jobsban, a szemében benne volt minden, nem kellett beszélnie.
  • Sequoyah
    #5
    Hat Tom Hardy karaktere sem a valtozatossagarol volt hires. Az akcentusaban kb kimerul a teljesitmeny, amit viszont velemenyem szerint tuljatszott es mesterkelt volt.
  • Montanosz
    #3
    Ezt a medvével vívott küzdelmet többször végig néztem, most se értem hogy tudták megcsinálni , a mindegy de tényleg nagyon jó film pedig a sráctol a titanic óta herotom van, ez jo film kiválo szerepléssel
  • Steel
    #2
    Jó film volt! Megéri moziban megnézni (reklám helye ;) )
    Nagyon kiváncsi vagyok, hogy DiCaprio megkapja e végre... Hardy nagyon hozza a segédszerepet, és szerintem övé lesz a supporting role, de azért több monológja is van mint DiCaprionak.
    Félek, hogy a főszereplő inkább csak testbeszéddel és arckifejezéssel ellátott jelenetei nem érik el az oscar szintjét.
    Azért drukkolok neki.
  • gombabácsi
    #1
    hát szerintem kb olyan jó mint a tarantino film. nem kiemelkedő egyik se, de jók