27
  • nkmedve
    #27
    "Nekem az egész TFA nem volt a helyén, túl sok volt a furcsaság meg a plot hole."

    Én erre azt mondanám, hogy más stilus, más stúdió, más rendező, producerek, stb. Egy be nem fejezett történetben még nem kiáltanék plot hole-okat.

    "hogy a 3 óra alatt önmagát jedivé képző csajt ne is említsem, akkor ez a film nem lett volna rossz"

    Erre biztos, hogy lesz jó magyarázat. Majdnem biztos, hogy a csajnak volt előzetes képzése az erő használatában, lehet hogy éppen Luke által (akivel akár rokon is lehet). Amikor megérintette a kardot, akkor csak régi elnyomott emlékek jöttek elő, és onnantól kezdte használni az erőt.
  • valamit
    #26
    Hogyne. Kiváncsi leszek mennyit fejlődött Luke a 30 évben, mer Rey kissé EP6 Luke felett állónak tűnik tudásban, Kylo meg még inkább.
  • mrzed001
    #25
    Ha már nem mentek el a Thrawn meg Koréliai irányába, még az sem lenne gáz, ha JÓ LENNE A TÖRTÉNET. Mert azok azért ezzel emelkedtek mind (és fényévekkel az Ep 1-3) fölé, mert jól kidolgozott történeteket meséltek el. Tartalmasat, logikusat, zseniális ellenféllel.
    Ez eddig, sztori, történetvezetés, mi történt ez idő alatt ... szempontjából a WTF RU SERIOUS ?!?? kategória.

    Ami a keresztvasas fénykardot illeti, így visszagondolva, nekem úgy tűnt az nem is fénykard, hanem valamilyen vibropenge (vibroblade) szerű.
    Legalábbis a pengéje nem is hasonlított a fénykardéra amikor összecsaptak.

    Ja, az még a furi, hogy senki se akadt még ki a "napenergia" eme újszerű hasznosításán, mint amit ez a halálbolygó csinált.
  • efhenrir
    #24
    Szerintem így is túlzsúfolt volt. A cantina2 helyett részletesebben elmesélhette volna Solo valamilyen kontextusban, hogy mi van a fiával. Ha ezt beleteszik (és nem intézik el sztori mozgatórugóját adó Kylo Ren átállását annyival, hogy az apja csalódást okozott), és nem próbálnak még egy halálcsillagot, meg pajzson átszökkenő millenium falcont, meg újabb 15 X szárnyú vs bolygónyi rosszarc felállást lenyomni a torkomon, hogy a 3 óra alatt önmagát jedivé képző csajt ne is említsem, akkor ez a film nem lett volna rossz. Amíg nem került képbe az új doomsday device, addig egészen élveztem.
    Persze, a gonosz megerősödése kell, de erre jó példa a Thrawn trilógia, ahol megoldották, hogy a Snoke-nál sokkal menőbb nevű, intelligens (!) főgonosz, meg sem próbál a két befuccsolt halálcsillag projekt után harmadikat indítani, a trilógia során erősödik meg.Nekem az egész TFA nem volt a helyén, túl sok volt a furcsaság meg a plot hole. Az oké, hogy Luke nem akarta megölni Bent, de a 3 volt tábornok/főszereplő közül, mintha csak Leia nem tojta volna telibe, hogy a birodalom maradéka erősebb, mint anno a birodalom volt. Ennek a filmnek 2 dolgot kellett volna szvsz megtennie: felvezetni az új karaktereket és az új helyzetet. Előbbit egész jól megoldották, utóbbit nem. A lotr pont nem jó példa erre, ott szarumán árulása alapvetően felborította az erőegyensúlyt. Itt is jobb lett volna valami hasonlót bejátszani, vagy külső ellenséget behozni (léteznek más galaxisok is). Persze, nem vártam, hogy sokat kockáztatnak egyből az első filmben, de lehetett volna ugyanez a jók vs birodalom maradéka felállás okosabban is előadva, kihagyva az új szuperfegyvert és a fél óra alatt történő elpusztítását is. Mennyivel hihetőbb lett volna, ha egy Thrawn szintű stratégiai zseni hódítja vissza a csillagromboló flotta maradékával a fél galaxist, és nem kell "magic" pajzsokon átugrálás, hogy újfent maroknyian felrobbantsanak egy legyőzhetetlen golyót.
  • nkmedve
    #23
    A birodalom ereje teljében nem kellett annyira nagy titokban tartsa a halálcsillag épitését, egyszerűen túl nagy volt ahhoz hogy néhány kósza lázadó veszélyeztesse őket. Arogancia...ami békeidőben a köztársaságra is pont úgy jellemző :) Itt valószinűleg azért is épitették egy bolygóra/ba a fegyvert, hogy jobban tudják álcázni (és talán a bolygó szerkezete is előnyös volt).

    Szerintem mi itt kicsit túlbonyolitjuk a dolgokat, ez még mindig egy fantasy, ahol a gonosz harcol a jó ellen. Minden hasonló történetben az van hogy a gonosz előbb rejtőzködve erősödik, mig egyszer csak átveszi az uralmat amikor a jó oldal éppen elszunyodik. Majdnem minden fantasy-ban ez van, ennyi erővel akkor a Gyűrűk Ura is szar, mert engedték Sauronnak, hogy titokban megerősödjön, pedig ott voltak tőle egy köpesre a folyó másik oldalán. Aki ilyen filmeket akar nézni az el kell fogadja, hogy ez a menete a dolgoknak és nem érdemes minden apróságba belekötni ami nincs részletesen megmagyarázva.

    "Az, hogy most szétpukkantottak 5 bolygót, teljesen súlytalan maradt, meg sem említették utána."
    Ezzel valamennyire egyet tudok érteni, bár ötletem nincs mit tudtak volna még beleeröltetni a történetbe ami nagyobb súlyt adott volna az eseménynek (abban azért reménykedem, hogy Jar Jar valamelyik alpusztult bolygón volt). Nekem a pacing igy pont jó volt, ha ennél többet belepréseltek volna a filmbe akkor az már mindenképp lehúzta volna.
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2015.12.27. 21:22:10
  • Chris05
    #22
    SPOILER!!!!!!!!!!!!

    Azért nem ment vissza, mert nem akarta az unokaöccsét megölni. Ez eléggé egyértelmű. Most, hogy a legjobb barátja meghalt már más lesz a leányzó fekvése.
  • efhenrir
    #21
    Az volt kicsit fura, hogy a birodalom, az ereje teljében, képtelen volt titokban építeni egy halálcsillagot. Nem hihető, hogy a sokkal kevesebb nyersanyaggal/emberi erőforrással rendelkező első rend 3x akkora szuperfegyvert csinált és senki nem vette észre. Kylo Ren karaktere az első jelenet után folyamatos lejtmenet volt. Azt mindenképp jó lett volna ötletesebben kifejteni, hogy Luke miért ment el egy szigetre bablevest főzni 30 évig, miért szaladt szét a régi csapat, hogyan lett ilyen erős az első rend. Az, hogy most szétpukkantottak 5 bolygót, teljesen súlytalan maradt, meg sem említették utána. Igyekeztem előítéletektől mentes maradni, de nekem sem a pacing nem tetszett, sem az, ahogyan azt a néhány évtizedet kitöltötték. Persze, lehet, hogy utólag majd megmagyarázzák, de a keresztvasos fénykardra is ezt mondta mindenki, aztán az is megmaradt a gyagyi önmagának. Csalódás volt a film, a sztori hihetetlenül buta new hope utánzat, ezért kár volt az extended universe-t kidobni a kukába. A regényt is olvasom, biztos ami biztos, de az sem jobb. Bármelyik Timothy Zahn könyv magasan veri. Azt meg érdemes észben tartani, hogy ennek első sorban az eddigi filmekhez kellett volna illeszkednie, amit tökéletesen elmulasztott megtenni. Ez így önmagában a rossz fanfiction kategória, azért egy halálcsillag 3.0 sztorinál mindenképp kreatívabbat vártam volna. A látvány meg a színészek egyébként jók voltak, de ennél nekem a jar jaros előzménytrilógia is jobban bejött, ott legalább próbáltak politikai hátteret felvázolni, nem úgy, mint ebben az agyhalottaknak írt cuccban.
  • Kaeblo
    #20
    Abban egyébként igazad van, hogy akkor lehet majd ténylegesen megítélni ha már kint lesz minden. De én fogok legjobban örülni, ha innen visszahozzák a történetet és befoltoznak mindent...

    Nem azt mondom, hogy le kell másolni a Thrawn történetet, csak hogy az például egy olyan megvalósítás, ami jó. Tehát LEHET olyat csinálni, ami zseniális történettel kapcsolódik a korábbi filmek helyzetéhez.
    Utoljára szerkesztette: Kaeblo, 2015.12.27. 20:25:18
  • Kaeblo
    #19
    Azért van különbség a minden motiváció, várható irány és a közel semmi között.

    Szerintem nem jó megoldás, amit te írtál. Egy olyan fegyver kb analógiába állítható a mai atom fegyverekkel, gyakorlatilag még veszélyesebb is, bár ha azt nézzük, hogy az egész populáció nehezebben törölhető el vele akkor nem feltétlenül, de a lényeg, hogy kellően veszélyes. Ma azért eléggé figyelnek az ilyen fegyverekre és valószínűleg van ellene védelem is, ami valamennyire működik.
    A világháborúk szerintem nem jó példák erre. Szerintem egészen máshogy reagáltak volna a Hitler készülődéseire, ha már akkor is lett volna olyan fegyver, amivel hasonló pusztítást lehet véghez vinni, mint egy atombombával. Azóta nem is volt közvetlen konfliktus nagyhatalmak között...

    Szerintem logikátlan, hogy egy ilyen horderejű dolog rejtve maradjon egészen tüzelésig. Plusz korábban a maroknyi lázadók értesültek az új halálcsillagról, de most az egész köztársaság és az ellenállás sem tudott együtt? Szóval amit te leírtál az még nem győzött meg.
    Utoljára szerkesztette: Kaeblo, 2015.12.27. 20:20:17
  • nkmedve
    #18
    Én nem mondom, hogy nem mehettek volna el a Thrawn sztori irányába. Lehet működött volna filmen is, csak mivel új stúdióról beszélünk, új vezetéssel, ezért meg lehet érteni ha nekik más elképzelésük volt, azok után hogy kiadtak 4 milliárd dollárt (ami akkoriban nagyon rossz üzletnek tűnt a Disney számára). A gond az, hogy a kiterjesztett univerzum már annyira szerteágazó lett, hogy ember legyen a talpán aki megmondja hogy mit kellett volna megtartani és mit kidobni (az emberek egy részének úgysem tetszett volna).

    Kukáztak érdekes dolgokat, ezt elismerem, de ha ez volt az ára annak, hogy lehessen új SW film, akkor nekem elfogadható kompromisszum. Ha nem történt volna meg a tranzakció, akkor Lucas csak ült volna továbbra is a jogokon és számolta volna a pénzt, mi pedig nem kaptunk volna semmit.
  • nkmedve
    #17
    Nekem azért tetszett a film története, mert nem várom el egy trilógia első részétől, hogy minden motivációt és várható irányt elém rakjon, azt várom hogy fokozatosan bontakozzon ki minden. Majd amikor meglesz a puzzle minden eleme (8-9. részek) akkor értékelem az esetleges lyukakat, vagy inkonszisztenciákat a történetben. Közben nekem is vannak saját elméleteim és ezeket fogom összehasonlitani azzal amit a Disney elém tesz a továbbiakban.

    "Őszintén még egy darabig élt a remény bennem, hogy valami nagyon sok minden történt az elmúlt 30 évben, ami magyarázza hogy hogy nem vették észre a szuperfegyver építését."

    - Most egy elég nagy galaxisról beszélünk, aminek nehéz minden szegletét ellenőrizni. Tényleg annyira hihetetlen, hogy a First Order egy távoli eldugott csillagrendszerben megépithette a szuperfegyvert? Szerintem simán el lehet képzelni, hogy volt egy szektor amit ők uraltak, ahova a Köztársaság csak nagyon nehezen, az Ellenállás segitségével tudott behatolni és igy is nagyon kevés információjuk volt róla.
    - Mivel egy bolygót alakitottak át, ezért az utolsó pillanatig jól tudták álcázni a fegyvert.
    - Nem ritkaság a politikusoknál, hogy a homokba dugják a fejüket. A Baljós Árnyakban is volt erről szó. Megtörténhet, hogy nem veszik észre hogy a First Order ennyire erős lett, csak mikor már túl késő (világháborúkra emlékszik valaki?).

    Szerintem mindenre lehet magyarázatot találni a filmből. A gond az, hogyha a magyarázat túl egyszerű akkor az baj, ha már kicsit gondolkozni kell rajta akkor pedig az sem jó. :)
  • mrzed001
    #16
    Na igen, mindenki nagy durranásra számított, és egy egy jó sztorira. Na ezt nem kaptuk meg. Nincs ezen mit fényezni, béna volt az egész elképzelés. E van, ha egy Lucas féle nímand azt hiszi magáról, hogy tud írni. Inkább íratta volna ezt is meg másokkal, jobb is lett volna.
    Ezért is volt meglepő, hogy a Disney egy Lucas szintű sz.rt íratott most.

    Thrawn esetén más a helyzet, ott már akárcsak a HP esetén ott a kész remekmű, a zseniális sztori (könyvek, mindenki imádja), már csak meg kell filmesíteni.
    HP meg amúgy megevett 2-3 rendezőt, 2 Dumbledore-t, 2-2 Crack és Monstrót, meg még lehetne sorolni.
  • nkmedve
    #15
    Azt hiszem hogy több ponton is félreértetted amit irtam. Nem azért lett szar az előzmény-trilógia, mert minden mozzanatát ismertük már (nem ismertük), hanem azért mert a már meglevő információk alapján mindenki valami nagy durranásra számitott, és nem azt kaptuk. A Thrawn esetén is hatalmas várakozás lenne bizonyos emberek részéről, és a film nem valószinű hogy fel tudna érni azokhoz. Az előzmény-trilógia gondjai miatt nem fog egy stúdió még egy ilyen kockázatot bevállalni.

    A HP-s dolgot ne eröltesd, teljesen más kategória, az 1-7 rész egy darab hosszabb történetet mesél el, állandó szinészekkel, producerekkel, egy egészet alkot a 7 film.
  • mrzed001
    #14
    "és láttam az SW előzmény-trilógiát is ami ugyancsak egy már többé kevésbé ismert történetet mesélt el,"
    Mivaaaa? Időutazó vagy? Előzmény trilógia ismert történet? Szerintem Kvára semmit nem tudhattál az előzmény trilógia történetéből, mielőtt megnézted. Max annyit, hogy van egy klón háború, van egy Anakin, meg van 2 gyereke, meg van a császár és Yoda. Ennyit. Ebből azért kismillió JOBB és ÉRTELMESEBB sztorit ki lehetett volna hozni, mint ami lett.

    "és többnyire meg is bukott emiatt,"
    Aham, megbukott, mert mindenki ismerte a sztorit. Világos. Csakis azért bukott meg, mert mindenki ismerte a sztorit, unalomig olvasta a róla szóló könyveket. Hogy miket?

    "megadnám a lehetőséget hogy a 8-.9. részben valami új irányt, és eddig ismeretlen történetet láthassunk"
    A Thrawn és a Koréliai trilógiák pont ez a durva, hogy azok tényleg új irány. Nem, sehol egy sivatagbolygó, se egy birodalmi halálcsillag :D
    És az űrcsaták sem 8 x-wing támadásából állnak. Komolyan nevetséges, hogy a Jedi után még mindig a Babylon 5 az egyetlen ami képes volt NAGY (sok hajóosztályos) űrcsatát bemutatni (ok, még DS9, de az nagyon gagyi volt, hirtelen mindenki 1 lövéses lett benne, meg átment csibefociba)


    "Nem hiszem, hogy létezik olyan forgatókönyviró, amelyik a Thrawn fanoknak megfelelő adaptációval elő tudott volna rukkolni."
    Nem hiszem, hogy ha a HATALMAS elvárásokat és érdeklősét övező Harry Potter esetében sikerült, akkor pont a Star Wars esetében ne sikerült volna.


    "A HP amúgy rossz példa, az egy egyszerű adaptáció, ami nem követett egy már létező nagy sikerű filmet vagy filmeket."
    Tényleg, pl a HP 7 "nem követett egy már létező nagy sikerű filmet vagy filmeket" ? És akkor mi volt az 1-6 ?
  • Kaeblo
    #13
    Továbbra sem indokoltad meg, hogy ez mitől egy jó alap. Gyakorlatilag azt mondtad amit én is, csak másképp. Nem hagytak nekünk kb SEMMIT a történet szempontjából. Szerintem ennél jobban is elő lehet késziteni a dolgokat. A cliffhanger elég elterjedt az iparban. Jó lett volna valamit hagyni a végére, ami érdekes. Kaptunk pár karaktert és kész. Én úgy gondolom, hogy az a jó alap amikor elindult a film már valamerre, itt nem igazán indult el semerre.

    Kérdésekből valóban van néhány, de nekem több az olyan jellegű, hogy miért kellett ezt így megcsinálni. Őszintén még egy darabig élt a remény bennem, hogy valami nagyon sok minden történt az elmúlt 30 évben, ami magyarázza hogy hogy nem vették észre a szuperfegyver építését. De arról is volt vmi info, ami szépen bizonyítja hogy csak nem gondolták át az egészet.

    Őszintén be lehetne foltozni még innen is de nagyon kétlem hogy sikerülni fog nekik. Ha ebbe a két órába 0 fordulatot tettek az nem azt jelzi, hogy bármi okos jön még, de ne legyen igazam.

    Kicsit olyan érzese van az egésznek, hogy oké oké akkor felejtsünk el mindent, ami korábban volt(kivéve a kedvenc karaktereinket) és innen indul újra a dolog. De akkor meg miért nem reboot lett ?
  • nkmedve
    #12
    "Gyakorlatilag lezárták a történetet, annyit hagytak meg hogy a Snook még életben van (nyilván kylo ren is, de ő meg szintén nem sok vizet zavar, ha nem esik át valami változáson)."

    Figyeltél is a filmre, vagy csak az elején eldöntötted hogy szar és onnan már nem is érdekelt? Pont Ren változásáról szól a film vége, aminek köszönhetően egy méltó ellenfél lesz a következő részekben. Snoke-ból pedig sokat ki lehet még hozni, még ha ebben a filmben sok vizet nem is zavart.
    Az, hogy a történetet lezárták... erre nem tudom mit mondjak. Lezárult egy csata, hogy mi lesz utána arról senki nem tud semmit, szerintem te sem. Innentől bármi történhet, és pont ezért jó ez a rész, rengeteg kérdést nyitva hagy (tudom, ez egyeseknek ijesztő tud lenni).Pont emiatt nem tudok neheztelni az új halálcsillagra sem, mivel a teljes történet szempontjából csak egy egyszerű (de szükséges) eszköz volt amivel előkészitették a terepet a további cselekménynek (+aki nosztalgiázni akart annak is kapóra jött), és innentől valószinűleg nem lesz több szerepe a 8-9. részekben.

    "Istenem, te ugye nem nézted meg a Harry Potter filmeket? "
    De, és láttam az SW előzmény-trilógiát is ami ugyancsak egy már többé kevésbé ismert történetet mesélt el, és többnyire meg is bukott emiatt, én inkább megadnám a lehetőséget hogy a 8-.9. részben valami új irányt, és eddig ismeretlen történetet láthassunk. A gond a már ismert történetekkel, hogy hatalmas elvárások övezik, a Thrawn is veszélyes ilyen szempontból főleg ha az egész trilógiát arra épitenék. Nem hiszem, hogy létezik olyan forgatókönyviró, amelyik a Thrawn fanoknak megfelelő adaptációval elő tudott volna rukkolni.
    A HP amúgy rossz példa, az egy egyszerű adaptáció, ami nem követett egy már létező nagy sikerű filmet vagy filmeket.
  • mrzed001
    #11
    "Hogyha a Thrawn trilógián alapulnának a filmek, akkor ismét az lenne a gond, hogy semmi eredetiség nincs benne."

    Istenem, te ugye nem nézted meg a Harry Potter filmeket?
    Képzeld, a könyvek után készült, nagyjából pont az, és "semmi eredetiség nincs benne".
    Aztán mégis mindenki szájtátva leste.

    Szóval 20 éve vártuk, hogy végre legyen folytatás, és ha lehet a Thrawn trilógia (mára 6) legyen.
    Aztán ahogy öregedtek a színészek, szépen elhalasztotta Lucas az esélyt erre.

    No de, most meg meg tudta volna csinálni a Koréliai trilógiát. Han, Leia és gyerekeik is vannak benne, Han otthona is, ami eleve egy nagyon spéci rendszer ... és ha már mindenképpen kell, ebben nem bolygó, hanem durvább, csillag pusztító van.

    Utoljára szerkesztette: mrzed001, 2015.12.27. 14:47:35
  • Kaeblo
    #10
    Nem feltétlenül kellene lemásolni a dolgot egy az egyben (annak ellenére, hogy az is sokkal jobb lett volna), de egy olyan ellenség sokkal sokkal érdekesebb, mint egy ilyen szuperfegyver. Mellesleg látványosabb is egy csillagromboló csata, mint ami most volt, ha csak látvány kellett volna nekik. (A corusant feletti csata azért elég jól nézett ki, a második vagy harmadik részben)

    Persze ebből még ki lehetne hozni valami jót. De 1. nem segít azon, hogy nem illeszkedik jól az előzményekhez. 2. Ahhoz szerintem kockáztatniuk kéne, és az eddigiek alapján nem hiszem hogy fognak.

    Plusz nem értem, hogy ez miért lenne jó alap. Gyakorlatilag lezárták a történetet, annyit hagytak meg hogy a Snook még életben van (nyilván kylo ren is, de ő meg szintén nem sok vizet zavar, ha nem esik át valami változáson). Tehát itt hagytak nekünk egy gonosz erőhasználót és egy ki tudja milyen erős első rendet. A céljaikról meg nem tudunk semmit. Hát én ezt egyáltalán nem tartom érdekesnek.
    Utoljára szerkesztette: Kaeblo, 2015.12.27. 14:14:42
  • nkmedve
    #9
    Hogyha a Thrawn trilógián alapulnának a filmek, akkor ismét az lenne a gond, hogy semmi eredetiség nincs benne.

    Ebben voltak eredeti ötletek, még ha néhány történeti elemet már láttuk is. Pont ezek a hasonlóságok az első résszel segitenek abban hogy az emberek össze tudják kapcsolni a régi részekkel. Mivel indulásból trilógiát terveztek, és ez csak egy bevezető, ezért ez igy teljsen rendben is van, rengeteg ujdonságnak van még hely másik két részben.

    Ez tipikusan az a film amit retrospektiv lehet majd értékelni, kb. 5 év mulva. Nekem az a véleményem, hogy bevezetőnek teljesen jó, hosszú távon pedig a többi résztől függ minden.

    Amúgy az új halálcsillag szerintem ötletesen volt megoldva, nekem semmi bajom nem volt vele. Persze ha megint előveszik a 8-9. részekben akkor nekem is már sok lesz belőle, de erre nem látok sok esélyt.
  • Kaeblo
    #8
    Egy igen jó megoldás erre a hozzászólásomban említett Thrawn trilógiában található. Amiben lényegében a birodalom maradékából Thrawn admirális okos trükkökkel próbálja elérni a céljait és jó szervezéssel. Úgy válik belőle félelmetes ellenség, hogy okosabb mint Darth Veder és Sidious volt korábban. Sokkal jobb történetvezetési szempontból. (ja amúgy tudjátok-e mi is a célja az "első rendnek"? azért igazán bele tehették volna...) A mostani film megvalósítása egyszerűen buta és el van rontva. Az ellenállás léte sem logikus. (pedig még olvastam hozzá egy kis plusz előtörténetet is, de sajnos attól sem lesz értelmesebb)
  • BaliBoy
    #7
    Azért ez kicsit megmosolyogtató. :)
    "képesek voltak megint hagyni egy ilyen sötét hatalom uralomra kerülését"

    Mégis, akkor miről kellett volna szólnia? A wookik karácsonyáról? Arról már készült film. Elég szar lett. :)

    A sci-fi, akció, kaland filmek túlnyomó többségében a rosszak csapnak össze a jókkal. Rendben volt ez így.
  • Kaeblo
    #6
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egy halom rossz dolog volt benne. A probléma fő oka is az volt, hogy lemásolták az 4. történetét. Harmadszorra már nem izgalmas, hogy elpusztítják a halálcsillagot. Találjanak ki valami jobbat. Ami még zavaróbb ezzel, hogy a történet egyszerűen nem veszi figyelembe, hogy egy folytatás, nem illeszkedik jól a korábbi szériához. Tele van az egész logikai hibákkal, azt elképzelhetetlennek tartom, hogy a köztársaság ne vegye észre hogy egy szuper halálcsillagot építenek, még akkor sem, amikor már kilőnek vele 5 bolygót. Aztán ezt követően, senkit sem érdekel, a bolygók halála, mintha mi sem történt volna, súlytalan minden az egész filmben. Következő probléma a halálcsillaggal, hogy kb lehetetlenné teszi az érdekes történetet, mert egy ilyen fegyver hamar elpusztít mindent, tehát mit lehet tenni.... szétlőni a gyenge ponton, mint már kétszer ez előtt is, pfff unalmas. Ezen kívül még vannak benne más hibák is, de lényegében már csak ezen okok miatt a történet egy rakás szerencsétlenég, plusz egy darab csavar nem volt benne, vagy bármi amin meglepődtem volna.

    A fő problémám az egésszel az, hogy oké tekinthetjük a star warst agyatlan látvány filmnek, de az univerzumban sokkal több van, mint ahogy ezt az expanded universe egyes darabjai tökéletesen példázzák. Az én kedvencem a Thrawn trilógia szerintem zseniális. Nagy kár, hogy nem merítettek egy nagy vödörrel abból a sorozatból, ahelyett hogy valaki 5 perc alatt kitalálta, hogy hmm hát másoljuk le a 4. részt az már 40 éve is jól ment, biztos tetszeni fog a sok idiótának. És a legszomorúbb, hogy még be is jött nekik...
  • Gyuszopapa
    #5
    Megnéztem.Star wars rajongónak tartom magam,több 100-szor láttam az összest részt(a 70-es évek végén az elsőt)amit eddig kiadtak,a SW univerzumban kiadott könyvekből is olvastam elég sokat.
    Nem rossz de vannak dolgok amik nem tetszettek benne.A látvány az tuti jó de az nem minden.Viccnek tartom hogy képesek voltak megint hagyni egy ilyen sötét hatalom uralomra kerülését ezért copypaste Star wars 4-nek tartom.Igazán lehetett volna egyedibb történetvezetés benne.
  • Csaba161
    #4
    Ez egy nagyon jó kis mese volt, méltó az első három - mostmár IV-VI. - részekhez. Vannak aki nem értékelik a mesét, pedig már az eredeti első rész is az volt. Annak idején, amikor Magyarországon még nem játszották, éppen az NSZK-ban voltunk és a húgommal megnéztük (német szinkronnal!) Megállapítottuk, hogy ez egy mesefilm, de annak nagyon jó. A mostani rész pont ezt a hagyományt folyatta, és annak nagyon is jó.
    Akiknek nem tetszik ez az új Star Wars, azok valószínűleg gyerekek voltak az eredeti részeknél és mára már ezt elfelejtették, hogy valaha szerették a meséket és ezért jött be nekik az eredeti trilógia, míg most valami "komolyabbat" szerettek volna...
    Pedig az új rész semmivel sem rosszabb az eredeti első résznél és mindenben jobb a második előzmény trilógiánál!
  • bravo86
    #3
    Ilyenkor annyira megkérdezném a fikázókat hogy szerintük mi volt a rossz benne??? Ezeknek csak az lenne jó ha az eredeti 3 részt adnák le újra...vagy azt várták hogy minden ugyanolyan lesz? Jó dolgukban az emberek már csak kritizálni tudnak...
  • NEXUS6
    #2
    Rákérdezhetek?

    Te egy trekki vagy?

    ;)
  • Gauge
    #1
    fos-fos-fos......az év csalódása. Az összes kritikus mondjon le!