16
  • aru
    #16
    Win 7-ről frissítettem 10-re és egy darab bugot nem láttam eddig. Ha van új update akkor megjelenik a figyelmeztetés én meg gombnyomásra letöltöm és telepítem még az adott héten. Ennek ellenére hiba nélkül megy. Nagyon szeretem, mert egész szépen hasonlít a 7-re (a csempéket lelőtem és telepítve lettek a minialkalmazások is).
  • Liquido
    #15
    Maradjunk annyiban, hogy kis hazánkban a felhasználók nagy részének jogtiszta windows-a sincs, szóval ők csak ne pampogjanak. Akinek meg nem tetszik hogy a számítógép és a Windows ilyen, az használjon tabletet vagy telefont fészbúkozni meg levelezni.
  • gforce9
    #14
    A felhasználók elég nagy részének van vele kisebb-nagyobb gondja. A fórumok izzanak e kapcsán. Persze, sokaknak nincs gondja, de meg sem közelíti a stabilitása és a hibamentessége pl a win7 indulását.
  • halaszlo
    #13
    Én még nem tapasztaltam egyetlen bugot sem, pedig használom rendesen. Néha befrissített, általában éjszaka, észre sem vettem. Minden működik rajta prímán.
  • gforce9
    #12
    Ez nem így működik. Az emberek nagyrészének csak egy használati tárgy a számítógép és elintézi a levelezést, fb-t vagy akármit és slussz. Kurvára nem fog supportot hívogatni, se windows helpet bújni. Ettől még a windowsnak normálisan kell működnie és nem küldözgetni adatokat tájékoztatás nélkül és telepítgetni, töltögetni kérdés nélkül. A W10 egyrészt szarul működik, bug-bug hátán. Másrészt pofátlan a vásárlókkal szemben.
  • visnait
    #11
    Sajnos ez lehetetlen. Anno host fájlon keresztül tudtad blokkolni(átirányítani) az IP -ket (aki használt már tört Adobe termékeket az tudja miről beszélek). De a WIN10 -ben több száz IP van egy service-be kompilálva, amit host fájlal nem tudsz felül írni. Ezt nem magam okoskodtam ki, keress rá. Nem akarok linkelni ide, de keressetek rá a WIN10 Privacy Fix -re és a dokumentációkból kiderül hogy is működik ez az átb@szás.
  • bdzsana
    #10
    A windowsnak van supportja. Ha valamit nem értesz, felteszed nekik a kérdést és megválaszolják. De gyakran még addig sem kell elmenni, csak be kell írni a windows helpjében a keresőbe. Aki erre nem képes az meg szerintem ne pampogjon.
  • aru
    #9
    IT tudás egy SW használatához? Ez epic lol! Komolyan gondolod, hogy a mai világban nem lehet elvárni azt, hogy felhasználói szinten értsen valaki a windowshoz? Láttál te már álláshírdetést legalább?
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.12.21. 10:47:55
  • Csaba161
    #8
    Nem tudja valaki, milyen IP-címre küldi a W10 az adatokat? Mert akkor csak le kell tiltani ezt a címet és már nincs is gond!
  • ugh
    #7
    Igazad van abban amit irsz, de megsem.
    Ehhez kell nemi it tudas.
    Ezt meg egy egyszeru otthoni felhasznalotol, ibiketol a titkarnotol, vagy manyikatol a konyvelotol nem lehet elvarni.
    Sot pistiketol sem aki jatszogat, vagy filmet nez mondjuk a wines tableten.
    Az meg nem jarja, hogy egy ilyennel szamtek uzletbe rohangaljon a gepevel.
    En a transformeren letiltottam a frissiteseket a gecibe meg mielott teleokadta volna a 64gigas hattertarat.
    Okadek amit a mikrofos muvel.
    Ennyi.
    Remelem jol elpicsazzak az adatgyujto szemet es hatartalanul pofatlan geciket.
  • Laza
    #6
    Már eleve a Get Windows 10 patch is zaklatás, mivel állandóan felugrik gépbekapcsoláskor ... Win7-en, amit senki sem kért ... és 'le sem lehet állítani', azaz nincs rajta kilépés gomb, meg ne induljon el a Win-el opció.

    Az adatgyűjtésre meg nem kifogás, hogy más is ezt csinálja. Elég baj ez. Már akkor sem kellett volna hagyni. Attól, hogy internetem van, még senkinek semmi köze mit csinálok a gépen vagy bárhol.

    A felhasználói szerződést meg hagyjuk már, mert aztán normál esetben kb akkor látod, mikor megvetted és elkezded telepíteni. Ha meg nem értesz vele egyet, nem veszi vissza senki.
  • RJoco
    #5
    Nálam alapból le volt tiltva a W7 automatikus frissítése. Kereshetni kereshetett, de én döntöttem el, hogy mikor akarom letölteni és telepíteni. Akinek forgalom korlátos a netje vagy kevés hely van a háttértárán és arra nem képes, hogy ezt beállítsa, annak úgy kell.
    Nekem nem szedett le 6GB adatot. Amúgy is csak 3,2 GB-ot szed le.
    Mivel naprakészre frissítettem a W7-et, ezért lejött a 'meghívó' a W10-re is. Alapból nem lett volna gond, de időnként feldobott egy ablakot, hogy a programja leállt. Ez már idegesítő volt. Neten megtaláltam a frissítés azonosítóját és egyszerűen a WindowsUpdate-en keresztül uninstalláltam. És már nem is zavart. Szóval csak egy kicsit utána kellene olvasni a dolgoknak és nem a tudatlanságot reklámozni.
    A hónapban frissítettem egy friss konfiguráción a W7-et W10-re, innen tudom, hogy mennyi adatot szedett le, mert program figyeli a netem és ott láttam.
    A Felhasználói szerződés mindent leír, így akinek nem tetszik a W10 adatgyűjtése, az egyszerűen ne telepítse. Amúgy meg sokminden kikapcsolható.
    Bár tekintve, hogy a böngészők is gyűjtögetnek, az egyéb közösségi oldalakról nem is beszélve, nem értem, hogy miért, gond, ha az m$ így akar fejleszteni. Más is ezt teszi, csak nem verik ennyire nagydobra.
    És ki tudja, hogy az elődök mit gyűjtögettek. Nem egyszer láttam, hogy az svchost használta a procit és memóriát és fogalmam nem volt mire. Ha leállítottam, akkor utána gond volt a rendszerrel.
  • aru
    #4
    Szerintem nem csak én használom úgy a win update részét, hogy csak értesítést kérek és én döntöm el mit töltsön le és mikor. Furcsa módon nálam a win 7-re nem töltődtek le magától a 10 telepítő fájlai!
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.12.20. 23:14:17
  • Holjam33
    #3
    Végre egy értelmes fellépés, nem úgy mint a böngésző választó, meg N-es kiadások... Remélem jól megba... az MS-t. emiatt. Pl. unokahúgomnak is a mobilnetjét (3GB/hó) szívta le a w10 automatikus letöltése...
  • gombabácsi
    #2
    ah, akkor ezért tűnt el egy csomó hely a winyómról XD
  • barret
    #1
    Akit meg tudnak szívatni,az SZOPNI fog :)
    Sajnos a szőke nő is számítógép felhasználó...
    De ő hozzá van szokva a szíváshoz:)
    Sajnos ennek nem így kellene lennie,remélem jól megbüntetik őket.