9
  • Elmin
    #9
    "Vagyis nem befolyásolja."
    Butaságot írsz mert igenis befolyásolja.
    Amikor kinyitod az ajtót, és elkezdesz bepakolni, melegebb dolgokat akkor a hűtőben levő dolgok is felmelegedhetnek akár 10-15 fokra is, mire a régi típusú kompresszor reagál.

    "És ezen túl menően is teljesen felesleges az, hogy a hűtő "magasabb teljesítményre kapcsoljon". Ha nem elég hideg, akkor érzékeli és bekapcsol, és elkezd hűteni. Ezt már az 50 évvel ezelőtti hűtők is tudták, mivel hogy ez a működési elv..."
    Igen tudják. Csak az a probléma, hogy 0%-ot vagy 100%-ot tudnak.
    Olyan mintha az autódon csak alapjárat és padlógáz lenne, ez pedig nem gazdaságos.
    Szerinted miért fogyaszt kevesebbet az inverteres klíma? Mert csak annyit hűt amennyit kell.

    #5
    "A hűtő telítettsége nem befolyásolja a hűtési igényt. Alapvető fizika."
    Pontosan, hogy befolyásolja. Ez alapvető fizika.
    Mivel a hűtőkben levő levegő hamarabb melegszik fel, mint a bent levő dolgok, ezért lényeges.
    Elég, ha csak kinyitod, és máris elkezd "gyorsan kiáramolni a hideg levegő, főleg amikor a hűtő mellett 30 fok van nyáron.
  • ostoros
    #8
    Vagyis nem befolyásolja. Ez most csak egy okoskodás volt, ha ki be pakolom, akkor mi van. Normál üzemben, ami az esetek 98%-a nem befolyásolja. Egy hűtő ki és bepakolása ugyanis nem gyakori, egy nap 2-3-szor fordul elő.
    És ezen túl menően is teljesen felesleges az, hogy a hűtő "magasabb teljesítményre kapcsoljon". Ha nem elég hideg, akkor érzékeli és bekapcsol, és elkezd hűteni. Ezt már az 50 évvel ezelőtti hűtők is tudták, mivel hogy ez a működési elv...
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2016.01.08. 12:23:30
  • Palinko
    #7
    már hogy a fenébe ne befolyásolná? akkor nem befolyásolja ha pl 3 fok van a hűtőben, te beteszel 3 fokos almát akkor tényleg tele rakhatod vele, tegyük fel egy pillanat alatt sikerül, akkor nem befolyásolja valóban hogy most több dolgot kell hűteni. de ha épp a napról hoztad be az almákat és 15 fokosak? akkor nem mindegy, hogy 1 almát kell lehűtenie 3 fokra, vagy 50db 15 fokos almát 3 fokra... ha túl meleg valami, pl lehűteni sem tudja, ezért nem megfelelő számítógépes háznak pl a hűtő :D
  • Tetsuo
    #6
    Nem kell ehhez fizika, elég a logika is: A hűtőben lévő étel mennyiségétől függetlenül érje el a kívánt hőmérsékletet, amilyen gyorsan csak tudja (vagyis max. teljesítményen)! Ennyi.
    Az optimális az lenne, ha a háztartásoknak is sokkoló hűtőket kínálnának - az már fejlesztés lenne.
  • ostoros
    #5
    "
    Több értelme van az inverteres lineáris kompresszornak, amely automatikusan igazítja hűtési teljesítményét a készülék telítettségéhez"
    Ez is micsoda marhaság? A hűtő telítettsége nem befolyásolja a hűtési igényt. Alapvető fizika.
  • gforce9
    #4
    "Ezzel az ajtó kinyitása, vagyis a hűtő hideg levegőjének kiengedése nélkül nézhetjük át a hűtő tartalmát, ami jelentős energiamegtakarítást eredményez."

    Mondjuk anyádat esetleg. Egy beépített lcd+számítógép az meg fogyaszt mi semmit? A pofájába azért nem kéne hazudni az embernek.
  • Sir Cryalot
    #3
    Nem nagy meglepetés hogy az apple bárgyúságainak továbbbárgyúsítása eléggé extrém dolgokat eredményez, pl. wc-firka színvonalú kinyilatkoztatásokat , tőmondat kaliforniából + pont stílusban
  • bigjoe
    #2
    Uncsi.....
  • ostoros
    #1
    Okoshűtő? Butaság.