20
  • jkedzs
    #20
    pontosan. keltik a zajt minden fronton.
  • ostoros
    #19
    Mellesleg napjainkban a feminista téma nem más, mint egy orbitális terelés, amely a munkások bérezéséről, és egyéb társadalmi igazságtalanságokról szándékosan eltereli a figyelmet egy olyan irányba, amely a nagytőke érdekeit nem veszélyezteti.
  • ostoros
    #18
    Hazugság. Az ábrád nem ér szart sem, mert nem végzettség, hanem munkakör alapján kellene összehasonlítani.

    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2015.12.02. 17:39:48
  • ostoros
    #17
    Budi ülőke?
    https://www.youtube.com/watch?v=qmCSY1AUCVY
  • ostoros
    #16
    Ennek a filmnek és a feminizmus első hullámának semmi köze a jelenleg futó harmadik hullámhoz.
    Az ugyanis már egy beteges irányba fordult a mostani liberalizmus egy jó részével egyetemben.
    Feminizmus, férfierőszak, nemi szerepek - A kulturális baloldaliság
    http://www.youtube.com/watch?v=2ZF7MK5Idho
  • UUUU
    #15
    Mára már oda jutottunk, hogy már az is baj, ha egy férfi nem hajtja le maga után a WC ülőkét, hogy a nő letudjon ülni utána, mintha a nőnek nem lenne keze ehhez.
  • jkedzs
    #14
    elkényeztetett, agymosott kislányok sorálmaival ne foglalkozzunk már.
    az élet tele van igazságtalanságokkal, deal with it.

    attól, hogy a zavarodottak a férfiak ellen mennek, attól egy társadalomnak sem lesz jobb. és a benne élő nőknek sem.

    a nyugati "felvilágosult" fehér társadalmak konkrétan kinyírják magukat napjainkban, de ti a nők felfújt problémáit fontosabbnak tartjátok...
    maradjunk annyiban, hogy ha kicsivel szarabb lesz itt Európában az élet, ez lesz a legutolsó szempont mindenkinek. egyesek nagyon ráérnek keverni a szart...
  • zola2000
    #13
    Illetve sokszor azért keres jobban a férfi munkás mert tényleg jobban dolgozunk, úgyértem nézd meg a fodrászokat, szakácsokat, a többsége nő, és nézd meg a komoly mesterfodrászokat, mesterszakácsokat hirtelen igencsak megnő a férfiak aránya.
  • Akva
    #12
    "Jennifer Lawrance - akinek személyes érdekérvényesítő képességét gondolom nem vitatja senki - nemrég írt tiltakozó levelet a filmstúdiójának, miután a Sony hackerei által kiderült számára, hogy jóval kevesebbet kap, mint férfi kollégái."

    Az a baj, hogy a feminizmus mindig a szóra sem érdemes felső osztályokkal foglalkozik, akik általában így is, úgy is jobban élnek, mint amit megérdemelnek, és nem az a baj, hogy a nő kevesebbet keres, hanem az, hogy a nő is meg a férfi is túl sokat keres. Leszarom, ha egy vezérigazgató nő "csak" 800 ezret keres, a férfi kollégája meg kilencszázezret,

    A közmunkások egyenlő bért kapnak, és ők vannak többen.

    De azonos munkakörben gyári munkánál sem tapasztaltam, hogy észrevehető különbség lenne a férfi és a nő fizetése között.
  • Cat #11
    "Napjaink legnagyobb női filmsztárja, Jennifer Lawrance - ezen jót derültem."
    Teljesen mindegy, hogy te derülsz vagy nem, akkor is jelenleg a legjobban fizetett női színésznő. A lényeg ott van, hogy még ő is hátrányban van a férfiakkal szemben.

    "pornóforgatáson sokkal többet kapnak a nők, mint a férfiak"
    Ez is tévedés. Kovi interjúban olvastam, hogy a férfiak jóval többet kapnak, mert nagyon nehéz olyan férfit találni, aki akkor, úgy, és oda megy el, amikor a rendező akarja. (Ehhez képest a nőknek "csak" szét kell tenniük a lábukat és nagyokat sóhajtozni, nem mellesleg baromira fáj nekik.)

    "Az egyenlő bérek terén azért van több tényező is."
    Nyilván igazad van, és még az általam bemásolt táblázatban is látszik, hogy a legjobb Belgiumban is csak 87 százalékot ér el a fizetésük. Az viszont kimagyarázhatatlan, hogy Magyarországon messze látványosan jóval kevesebbet keresnek a férfiaknál.

    A kacarászóknak pedig megemlíteném, hogy hiába nem érint Téged a probléma, anyukádat biztosan érintette, és a lányodat is (ha lesz) biztosan érinteni fogja. Már csak miatta is érdemes ezen elgondolkodni.
    Utoljára szerkesztette: Cat, 2015.11.30. 00:56:52
  • bdzsana
    #10
    Szerintem csak rossz szakmát választottak. Pl.: pornóforgatáson sokkal többet kapnak a nők, mint a férfiak:D

    Viccet félretérve, tény, hogy a nők jogilag sok mindent kiharcoltak, de a fejekben még nagyon sok minden megmaradt. Ott van például a háziasszony szerep. Lényegtelen, hogy ma már a nők sem otthon ülnek, hanem ugyanúgy dolgoznak 8 órát, akkor is a nő feladata a mosás, főzés, vasalás, takarítás, még panel házban is, ahol a férfi nem tud valami kamukertimunkát felhozni ellensúlyként. Még sok 20-30 éves ismerősöm fejében ez él, nem csak az idősekében.
    Egyébként a nyugdíj pont ilyesmi okok miatt jön hamarabb a nőknek, de akkor sem tartom igazságosnak, mert ez csak megerősíti ezt a szemléletet.
    Az egyenlő bérek terén azért van több tényező is. Ha egy fiatal nőt felveszel az jó eséllyel el fog menni szülni és te fizetheted hosszú ideig a bérét a semmire és vehetsz fel mást közben, hogy a munka is el legyen végezve.
    Persze ez csak az egyik ok, sokkal több szerepe van szerintem annak, hogy a férfiak többsége sokkal biztosabb magában, mint a nők és jobban eltudják adni magukat még ha tudás nincs is mögötte. De ez csak az én tapasztalatom. Lehet, hogy általánosságban ennek az ellenkezője igaz.
  • ReTeK
    #9
    Napjaink legnagyobb női filmsztárja, Jennifer Lawrance - ezen jót derültem. Egy agyon hájpolt vacak filmben játszott csak azért ismert, jövöre a kutya se fog senki emlékezni hogy miröl szólt a film nem hogy Ki játszott benne.
  • Ender Wiggin #8
    A szerencsétlen csóró színésznők (mint Lawrence, hogy egyem a tanyasi palacsinta képét) hányatott sorsát kompenzálja pl. a teniszezőnők anyagai szárnyalása, kb 2000 óta minden nagy versenyen azonos a pénzdíj a férfiakéval, miközben a férfiak 3 nyert szettre játszanak (a nők csak kettőre) és a színvonal is röhejesen gyenge a női mezőnyben a fériakhoz képest...
  • Cat #7
    "Egyenlő munkáért egyenlő bért, szavazati jogot, ilyesmit követeltek, ezek idővel teljesültek"

    Úgy gondolod? Napjaink legnagyobb női filmsztárja, Jennifer Lawrance - akinek személyes érdekérvényesítő képességét gondolom nem vitatja senki - nemrég írt tiltakozó levelet a filmstúdiójának, miután a Sony hackerei által kiderült számára, hogy jóval kevesebbet kap, mint férfi kollégái.
    http://www.theguardian.com/film/2015/oct/13/jennifer-lawrence-hollywood-gender-pay-gap

    "A 35-44 éves, felsőfokú képzettségű magyar nők mindössze az 59 százalékát keresik az ugyanilyen korú és képzettségű magyar férfiaknak."

    Utoljára szerkesztette: Cat, 2015.11.28. 21:27:50
  • Archenemy
    #6
    Na ja, akkor még nem volt gáz feministának lenni :)
    A szüfrazsett mozgalom teljesen támogatható célokért vonult fel. Egyenlő munkáért egyenlő bért, szavazati jogot, ilyesmit követeltek. Ezek mind jogos, támogatandó célok.

    Csak mivel hogy ezek a követelések idővel teljesültek, a mozgalom kifulladt, nincs mit csinálni. Ilyenkor jönnek az olyan elfajzások, hogy "a férfiak ne üljenek terpeszben a buszon" meg a wage gap meg a társaik, amikkel a mai feminizmust azonosítják.
  • Montanosz
    #5
    nem a női egyenjogúságot vitatom, csak ez is belesegített a meleg lobby érvényesülésébe...
  • Amergin
    #2
    Tovább élnek, mégis hamarabb mennek nyugdíjba. Lehet azért élnek tovább, mert nincs egy feleségük, aki halálra szekírozza őket.
    Szép is ez az egyenlőség, csak a nők mára már "egyenlőbbek" lettek.
  • Montanosz
    #1
    a mai tulzásba vitt feminizmus is ebből nőtt ki, szerencsére vannak nők akiknek még helyén az esze meg a szíve és nem veszik be ezt a erőltetett maszlagot