12
  • slickboy
    #12
    Én arra akarok rámutatni, hogy a "nincs rá app" közkeletű pszichózis mennyire nem állja meg a helyét. A citált cikkben felsorolt appok vagy léteznek (legfeljebb nem official, hanem lelkes amatőrök írták), vagy van egyenértékű helyettesítője vagy egyszerűen böngészőből elérhetőek. A különböző emailfiókokat külön appokból kezelni egyszerűen gagyi. A Nokia fejlesztette HERE fényévekkel jobb, mint a Google Maps, legalábbis hatalmas ováció fogadta, amikor kiadták Android platformra, mert mindenki vagy sírt az offline naviért vagy hegesztette a kalóz iGO-t. Persze amíg ilyen felületes cikkekből tájékozódik az ecceri júzer, azt gondolhatja, hogy igaz is... Nincs abszolút tökéletes rendszer, valamennyi lemondással, alkalmazkodási kényszerrel minden rendszerben találkozni lehet, azonban ez közel sem akkora WP-nál, mint ahogy az igehirdetők állítják. Szó sincsen "csak" lemondásokról, mert cserébe elég sokmindent ad a WP. Például működik.
    Az, hogy mekkora macera WP-re fejleszteni, azt nem tudom megítélni mert nem vagyok fejlesztő. A fejlesztőkről is vagy jót vagy semmit, mert már találkoztam panaszkodással, hogy de szar fejleszteni Androidra/IOSre/WP-ra/stb, mert ez/az/amaz. Szóval nekem úgy tűnik, hogy leginkább az a baj, hogy munka van a fejlesztéssel és nem az, hogy melyik rendszerre kell fejleszteni. :P
    Természetesen van hova fejlődnie a WP-nak, csak nem oda, ahol az Android van.
  • bdzsana
    #11
    Szerintem nagyon nem akarod érteni mit akarok mondani. Lehet, hogy neked nem kellenek ezek az appok, lehet nekem sem, de ezek a többi platformon nagyon népszerűek, szóval az átlag usernek kell.
    Mivel a WP-nek nagyon alacsony a piaci részesedése ezért felhasználókat kell kiszakítani a többi platformból. Ezt nagyon nehéz lesz úgy, hogy ezt a user szemszögéből csak lemondásokkal lehet megtenni.
    Tök ugyanaz mint a Linux-Windows szitu. Elhiszem, hogy biztonságosabb gyorsabb és még ingyenes is a Linux, de egyszerűen nem akarok lemondani a Windows kényelméről, és a kedvenc szoftvereimről.
    A WP egy egészen jó rendszer, de ha egyet értesz vele ha nem, nagyon rá kell feküdnie arra, hogy az alkalmazástára felvegye a versenyt a többi platforméval. A Samsung is csak úgy mert belefogni a Tizenbe, hogy képes legyen futtatni az android alkalmazásokat.
  • slickboy
    #10
    +1, a BKK-t divatos szidni, de pl a BKK Futár app szenzációs, kiadták Windows Phone-ra is és kiváló, ha nem a megszokott vonalon tömegközlekedek, mindig azzal tervezek on the go, fényesen bevált. De Here Transit is simán tervez szintén jól, tehát nem kell WP telefonnal sem kétségbe esni. Szerintem ez fontosabb, mint hogy az épp divatos, tiniknek szánt szarságok ott vannak-e az app store-ban.
    Ja meg játék: Monument Valley-t játszok telefonon, de ott van a The Veil, számtalan kártya meg táblajáték (Microsoft Solitaire Collection, Mahhjong, stb.). Az Osmos-t sajnálom, az hiányzik WP-re, Androidon szerettem.
  • slickboy
    #9
    Ohh, bakker!
    Snapchat: mondtam, hogy x+1 csevegőapp nem számít, tini bulákon kívül más használja még?
    Pinterest: van rá app, én is használom, működik
    Tinder: no comment
    Instagram: van rá az Instagram Beta, meg 6tag, mindkettő működik rendesen
    Youtube: TubeCast van, mindenki dícséri, nekem is bevált
    Gmail: bekötöd a levelesládádat az Outlookba a telefonon és voilá
    Google Maps: Here Drive+, Here Transit, Here Maps, eddig mindent meg tudtam vele oldani, már akkor offline navit is kínáltak amikor Google még töprengett ezen
    Yahoo Mail: lásd Gmail esete. Citromail-es kliensért nem akar panaszkodni valaki?
    Linkedin: van rá app, bár az valóban kissé hulladék, célszerűbb böngészőből használni
    GroupOn: nem ártottam bele magamat a kuponos komédiába, de valószínűleg ez is megoldható böngészőből, egyszerűen ki kell tenni kezdőképernyőre egy csempét róla
    GrubHub: kajarendelés, felteszem létezik mobilböngészőre fejlesztett oldala, lásd feljebb, ki kell tűzni csempeként.

    Nekem az a véleményem, hogy sokan rászoktak, hogy mindenre külön app kell, lásd yahoo mail app, jézusom egy levelesláda eléréséhez külön app. Alap, hogy minden emailfiókot becsatornázunk a gyári levelezőkliensbe (Windows 10-en már Outlook, az meg azért annyira nem szar) és nem szarakodunk 3-4 külön alkalmazással ezért. Szóval ez a 10 "hugely popular" app igazából szerintem a cikkíró teszetoszaságát támasztja alá. Snapchat, Tinder... butaságok.
  • tomboy013
    #8
    Hát ha a semmi egyenlő androiddal akkor ne is legyen belőle semmi. Elég egy instabil laggoló rendszer a piacon. Van aki használni szeretné a telefonját nem csak szenvedni vele mint a Droidosok;)
  • bdzsana
    #7
    http://chicagoinno.streetwise.co/2015/05/02/the-hugely-popular-apps-you-cant-get-on-windows-phone/

    Csak a nagyobb appok. Az meg ugye alap, hogy ha látod egy haverodat játszani egy faxa játékkal te maximum csak videókat nézhetsz róla a wp-vel.
    De számtalan terület van még ahol a jól megszokott appjaidat nem találod maximum találsz 2-3 csillagos alternatívákat.
  • slickboy
    #6
    Android... LOL. Hetente találnak benne valami ordenáré sebezhetőséget, már a szemünk se rebben. Felületét a gyártók jól személyre szabják vagyis telerakják a saját bloatware-jeikkel. Anno a Sony volt olyan kedves, hogy beleégette a ROM-ba a saját böngészőjét és mellé a Chrome-ot. Gondolom ez valami Google előírás volt. Komédia.
    Appok... ja, van csillió és abból ugyanúgy a többség használhatatlanul gagyi. Most komolyan mi a rosseb app az ami csak Androidon elérhető és emiatt kell az Android? Nehogy valami x+1 csevegőappot hozzatok példának. :D
    Volt felsőkategóriás (-nak mondott és marketingolt) Androidom, never again...
  • Gauge
    #5
    Felület meg letisztult, puritán. Épp ez a nagy előnye...
  • Gauge
    #4
    Szerintem meg pont az Android egy bugoktól és idegesítő feauture-ktől hemzsegő rendszer. Akinek van valami agya, az jól átgondololja, nem vesz Androidos telefont.

    Egyébként meg sok az app, de kevés a használható...
  • Papichulo
    #3
    Az a kulonbseg, hogy mig az Android alkalmazasok gyakorlatilag valtoztatas nelkul futottak volna, addig az iOS-nel csak bizonyos windows API-kot tesznek elerhetove XCode-ban es jelentos energiabefektetest igenyel a portolas.
  • Zsoltika 007
    #2
    Teljesen lényegtelen. Ott az iPhone app híd. Inkább ios-es átiratok legyenek mint androidos verziók.
  • CairoJack
    #1
    Valahogy éreztem én, hogy semmi nem lesz ebből. A Win10 modern felületét pont az öli meg, hogy bár csak 7-8 éve van Android, a Windows 50 évvel van lemaradva mögötte mind az alkalmazások számát, mind minőségét illetően.
    Úgy 5-10 év múlva lehet, hogy jó kis OS lesz a Win10 Modern UI-a, addig viszont teljesen esélytelen.
    Az meg, hogy ezek párás szemmel álmodoznak arról, hogy a közeljövőben a Modern UI leváltja az Asztali környezetet, na az az évtized vicce.