5
 • dchard
  #5
  Abszolút rossz a megközelítés. Az adott területen még mindig több a normális ember, akiket így elvágsz az információtól, így egyrészt veszélybe sodrod az életüket, másrészt még nagyobb teret kaphat a helyi erőszakos hittérítés, agymosás. Arról nem beszélve, hogy ezt jogilag is nehéz kivitelezni. Az IS-nek nem kis külföldi hátszéllel pedig nem okozna problémát áthidalni ezt a kommunikációs szakadékot. Valószínűleg most sem műholdas netről tolják a YT-ra a videókat...

  És ne felejtsük el: olyan területekről beszélünk, ahol a műholdas net az egyetlen lehetőség.
 • Cat #4
  Szerintem kötelezni kéne a cégeket, hogy a Szíriát célzó spotbeameket (feltételezem több van, mivel ahogy nézem, Magyarországra is legalább három esik, és az jóval nagyobb ország) kompletten tiltsák le. Oké, biztos van néhány újságíró és ellenzéki, akit ez akadályozna, de az ő kommunikációjukat máshogy is meg lehetne oldani nemzetközi támogatással, míg a másik oldalon elérhető nyereség, azaz az IS kommunikációjának elvágása jóval fontosabb cél.
 • dchard
  #3
  Ha távközlés a téma, borítékolható a baromság az SG-n.

  Nézzük a tévedéseket:

  "A műholdakra csatlakozó földi eszközök helyét pontosan meg lehet határozni"

  Nem igaz. Csak azt tudják meghatározni, hogy az adott eszköz melyik úgynevezett spotbeam alá tartozik, ami jó esetben is száz kilóméteres sugarú kör. Szó nincs pontos helymeghatározásról.

  "Amennyiben valaki telepíti a műholdas kulcsokat és beállítja az internetkapcsolatot, meg kell adnia hozzá a GPS-koordinátáit"

  Nem kell megadnia a pontos koordinátákat. A rendszernek elég tudnia a spotbeam-et, tehát ha ismerem azok elhelyezkedését és a cikk írójánál egy hangyányit több távközlési ismerettel rendelkezem, akkor könnyű rájönni, hogy elég ha a valós spotbeam alá tartozó bármilyen koordinátát adok meg, és a szolgáltatás tökéletesen működni fog, és ismét marad a jó esetben 100 kilóméteres kör ahol keresgélhetnek. A szolgáltatók spotbeam adatai pedig nyilvánosan elérhetők, például itt az egyik érintett cégé:

  http://www.s296576215.websitehome.co.uk/images/Tooway%20spot%20beams.jpg

  Ebből az is látszik, hogy mekkorák ezek a spotbeam-ek, na ennyire "pontos" a technológiával elvégezhető helymeghatározás.

  "A helyzet azért is érthetetlen, mert az OSS oldalon keresztül egyetlen kattintással meg lehetne bénítani a műholdas interneteléréseket."

  Valóban, csak tudni kéne, hogy kiét tiltsuk le. Ma már millió lehetőség van publikus VPN-eken vagy más egyéb módon eltüntetni a forgalmat. Ergó lehetetlenség megmondani, hogy az adott előfizető mihez fért hozzá.

  Dchard
 • Ryder62
  #2
  Tele a net ezzel a szennyel, muszáj még az SG főcím lapjára is ezt tenni?
 • Palinko
  #1
  "és azok internetkapcsolatát a cégek egyetlen kattintással meg tudnák bénítani."

  nem kattintással kell bénítani, hanem robotrepülővel.