4
 • Sir Cryalot
  #4
  qualcomm mirasol 2, csak most bevan ígérve a nagy méret is:

  "Another use for the material is in the smart window market where it could be embedded into the glass and switched ‘on’ or ‘off’ "

  nincs grayscale(?),Bodle expects to produce a prototype in each area by the end of 2016

  haha, na erre várhattok
 • kvp
  #3
  Ketfajta lcd letezik, a hatulrol es az elolrol megvilagitott. Epapir eseten pedig csak az elolrol megvilagitott, azaz fenyvisszavero valtozat van a piacon. Ez a megoldas mindket modban kepes mukodni.

  Ha hatulrol megvilagitott kijelzonek hasznaljak amin video megy, akkor pont ugyanannyit fogyaszt mint egy hagyomanyos LCD (talan picit tobbet is), viszont ha allokepet jelenit meg, akkor 20%-al, ha mozgokepet jelenit meg de ki van kapcsolva a hattervilagitas, akkor 80%-al, ha pedig allokepet kikapcsolat hattervilagitas mellett, akkor 100%-al fogyaszt kevesebb energiat. Tehat az energiamegtakaritas merteke a felhasznalas modjatol fuggoen 0 es 100% kozott valtozhat.
 • tom_pika
  #2
  no de ha fényt nem bocsát ki akkor kell háttérvilágítás, és akkor mitől csökken drasztikusan a fogyasztás?
 • kvp
  #1
  A kulcsszo a phase change materials. Azaz az ujfajta memoriachipekben felhasznalt emlekezo anyagokat hasznalnank a kijelzokben a feny utjanak iranyitasara. Ez egyfajta gyors epapir technologia, ami az lcd-k strukturajat koveti, viszont folyekony kristalyok helyett aram hatasara atrendezodo szilard kristalyokat hasznal. (reszletes leiras itt: http://en.wikipedia.org/wiki/Phase-change_memory )