4
 • kvp
  #4
  A cikkben egy uj tipusu aksirol irnak, amit egy meg ujabb tipusu gyorstoltovel lehet feltolteni. Tehat a megoldas mindket komponenst csereli.

  Viszont mar ma is letezik olyan gyorstolto technologia, ami a fix feszultsegu, majd fix aramu toltes helyett vegig fix feszultseggel tolt, viszont figyeli az aksi homersekletet (a belso szenzor segitsegevel) es az alapjan csokkenti az aram mennyiseget. Ha nem melegszik tul, akkor viszont vegig annyival tolt amennyi a csovon kifer. Igy sokkal gyorsabban lehet feltolteni egy aksit, de legtobbszor aktiv hutes kell hozza a karosodas elkerulesere. Ez a technologia mar ma is elerheto, csak draga. Egyebkent a megoldas nem uj, regen is lehetett ugy tolteni a sima savas aksikat is, hogy a gepesz pont a forraspont alatt tartotta az elektrolitot, csak nagyon veszelyes volt. A folyamat automatizalasa es a zart csomagolasu aksitombok sokat javitottak a helyzeten.

  A huawei fele megoldasban ugy nez ki, hogy a szenreteg arrol gondoskodik, hogy ne kelljen aktiv hutes es megis mukodjon a fent leirt gyorstoltesi technologia, raadasul az aksi tonkretetele nelkul. Nem meglepo, hogy a nagy sebesseg miatt a kapacitasbol kellett felaldozni, viszont a ket perces toltesi ido kb. 20 percet jelent egy mai nagyobb aksi eseten, a megszokott 1-1.5 ora helyett. Egyebkent valoszinuleg azert mentek csak 68%-ig, mert odaig biztonsagosan mukodik a fix feszultseges toltes, tulmelegedes vedelem vagy aktiv hutes hasznalata nelkul is.
 • duke
  #3
  A cikknek kb semmi ertelme. Mert itt, az uj tipusu akumlator a lenyeg, nem a tolto. Jo indulattal higyuk el, hogy viszonylag gyorsan toltheto. De hogy milyen gyorsan, hat ahoz valami mobiltelefon szazalek kijelzese meglehetosen keves informacio.
  Megha 100%-ra toltottek volna az rendben lenne, azt talan elhiszem, hogy kepes a teljes feltoltest helyesen kijelezni.
 • barret
  #2
  Sok műszaki analfabéta meg ezt el is hiszi ugye?
  Kedves fent említett uraim! Ehhez a művelethez az ön telefonja alkalmatlan,mert a töltés vezérlést nem a TÁPEGYSÉG végzi! Az ön készülékének a töltő elektronikája az ön telefonjába van beépítve... De jó kis marketing fogás ez az átverés :)

  Ami kell: új telefon,új akku,és a hozzá való tápegység.Ebben az esetben működhet a dolog,de nem USB csatlakozón keresztül!
 • Papfia
  #1
  Biztos, hogy jó ha a teszten átment!