3
 • overseer-7
  #3
  jah. értem.
  Szóval lenni vagy nem lenni.

  Küldjünk most szondát a szomszéd csillagra, ami így is nagyon sokáig tartana.. vagy pedig várjunk, amíg feltaláljuk az ufo technológiát, és akkor közel fénysebességel küldjük el a szomszédokhoz.. ami a közeli csillagokat tekintve, 3+ év lenne a legközelebbi.

  Kérdés.. vajon mennyit kell várni amíg megkapjuk az ufo tec et?
  ha figyelembe vesszük a civilizációnk fejlődésének exponenciális jellegét.. valóban tényleg jobban megérné várni..

  mert valószínű, ha most küldenénk ki szondát.. a jövőben létrejövő gravitáció manipulációs, vagy tehetetlenség manipulátoros motorral az új szonda valószínűleg még az út fele előtt beelőzné a mostani tipusú szondát.
 • Nikolaosz
  #2
  Azokkal az ún. új motorokkal és új technológiákkal felszerelt űrszonda számára is piszok sokáig tartana az út, még a legközelebbi csillagrendszerbe is. Így nem sok értelme lenne. Most inkább előnyösebb várni. A még újabb motorokra és technológiákra. Ami még nagyon sci-fi. (pl: térhajtómű)
 • overseer-7
  #1
  jólvan, jólvan.
  Most hogy már tudjuk, hogy a csillagok körül sok sok bolygó van.
  Lassan lehetne gondolkodni azon, hogy az újabb motorokkal, új technológiáinkkal felszerelve lassan ki kéne küldeni egy közeli rendszer felé egy újabb voyager kutató szondát.
  Tudom, hogy sok sok idő lenne mire oda érne.. de ha nem csináljuk.. csak arra várhatunk, hogy a jövőben majd valakik megcsinálják helyettünk.