142
-
#102 Nem kell keverni a CÉG, és a TERMÉK költségeit. A reklám a CÉG költsége, a gyárcsarnok takarítónénijéé pedig a TERMÉK költsége... -
#101 meg a gyárcsarnok takarítónőének bérköltségét se, a szalonok "szponzorálási" költségét se, a reklámot se, semmitse?
miért nem? az nem KÖLTSÉG? nem kell leosztani az eladott autóra bontva?
-
#100 A részvényesek miatt? (#97) ugyanis nem kötnek mindent az orrunkra, ezt fogd már fel. Manipulálják a közvéleményt, mint minden multi, vagy politikus. Vagy Te hittél Orbánnak, Gyurcsánynak? Mert a Sony-nak pont ugyan annyira kell!
És az ellenkezőjét is minden felé olvasni, hogy a mobilok terjedése miatt, egyre több a játékos, aki PC-n és konzolon is kipróbálja magát... -
ostoros #99 Biztos kénytelenek voltak. Vagy időközben találtak más módot az adócsalásra. -
#98 Erről írnak "mindenfelé": rengeteg a mobilos szarokra átment játékos, aki már nem ruház be ebbe a generációba, kielégíti a clash of heroes, vagymiaf*szom a neve a most divatos mobilszemét egyik jeles képviselőjének :D -
#97 Hoppá.
Ne keverjük a szezont a fazonnal.
Az autóknál természetesen nem fogom a fejlesztési költségeket beszámolni, hiszen az sokkal magasabb, mint egy konzolnál, így mint példa, sántít, Másik pedig, hogyha a tervezett eladások nem jönnek be, naná, hogy csődbe megy egy cég.
Nem véletlen az azonos padlólemez, és hhasonlók az autóknál, mert annak a kifejlesztése az, ami iszonyat összegbe kerül. És közel sem annyiba, mint ATI-tól rendelni egy processzort, egy grafikus chipet, és beledobni egy dobozba. (Mielőtt belekötnél, igen, itt pedig egyszerüsítettem, az összehasonlítás kedvéért)
-
#96 OK.
Akkor magyarázd meg, ha korábban veszteséget vallt be a sony, most miért vall be nyereséget? miért vallott be nyereséget a ps2 érában?
a ps3 éra végén? (amikor az előállítási költség is masszívan zuhant) -
#95 Honnan tudod, hogy csökken az összjátékos szám, ha JELENLEG TÖBB AZ ELADÁS?
Értem én, hogy vagy mérnokire, vagy tanáriara jársz, és nagyon tiszteled a leírt szavakat, de gondolkozz már egy kicsit, és olvass a sorok közt.
-
#94 a millió is kevés, abszurd, fogalmad sincs, mondhatni :) (nekem se sok, de tudom mennyi pl egy szerver előállítási költsége)
a volvo is azért ment csődbe, mert a 12x haszonból nem tudtok fenntartani magukat... és hán autógyárat mondhatnék még? -
#93 leírtam már egyszer, de íme ujra: attól, hogy az összjátékos-szám csökken, még az első két évben mehet jobban az eladás. az összjátékosok nagyobb része vásárol az életciklus elején most, ellenben korábban.
ok? -
#92 Millió, csak nincs meg a szemüvegem.....
-
ostoros #91 Ezért mondom, hogy minden hülyeséget elhiszel. -
#90 Ha nem látod a csökkenve növekvő konzolpiacban az ellentmondást, TÉNYLEG nincs miről vitáznunk... -
#88 nem profitról van szó. veszteségről. nem nullszalldós volt az ms játékdiviziója 2005-6 környékén....
a sony sem azért adta fel rengeteg üzletágát, mert adót optimalizált.
(nyilván azért adta el mindenét, hogy ne kelljen adót fizetnie :DDD oképerszeaha.) -
#87 Elnézést, hogy beleszólok ismét
Hogy a föld gömbölyű, elhiszem, mert logikus.
Hogy M$ veszteséggel árul valamit pedig nem, mert még a gondolat is nevetséges.
Gondolj csak bele. Egy átlagos autó előállítási költsége BŐVEN 100000Ft alatt van, mégis, legalább 3-ért árulják. Mert megtehetik.
Na most, ha 1200000Ft-ért adják, még mindig nyereségesek, (Részvényesek miatt mások nem is lehetnek, önszántukból) viszont ha azt mondják, a jónép szalad vásárolni, mert húúúú! Apám, ezen mennyit nyerek! -
#86 nemtudom a #70 mennyiben cáfolna bármit is, de ha nem megy a vita, tényleg ne erőltesd :)
hiszel amit akarsz, de a korábbiak ellenére itt most nem a denuvo vezérigazgató ajnározta a termékét..... :))
EA megint hogy jön ide édes jó istenem?! :DD
egyébként számos játékukkal játszottam jót, ahogyan te is ...
aki warezol, az könnyen megszokja a warezt és esetleg "elfelejt" vásárolni, mert megszokta az ingyenességet. pont ez a gond.
a reklámérték igaz, csak nem általános recept (lásd még korbin555 hozzászólását, de a Gaijin is mesélhetne, hogyan mentek "csődbe" az egyre kisebb vásárlóbázis miatt és hogy térték át a "csodás" f2p modellre a repszimeket tekintve (war thunder)) -
ostoros #85 Akkor hidd csak el, hogy nem az adócsalás kedvéért hazudják el a profitot. Jó lehet ilyen naivnak lenni. -
#84 akkor ne hidd el. képzeld, a föld gömbölyű :D (nyilván te ezt SE hiszed el :D ) -
#83 kik?
"According to one Asia business analyst group, the PS4 and Xbox One systems in China may only sell fewer than 550,000 units, combined, in 2015." - tehát kína kiesett. más? ;) -
jkedzs #82 4 fő ága van a varez elleni védelemnek, amiket gyakran együtt is alkalmaznak.
- zárt hardverre adják kis a szoftvert, ami már hardver szinten védett: pées, ikszboksz, ájfón
- félkész szarokat adnak ki, hogy később a varezosok hátrányba kerüljenek, mivel nem tudják frissíteni a szoftvert
- szerveren fut a gém főbb logikája. pl minden mmo gáma. ennek hátránya, hogy szarrá lehet DDoS-olni még a pées netwörköt is karácsonykor... mint tudjuk.
- drm -
#81 Pont ez az a szöveg, ami miatt nem hiszem el a statisztikákat, reklám szövegeket. Mondanak olyanokat ebben az iparágban, hogy aki cseppet is hajlandó gondolkodni, az a haját tépi, ahányszor mondanak valamit...
-
#80 Nézd, parttalan a vita, így nem idéze a #70-es hozzászólásod, cáfolatul.
Szerintem fel fogják törni, hiszen, mint tudjuk, a történelem ismétli önmagát. És eddig minden védelmet sikeresen kiírtottak.
A másik, hogy a warez sosem ártott annyit a játékiparnak, mint mondjuk az EA. És a wareznek vannak pozitív oldalai is, úgy mint reklám, vagy épp az, hogy játékosok milliói nőttek fel warezen, majd mikor pénzük lett rá, vásárlók lettek.
Nézd, nem akarlak meggyőzni, valószínű, nem is tudnálak, ahogy Te sem engem. -
ostoros #79 "a VESZTESÉGGEL árult hardver"
Na, ez az amit nem kell elhinni. -
ostoros #78 Nagy tévedés. Valahol kisebb lett, igen. De közben más régiók is bekapcsolódtak a piacba. -
#77 van mondjuk 100 millió gémer. vagy legyen 80.
nagyobb arányban vettek ők már az első 1-2 évben konzolt, mint előző generációkban... mert "olcsó".
olcsóbb, mint valaha.
ennyi történt.
ehez a warenak semmi köze ... -
#76 ezt nem tudom hol gondolod, hogy mondtam.
azt mondtam, hogy a mobiljáték rengeteg alkalmi játékost elszipkázott. ők eddig se a codot nyomták .... -
#75 Kíváncsi vagyok, hogy ez hosszú távon csökkenti vagy növeli majd az eladásokat. -
#74 "a ps4 nincs feltörve, mégis minden idők legnagyobb eladásait produkáló konzolja.
ötlet, hogy ez mitől lehet? :DDD"
"nem lett nagyobb, valójában kisebb lett :)"
Két idézet, Tőled.
Nem kommentálom. -
#73 akkor lódult meg, amikor 399$ lett a x360 (és a ps3 is ekkor robbant....) ... és ebből tanultak a gyártók, így most erről indultak és lám... :) -
#72 Ahha. Értem. A komolyabb AAA-s címek terelik a gagyi mobilos játékok felé az embereket, és nem fordítva... Sikerült újat mondanod.... -
#71 Aha, mert nem nickneveken vannak jelen a neten, hanem tb számmal.... -
#70 nem lett nagyobb, valójában kisebb lett :)
rengeteg kazuár mamár mobilon nyomja inkább,, a régi x360as árkád szekció inkább mamár steam/indie felségterület....
a pécé egyébként is erősödött (lásd steam juzerek növekedése)
amúgy érdekelne, hogyan lett volna az jó az MS-nek, hogy a VESZTESÉGGEL árult hardveren utána szoftverből NEM JÖN BE BEVÉTEL, mert a juzer warezol? (x360 korszak
mi baja van a ps4-nek attól, hogy a játékokat meg kell rá venni és ebből a sonynak bevétele lesz? nem tudják mire költeni, annyi a pénzük?! :) -
#69 A dicsőség, ha van mögötte név/személy is. Esetünkben ilyen valószínűleg nem lesz, mert kevés dicsőség ér meg 20 évnyi börtönt:) -
korbin555 #68 Egy warezos példa, talán ideillik. A Football Manager egy rétegjáték, 1M körüli évi eladással. A 2013-as warezban volt egy rejtett IP számláló, vagy mi a fene. (Sok mindent rejtegetnek ezek a frankó warezos cuccok.) Na most túl azon a kedves, internetet is bejárt történeten, hogy 1 ember vatikáni IP-ről warezolt, döbbenetes 10,1M letöltést számoltak. De a gyártó szerint dőreség lenne őket elveszített vevőnek tekinteni, mert a 90%-uk sosem volt, és soha nem is lenne potenciális vevő. Játszogatnak, megunják, majd törlik a játékot. A maradék 10%-nak is kb. a fele, akiket elveszített vevőnek tekint. Ők ha nem lenne warez, vásárlók lennének. De még ez is félmillió ember, a teljes eladás 50%-a. Ez pedig tragikusan érint egy kis műhelyt, a 70+ alkalmazottjával. A plusz bevételből tudnák fejleszteni a játékot, ehelyett nadrágszíjhúzás van. A vásárló pedig morog, hogy jobban is lehetne fejleszteni, meg hová tűnnek a licencek. Nincs pénz megújítani, egyszerű. Na most úgy 2 éve felraktak valami védelmet, ami ugyan messze nem törhetetlen. De a 15-ös kiadásnál 3 hónap haladékhoz jutottak, akkor jelent csak meg a reloaded vagy valami hasonszőrű kiadás. (Korábban jellemzően 1-2 hét alatt volt crack.) Ez a 3 hónap a gyártó szerint olyan mentőövet dobott, ami elég a talpon maradáshoz. Nőtt az eladott játékok száma, és szerinte elég a 3-4 hónap, hogy ne legyen gond. Aki valóban szereti a játékot arra már megvette, a fanok meg úgyis első napos vásárlók, pláne előrendelik, ami egyébként is előnyökkel jár. 2 héttel korábbi hozzáféréssel például, aminek egy fanatikus úgysem képes ellenállni. Továbbá az volt a véleménye, ha fél év múlva lenne csak crack, az már nem is fájna a zsebüknek. Mivel minden évben kijön a játék, igazi játékos arra már kezd a következő kiadás felé tekintgetni. Aki pedig akkor kezd warezolni, azt nem is érdekli a játék, csak a letöltött 100 másik mellett is unatkozik.
A témához konkrétan. Én kétlem, hogy lesz feltörhetetlen játék. Lesznek akadályok, egyre jobb védelmek, de a hacker sosem alszik. Ha túl nehéz ügy lesz, esetleg a kevésbé népszerű játékokat hanyagolják. De ami menő, azt előbb utóbb úgyis feltörik. Ha másért nem, a "szakma" elismeréséért, és az állandó fejlődés miatt. A múlt is azt bizonyítja, hogy lehetetlen nincs. -
#67 Gondolom magyarföldről nem lát ki a világba -
#66 Mikor feltörték az X360-at, akkor lódult meg a konzolos piac. Szerintem most is így lesz majd,(nem tartom kizártnak, hogy azért gyengélkedik az Xbox 1) de ezt szerintem, majd meglátjuk, ha feltörték.
Nem egy haveromnak pl 2 db konzolja volt. Egyiken tolta a tört cuccokkal, másikon online-ozott, az eredeti cuccaival.
Utoljára szerkesztette: Dante73, 2016.01.10. 15:30:10 -
ostoros #65 "a ps4 nincs feltörve, mégis minden idők legnagyobb eladásait produkáló konzolja.
ötlet, hogy ez mitől lehet? :DDD"
Ötlet: azóta nagyobb lett a piac. De nem a feltörhetetlenség miatt. Az csak árt neki. -
#64 Erről az jut eszembe, hogy ha megkérdezel egy hegymászót, hogy miért mássza meg a hegyet, azt válaszolja, -Mert ott van! Ezt is azért fogják KOMPLETTEN feltörni. Mekkora dicsőség már? És ha kissé jártas vagy a dologban, általában így születnek a scene csapatok. Van egy "feltörhetetlen" védelem, és valaki(k) nevet szerez(nek) maguknak, mert feltörték...
Lehet nehéz dió? Mittudom én, nem értek a dologhoz, ha sokan mondják, elhiszem. Hogy fel fogják törni, és nem egyesével, hanem komplett módon, (ahogy eddig minden védelmet) abban biztos vagyok. Csak az a kérdés, mikor, és hogyan. És pont ezért nem hiszem, hogy egy 3DM-es fazon lenyilatkozza, hogy ez feltörhetetlen, és megszűnik a warez. -
#63 miféle "virágzása" ?
a ps4 nincs feltörve, mégis minden idők legnagyobb eladásait produkáló konzolja.
ötlet, hogy ez mitől lehet? :DDD
(adalék: az xbox one is jobban megy, mint anno a FELTÖRT(!) 360. upsz.)
Utoljára szerkesztette: arty, 2016.01.10. 14:44:05 -
WoodrowWilson #62 Ööö... Én azt mondtam, hogy jelentéktelen azoknak a hatása, akik "demózás" céljából letöltik a warez verziót, majd ha tetszik nekik a játék, megveszik. Mert nagyon kevesen vannak.