6
 • gaszton421
  #6
  Tényleg nem reális. Sajnos a költségek növekedéséért leginkább a politikusok felelősek. A legtöbb NASA project azért szenved csúszást és költségtúllépést mert rendszeresen kevesebb pénzt adnak rá mint amibe a gyors fejlesztés kerülne, ha nincs pénz és emiatt nem tudnak továbbépíteni és fejleszteni akkor is fen kell tartani a kísérleti berendsezéseket a tesztberendezéseket, nem lehet szélnek ereszteni a teamet amelyik addig fejlesztette és ért hozzá mert ha igen akkor lehet újrakezdeni az egészet, egyszerűen egy adott pillanatban az összes hozzáértő szakember abban a csoportban van, senki mása Földön nem fejleszt hasonlót. AZ 500 millió USD plafon az irreálisan alacsony, a sokkal kisebb teljesítményű Hubble is jóval drágább volt, de még így is megoldhatták volna amostani ár harmadáért ha nem fúrták volna meg állandóan a költségvetését és lassították volna a fejlesztését. Egyébként ha most befagyasztanák az egesz fejlesztést de nem állítanák le még amellett is 100 millió dolláros évi költség lenne raktározni és az éppen nem dolgoz=o fejlesztőket fizetni.
 • VolJin
  #5
  Ez nagyon nem reális költség.
 • Katalizátor
  #4
  Oszt majd mindenki jól leszopja magát, amikor az első képek megérkeznek.
  Komolyan, mi van itt emberek? Mindenki sipákol, hogy "miért csak most???", ahelyett hogy örülnétek annak ami van!
  Tudjátok mibe telik egy faszántos űrteleszkóp megépítése? Jah bocsi, már tudom is a választ: Nem!
 • Shodan
  #3
  És akkor ez még mindig aprópénz, mondjuk ehhez képest link
 • wormwood777
  #2
  2007-ben már indították volna... az szép. A jelen fejlettségi szint technológiája, illetve az elkövetkezendő pár év technológiai szintje meg mehet majd utána 2030-ban. Lassan egy ember életre jut 2 űrteleszkóp. (Kissé eltúlozva) A technológiai robbanás, holdbázis és űrutazás helyett kaptok plusz pixeleket egy képhez egy távoli bolygóról.
  Grat.
 • Amergin
  #1
  Miért kellett ezzel ennyit tökölni?
  Minden fontos dolog infravörösben vizsgálható legjobban, kezdve a legtávolabbi galaxisoktól a por és gázfelhők takarásában lévő objektumokig.
  Szegény Hubble már nagyon megszolgálta az árát, már nagyon kellene az új.
  "Felmerült a project törlése": hülye politikusok, politikus-hülyék!
  Hová mentek, hülyék?
  Utoljára szerkesztette: Amergin, 2015.12.18. 20:36:04