16
  • Mentol
    #16
    OTTAPONT!
    Ja, és persze mindezt úgy, hogy mellette rengeteg hasonló vagy nagyobb disznóságok történtek, amelyekről a magyarok nagyobb része nem rendelkezik ismeretekkel (itt most nem pl.Észak Koreára gondolok, hanem akár a délvidéki magyarok kiirtására)...

    De nem muszáj honfitársainkra korlátozódni - az egész nyugati civilizáció (meg a közel kelet egy része) nyögi még mindig a zistenkiválasztottnépével történteket.
    Utoljára szerkesztette: Mentol, 2016.01.22. 12:05:13
  • ostoros
    #15
    "Minket magyarokat kimondottan érdekel ez a film és nemcsak azért mert egy különleges szelete a magyar történelemnek, hanem azért is mert egy ungvári magyar emberről szól, aki zsidó hite miatt jutott oda, a pokol legmélyebb bugyraiba, ahonnan nem volt visszaút. Kárpátalján élő embereket még ma is fenyegeti a háború réme, egy olyan háború réme amelyikhez semmi közük, mégis fiatal magyar embereket koporsókban visznek haza az orosz-ukrán frontról. Auslander Saul története döbbenetes és felkavaró. A rendező elérte azt, hogy nézőként úgy érezzük magunkat mintha részesei lennénk az eseményeknek. Nemes Lászlónak azt kívánom, hogy boldogságot érezzen, azt hogy mennyire magyar a történet és érezze milyen mélyen hisszük magunkénak ezt a tragédiát és bízzon az Oscarban magyarként."
    .
    Azt hiszem egy ilyen dicséretnél semmi nem hergeli fel jobban a rendező urat.
  • Paddy
    #14
    Torrenten mikor lesz fent?
  • frensys23
    #13
    Isten őrizz. Dög unalom szar film.
  • ostoros
    #12
    Vágom. De amíg díjat nem kapott, addig vesztességes volt. A Box Office szerint még mindig nem hozta be jegyárban a gyártási költséget.
  • ElNano
    #11
    Na én azt azért garantálom, hogy ha a lányomat el akarnák hurcolni (egyelőre még nem vagonokban) megnézni ezt a filmet úgy kötelező jelleggel, abban az esetben a gyerek itthon fog maradni azon a tanítási napon. És hát azt is garantálhatom az összes holokauszt-ipar résztvevőnek, hogy részemről megkapja a megfelelő felvilágosítást adott korról, arról, hogyan és miért kerülhetett hatalomra Hitler, milyen helyzetbe került a német nép az I. világháború után, kik kerültek a társadalmi-gazdasági élet minden területén vezetői tisztségbe, és miért kellett adott esetben szerencsétlen németeknek akár egy darab krumpliért az utcán verekedniük. És a teljes demokrácia és gondolatszabadság jegyében meg fogom ismertetni vele a holokausztot övező kérdésfelvetésekkel is természetesen. Na, úgyhogy próbálkozzatok csak, hajrá!
  • zetortraktor
    #10
    Nem fogják több száz moziban adni. És már nyereséges a film. Az nem a film malmára fogja hajtani a vizet, ha Amerikában mondjuk szerez 1 millió dollárt, hanem az amerikai forgalmazónak és az amerikai moziknak hoz pénzt. Az ilyen filmek nyeresége leginkább abból van a gyártónak, hogy eladják különféle piacokra. És a Sault Cannes után a világon majdnem mindenhová sikerült eladni. Az, hogy melyik országban hogy sáfárkodnak vele, az már kevésbé érinti a gyártó pénztárcáját.

    Szóval itt a gyártó nem a forgalmazó, mint sok amerikai film esetében.
  • duke
    #9
    Hogy magyarorszagon 80 evvel az esemenyek utan, bazmeg nem telhet el egyetlen nap sem, hogy ne ezzel keljen foglakoznunk az beszaras.
  • ostoros
    #8
    A díjnak azért annyi haszna van, hogy legalább nyereséges lesz a film. Már, ha tényleg több száz moziban adni fogják. (Mondjuk USA szintjén ez is nagyon kevés, de több mint az eddigi 2 db mozi.)
  • ostoros
    #7
    Pont a kamaszoknak, mi?
    Hát, végül is Göbbels is megmondta, hogy a fiatalokat idejekorán fel kell tölteni óvatosságra intő előítéletekkel...
    Hogy ezt pont a Holokauszt filmeknél akarják alkalmazni az elég nagy...
    Baj? Szégyen? Irónia? Bölcs előrelátás? Mindenki döntse el maga!
  • Dewri
    #6
    Egyébként szerintem egy MAGYAR ember mondjuk Trianonról vagy az 1848-as szabadságharcról csinálna filmet. Igaz arra nem kapna semmiféle támogatást, se díjakat, de azt pl még én is megnézném, pedig ritkán járok moziba...

    Az is érdekes, hogy egy MAGYAR rendező miért tölti a fél életét Párizsban és New Yorkban? Itthon kéne élni/tanulni/alkotni. Ez a "díjnyertes" film is egy francia forgatókönyvíró közreműködésével született... Magyar. Persze. Mint Király Viktor...
  • Dewri
    #5
    Na, ezt meglátják a Pázmányon és jövőre már kötelező lesz irodalomórán vetíteni... Természetesen az is alap, hogy érettségi tétellé teszik...
  • halgatyó
    #4
    Mert a kutya füle se kíváncsi rá. Az embereknek tele van a tökük a témával már, de nagyon!
    Azok, akik nemrég bekövetkezett, és mindannyiunknak fájó eseményekre folyton azzal jönnek, hogy "borítsunk fátylat a múltra" meg hogy "a jövőbe kell nézni", pont azok hánytorgatják fel folyton a saját bajaikat, amikhez nekünk, ma élő embereknek kurrvára semmi közünk, és ívben sz**rjuk le, ha azt tapasztaljuk, hogy csak politikai és anyagi előnyök kovácsolására használja néhány figura, akik már amúgyis túl sok előnyt birtokolnak minden téren.
    Aki a halottait siratja, az tegye csendben! És ne akarjon lehajtott fejű bűnöst csinálni más emberekből, akik nem követtek el semmit!
  • gombabácsi
    #1
    akkor tegyék ki yutubra...