25
 • UUUU
  #25
  Nanana, megvetted a terméket, csakhogy titokban a háttérben gyűjtögette az adatokat, amire nem hívták fel eleve a felhasználok figelmét.
  ez pedig bizony a privátszféra jogtalan megsértése.
 • ostoros
  #24
  Nem. Csak megjegyeztem, hogy neked kuss.
 • tomboy013
  #23
  De azért figyelsz a szerinted MS fanboy véleményére ;) Helyes helyes figyelj csak.
  Utoljára szerkesztette: tomboy013, 2015.12.03. 00:55:29
 • ostoros
  #22
  Azért nem. Az MS piaci szegmense megmarad. Nem lesz kevesebb a bevételük. Csak a részesedésük lesz kisebb, mert mások közben más platformokon jóval nagyobbakat kaszálnak.
 • ostoros
  #21
  MS fanboy véleménye nem mérvadó.
 • Skylake
  #20
  Az a helyzet, hogy az MS-nek egyetlen befejezett terméke volt az operációs rendszerek piaci szegmensben a legutóbbi időben. Ez volt a 7.

  A 8 béta volt. A 8.1 megmaradt fércmunkának. A 10 is az maradt, csak a cég innovációs trehányságát behúzták a rolling release, "majd frissül a géped a jövőben folyamatosan, paraszt, k*rva jó lesz neked" marketingbullshit alá.

  Hát, ilyen az amikor Redmond kapkod. De a kövér vizilovak sosem gyorsak, épp úgy, ahogy az ilyen piaci területeiken zavartalanul dagattra hízó cégek sem. Jó lett a 7-es, csak közben kinőtt a semmiből a mobilinformatika teljesen új szegmense, ahol az MS semmi, és jó eséllyel nem is elsz meghatározó tényező a jövőben. De azzá akarnak lenni. Ez a kapkodás oka.

  Rossz hírem van a Microsoft számára: az ő végzetük az lesz, hogy minden olyan szegmensban, ami az x86(64)-en túl van, nem lesznek meghatározók, és nem lesznek piacilag sikeresek. Ha a jelenlegi trendek maradnak, a Microsoft össze fog csúszni egy olyan mai méretéhez képest olyan kevéssé jelentékeny gyártóvá, mint például az Adobe. Ha az x86(64) technikailag túlhaladottá válik, a Microsoft vele fog bukni. De ez nem most lesz még - 10 év múlva.
 • Ragnaar
  #19
  Hát ha már Win10 akkor azért Win7 után volt rendesen hááátezmiértkellet (mozaikok), meg ezmiez, megezhovalett (startmenü pl.) Viszont idővel a legtöbb ilyen megszokható, és kb. ugyanez volt WinXp-Win7 váltásnál is nekem legalábbis. Aki játszik Windowson annak kell majd a win10 dx12 miatt. Én azt vizionálom, hogy az XboxO játékok copypaste jelennek majd meg PC-re, és mellette maradnak a PS4 multiplatform címek is. És ugye itt a WR is, bár arról nincs szó, hogy Dx12 szükséges lesz a VR cuccoknak.
  Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.12.02. 13:08:51
 • tomboy013
  #18
  Én is ezt néztem tegnap, 565-ös build? :D Te jó Isten, cikket írni egy Insider build köré ami már több hónapos. Idióták gyülekezete, de rögtön rákezd a csőcselék a fikázásra :D Jellemző az SG-s nép nagy részére. Ostobák...
 • zola2000
  #17
  Akkor "epic fail"

  Ha nem jó a béta, azért béta.
 • x3dgime
  #16
  Na a cikk is baromira naprakész, mit ne mondjak! :/
  Ráadásul egy óriási marhaság az egész.

  Kezdjük ott, hogy az emlegetett 10565-ös build egy fejlesztői tesztverzió (insider build). Ahhoz, hogy erre frissítsen valaki, azt külön be kell kapcsolni a rendszerben (vezérlőpultban/gépházban), ahol is vannak figyelmeztetések, hogy ezt csakis a saját felelősségére tegye, mivel nem stabil, nem végleges változatokról van szó, és előfordulhatnak súlyos hibák is! Szóval erre alapozni a pert helyből bukta!
  Egyébként még akkor is bukta, ha végleges verzióra (build 10240, 2015.júl.29.!) frissített valaki előző verzióról, mert ott is le van írva, hogy nincs garancia arra, hogy sikerülni is fog a frissítés.

  Másrészt, ha már insider... A 10565-ös build már igencsak öregecske darab, talán szeptember végi, ha jól emlékszem. Jelenleg a 10586-os a legfrissebb, és ez is már legalább két hete jött le... Szóval kicsit nagy a lemaradás... ;)
 • end3
  #15
  Amit muszáj lesz megtanulni minden Windows kedvelőnek, vagy felhasználónak: (Ami a fejlesztők idejével jobban gazdálkodó, a munkájukat hatékonyabbá tevő menedzserek működésének köszönhető...!)

  Az MS ma már láthatólag nem tudja szavatolni minden hardveren az oprendszer tökéletes működését. Ha nem megy a Win10..., az aktuális gép kuka, irány a bolt, új hardvert beszerzendő. - Ezzel válik jobbá a világ "Win10-ügyileg".
 • seepheeerd
  #14
  Régi vackok dőlnek be, gondolom. 3 éves a lapopom, csereérett, de semmi baja.

  Ami engem bosszant az az, hogy nem tudom mikor tölt éppen le valamit, pedig a HC halál diablóban nem öröm :)
 • Skylake
  #13
  Igen, csak az a különbség, hogy az Apple esetében nagyon erősen behatárolt a hardverek köre, a hardvereszközök kombinációnak száma tehát az, hogy a frissítések bedöntenek-e valamit: jól kezelhető, és ezért tökéletesen jól kézben tartható.

  Az Apple-höz képest, a PC-s hardverek köre, a különböző kombinációk száma, az ebből adódó frissítések rengeteg fajta hardverre mennek ki: ezt ellenőrizni kb. esélytelen. És igen: ezért a széttagoltság miatt nem lesz a Microsoft soha Apple, és termékei ezért nem lesznek soha minőségiek az átlagfelhasználók szempontjából.

  Az Apple-t egy klasszicista stílusú főúri kastélyhoz lehet hasonlítani, lakóival együtt, mondjuk a XVIII század végén: minden tiszta, minden rendezett, minden sarkon előzékeny komornyik áll: csak ez persze elképesztően sokba, kerül, hogy a luxus a kastély urai számára észrevétlenül és tökéletesen meg legyen teremtve. És mint ahogy az a főúri életmódra jellemző: a név kötelez. Azaz az aranykalitkában magas a jólét, de egyben a lakók számára nagyon is behatárolt az életük rangjukból és annak képviseletéből adódóan. Ilyen az Apple: jól behatárolt walled garden ökoszisztéma.

  A Microsoft termékei olyanok, mint egy polgármesteri hivatal, vagy bármilyen közintézmény ma Magyarországon. Funkcionális, de valahogy érezhetően benne van az, hogy a rendszer ezt a funkcionalitást nagymértékben megújítani nem tudja. Merev, nehezen mozduló struktúra. minden megvan csinálva, minden működik, de semmi sem kiemelkedő. Ami működött, az eddig is működik, ami pedig új, az jó ideig nem fog még úgy működni, ahogy az felhasználói nézőpontból könnyed és kellemes lenne. Épp olyan, mint egy hivatal: rugalmatlan és bürokratikusan ostoba.

  A linuxos brigád oprendszerei, és termékei olyanok szerintem, mint egy farm. A porta nagyon szép, söprős udvar, muskátli az ablakokban, kínos rend, tiszta udvar-rendes ház, tényleg igaz. Ezek a rendszer azon komponensei, amelyeket sokan fejlesztenek. A porta hátsó traktusába viszont inkább ne nézzünk be, mert onnan s*ggel előre fogunk kijönni: ott aztán olyan kupleráj van, szemét szemét hátán, totális rendetlenség. Ezek azok a rendszerkomponensek, amelyek fejlesztése csak szűk kört érdekel, és ezért aztán azok olyanok is. Ez a kontraszt a minőségben opensource fejlesztések legnagyobb hátránya.
 • Skylake
  #12
  Sajnos jó pár helyen a Windows még mindig nem, vagy nem eléggé jól váltható ki. Úgyhogy én azt javaslom, célszerű maradni a 7-nél, normál desktop használatot feltételezve. És hogy az MS frissíts 10-re irányuló erőfeszítései totálisan ne legyenek sikeresek, íme egy kis okosság (batch):

  @echo off
  reg add HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Gwx /v DisableGwx /t REG_DWORD /d 1
  if %errorlevel%==0 echo Key added successfully
  pause
  reg add HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate /v DisableOSUpgrade /t REG_DWORD /d 1
  if %errorlevel%==0 echo Key added successfully
  pause
  reg add HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DataCollection /v AllowTelemetry /t REG_DWORD /d 0
  pause
  exit

  Ezt egyenlőre nem fogják tudni ilyenolyan update-el bezárni.
 • sola
  #11
  @kvp
  Az Android szerintem nem összedobott, azt a Google meglehetősen konzisztens irányelvek mentén fejleszti. Lényegében csak a Linux kernelt használják, fölötte minden fejlesztés egyedi (bár nyilt forrású, bárki használhatja)

  Talán a desktop Linuxok egy kisebb részét még lehet összedobottnak nevezni, de a "nagy" distro-kra ez már bajosan illeszkedik. Az összes komolyebb disztro (Linux Mint, Ubuntu, Fedora, Red Hat) szépen design-olt, legalább az alapvető programok vonatkozásában konzisztens felületet és működést ad.

  A desktop Linux-okat egyébként nyugodtan lehet ma már használatra javasolni a Windows-os ámokfutást megelégelőknek, mert az elmúlt évek fantasztikus ütemű fejlődése révén ma már a legtöbb átlag felhasználó számára megfelelő rendszer. Az alkalmazás kínálat az egyetlen, ami egyes felhasználók számára probléma lehet (Photoshop, AutoCAD) bár ezek legtöbbjét is tipikusan be lehet üzemelni Wine alatt (gyakran nem a legújabb verziókat, de sokszor ez is elég). Windows felhasználók számára a legjobb választás a kisérletezésre a Linux Mint Cinnamon.
 • Skylake
  #10
  Úgy gondolom, hogy nekifutásból kéne fejberúgni Satya-t, porszívóügynökalkatú, fogpasztamosolyú Myerson-t, a kiéltfejű, vibrátort vélhetően csapágyasra hajtó ostoba milf p*csa Larson-Green-t, meg a félhülye gyorséttermi hotdogárus pofájú Aul-t, többek között:

  - a rolling release modellre történő átállásért,
  - a GWX erőletéséért, és átlag(hülye)felhasználó számára nem könnyű eltávolíthatóságáért,
  - a telemetria technológiák felhasználó megkérdezése nélküli felnyomatásáért a régebbi rendszerekre, illetve annak nyilvánvaló funkcióinak ismertetésének kihagyására a 10 esetében,
  - a WU átlag(hülye)felhasználók számára kikapcsolhatatlanná tételéért a 10-ben
  - hogy a felhasználók nem dönthetik el, hogy x és y adott frissítést kérik-e, főleg ha közben kiderül, hogy térdelnek le a gépek tőle világszerte,
  - hogy alapértelmezett opciókként az összes privacy-related dolog esetében magasról sz*rva van alapvető privacy tényezőkre, lásd. beállítás, a wifi jelszó megosztásos barmoságtól kezdve, hogy az adott gép részt vegyen az update-k terjesztésében, majd az én erőforrásaimat használod ingyen, anyád!
  - a gyökér start menüért, amely a 7 funkcionalitásának töredékét hozza,
  - hogy a retkes Cortana, a maga hazapofázásával nem takarítható ki totálisan a rendszerből, azaz nem lehet azt választani, hogy kösz, egyáltalán nem kérem, hogy a Cortana a rendszernek bármilyen formájában a része maradjon,
  - hogy a rendszer önkényesen letakarít szoftvereket, plusz erről nem szól, nem figyelmezteti a felhasználót,
  - az EULA-ért, ahol a Microsoft mossa kezeit, hogy amennyiben valami jogsértő lenne valakinek rendszerén, és ehhez harmadik felek hozzáférést kérnek, ő ha kell, megadja ennek a harmadik félnek a kívánt információt, nem védi a felhasználót.

  És még bőven tudnám sorolni. Megmondom én mi kell. Kib*szott nagy per a Microsoft nyakába urópában, és annak eredményeként százmillió euro büntetés az MS-nek! Amolyan Volkswagen módra, hogy érezzék a törődést!

  (Ja, és mielőtt valami büdöshónaljú pingvinpólós openszósz huszárnak, vagy épp ellenkezőleg, feketepulóveres, store előtt bejelentéskor sorban álló, miniJobs-nak gondolnál, ezt a megjegyzést Surface 2 RT-ről írtam.)


 • schultz6354
  #9
  Az Apple meg mar ezt csinalja miotta, azzal meg annyi valasztasod sincs mint MS el, de az ugy kit erdekel amig szep almas logo van a gepeden?
 • alex1976
  #8
  Én márt sajnos egyszer pórul jártam. Frissítettem még a legelső lehetőséggel és mindenem elveszett. Egyszerűen letörölte ez az ócska áttalakulás. Utánna visszamentem gyári beállíttásra. Soha nem lesz a gépen w10.
 • arty
  #7
  mi ingyenes ??

  http://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/Windows-10-Home/productID.319937100

  én itt 120 dollárt látok... okostojás msbérenc.
 • kvp
  #6
  A per egyetlen esetben lehet sikeres, ha van olyan 'feature' amirol elfelejtettek tajekoztatni a felhasznalokat (olyan adatokat gyujt amit nem kozoltek az aporbetuben sem) vagy valahol egy orszagban eleve torvenyt sert, ami alol a licenszszerzodes sem mentesitheti a ceget. Az elso inkabb maganjogi, a masodik buntetojogi kategoria, mindketto miatt perelhetoek, akar csoportosan is. Utobbi miatt pl. az EU-ban parszor mar megrugtak oket es van nehany ember a brusszeli burokraciaban akik rajuk specializalodtak (mint biztos megelhetesre), szoval ugy nez ki, hogy gondban lehetnek vagy lesznek Redmondban.

  A hibas frissitesek ellen vedve vannak, benne van a szerzodesben, hogy nem garantaljak a szoftver mukodeset vagy azt hogy hasznalhato, vagy az lesz, esetleg az marad. Ez pont az osszeomlasok es az adatveszteses hibak ellen kerult be a szovegbe es a rendszer hasznalataval tenyleg el kell fogadni.

  A jo megoldas jelenleg az, hogy ha ennyire barkacs es onjaro lett a windows, akkor nem erdemes hasznalni, mert tobb a kara mint a haszna. Marad az open source rendszerek kozzul nehany stabilabb (pl. debian linux, google android linux, stb.) amikben kevesebb ismert kritikus hiba es sokkal kevesebb hatso ajto van. Nem biztos hogy jobbak, de jelenleg ugy nez ki, hogy megis. Meglepo, hogy a microsoftnak kemeny fejlesztesek aran sikerult jelentosen alulmulnia a tobbe kevesbe ad hoc modon osszedobott android szinvonalat.
 • ostoros
  #5
  Gondolom az sem téma, hogy azt a monopóliumot, évtizedekkel ezelőtt szét kellett volna darabolni, a tröszt ellenes törvények értelmében, de megvesztegetéssel ezt mindig elkerülték.
 • lamer the true
  #4
  Én mondjuk kapásból lekapcsoltam a frissítést meg az essentials-t, de nem annyira egyszerű, mint a 8.1-ben vagy az elődökben.

 • Elemir
  #3
  Ez igen. Igazán kulturált és szépen megfogalmazott vélemények.
  Az mondjuk nem téma gondolom, hogy adnak egy terméket ingyen, és feltételhez kötik. Ez biztosan utolsó dolog. A másik, ha fizettél is érte, megvettél valamit aminek ez része. Igen lehet linuxra menni emiatt, de inkább a célzott reklám miatt lesz az egész, mint a honlapok esetében. Biztos érdekli az MS-t néhány magyar anyázó adata és elveszik a veséd és a májadból is tépnek darabokat, mert mindenkinek ilyen anyag kell... Nem tökéletes a világ és ez a win10 sem, de vissza kell rakni régi wint, ha nem tetszik a rendszer vagy választani egy MAC-et vagy a már említett linuxot. Biztos jó lesz...
 • jkedzs
  #2
  ez a kommunikácijó!

  tudják, hogy az értelmesebbik féle embereket nem tudják meggyőzni, de amíg a te kurvaanyázásodat millió zombi bégetése és pénze fedi el, amit reklámokkal még tovább is gerjesztenek, addig ők nyertek.

  használj linuxot.
  windowson mindig egy kis kiszolgáltatott senki leszel, akin egy óriáscég élősködik.
 • ugh
  #1
  Vegre.
  Mi a tokom kerult ennyi idobe?

  "Terry Myerson, a Microsoft operációs rendszerek csoportjának vezetője és az óriáscég alelnöke azzal indokolta a Windows 10 adatgyűjtéseit, hogy egyrészt így használhatják majd jobban az emberek a terméket..."
  Persze hogyne, de azert a kurva anyadat nezd mar hulyenek.

  "másrészt pedig mindig a felhasználóké marad az ellenőrzés abból a szempontból, hogy milyen információkat kell gyűjteni"
  Aha.
  Ezert nem lehet beallitani mit hogy merre, ill. letiltani oket mert az ellenorzes a felhasznaloe.
  Hogyne.
  Ismetlem.
  A kurva anyadat nezd hulyenek te seggfej.

  Remelem bebukjak pert es visszavonulot fujnak vagy tonkemennek a picsaba.
  Utoljára szerkesztette: ugh, 2015.12.01. 18:26:51