20
  • yamato41
    #20
    Ejha, csak nem a Strike Fleet C64 csodát vélem felfedezni errefelé?
  • Papichulo
    #19
    Perry FFG-kel voltak aprób bajok, de összességében a US Navy egyik legsikerültebb hajóosztálya volt.

    Ez igy van, bar a prerekvizitumoknak nem egeszen felel meg, mivel az a program meg a vietnami haboru alatt indult. Katasztrofa, hogy mostanaban mit muvel a USN az FFG meretui egysegekkel. Az egesz LCS program egy - rossz - vicc...

    Az én szememben az Perry FFG-g a hidegháború ikonikus egységei és igáslovai.

    Csakugy, mint a SpruCanek, amikre egyebkent a Ticokat is alapoztak. Sajnos ezek is hasonlo veget ertek, mint a Perryk, csomo tartalek volt bennuk, modernizaltak is joparat, de minimalis megtakaritas miatt elhasznaltak oket celtargynak.

    Ahogy Bohm bacsi mondana: Sic transit gloria mundi... :)
  • Sequoyah
    #18
    A tobbi pelda jo, de itt pont az elso Nimitz az ami szamit, mert azt elozi meg a fo fejlesztesi idoszak:) Komolyabb fejlesztes utana csak most van, a Ford-osztallyal, na ott vannak is megint problemak. A tobbi 9 mar valszeg itt is jol fog menni.
    Valoszinuleg a 200-adik utani F-35 peldanyok is problemamentesek lesznek:)
  • molnibalage83
    #17
    Az első Nimitz után a többit olyan ütemben és úgy adtá át, hogy tudtomal problémamentesnek nevezhető. Elég csak megnézni az építés, az átadást és a rendszerbe állítás között eltelt időket.
  • molnibalage83
    #16
    Super Hornet program. Költségkereten és ütemterven belül....
    ... csak éppen a szétálló fegyvertartók miatt a hatósugár plusz nagy része ment a kukába és nem lett az a 600 mérföldes strike (fighter) platfrom, ami az A-6E óta nagyon hiányzik...

    A Perry FFG-kel voltak aprób bajok, de összességében a US Navy egyik legsikerültebb hajóosztálya volt. Eszméletlen, hogy mit belepakolta annyi tonnába, amit. A US Navy meg veszni hagyta és a 2000-es évek elején már szó szerint mostohagyerekek voltak. Az én szememben az Perry FFG-g a hidegháború ikonikus egységei és igáslovai.
  • Papichulo
    #15
    Volt egyaltalan olyan project a VH ota ami ehhez kepest problemamentesnek szamitott?

    Peldaul a Virginia program egy ilyen sikerstory. Hatarido elott es tervezett ar alatt sikerult megoldani... raadasul mindenki elegedett a termekkel, rendelik is oket szepen sorban, mar a Block III-akat epitik, a Block IV-eket megrendeltek es a Block V-ot tervezik.
  • Sequoyah
    #14
    Naigen, a legnagyobb kulonbseg az F-15/F-16 es az F-35 fejlesztese kozott az internet:)

    Volt egyaltalan olyan project a VH ota ami ehhez kepest problemamentesnek szamitott? Barhova nezek, az osszes USA fejlesztes, az Angol, a Francia az Orosz es a Kinai mind megkuzd a problemaival, amik miatt akar kaszalhatnak is a programot, mert nem a terv szerint megy.
    Persze egy ezekhez kepest toredeke meretu es komplexitasu szoftverfejlesztest se lattam meg ami az elore eltervezettek szerint ment volna...
  • molnibalage83
    #13
    Akkor egészen más készültségi szinten lenne IOC. Nézd meg az F-15/F-16 páros szolgálati idejének első évtizedét. Az F-35 ahhoz képest teljesen problémamenesnak mondható. Visszanézve érthetetlennek tűnne ma sok klaviatúra huszárnak, hogy miért nem temették le a föld alá a projekt felelőseit anno.

    Az 5.3 fejezetet olvasd el. Ahhoz képest, hogy az F135 egy mekkora ugrás előre, gyakorlatialg semmi gond nincs vele. Az F100 meg anno úgy megfektette fél F-15/F-16 flottát, hogy az USAF legsötétebb időszakai közé tartoztak.
  • gforce9
    #12
    Hát igen, háborús időszakban, vagy ha sürgősen kell, arra is volt példa, hogy egy új technikát kipróbálás nélkül bemondásra simán bevetettek :) Most ez nagyon ráérős tempó :)
  • Sequoyah
    #11
    Szokas a projectek teendoit 4 fele bontani ket tengely menten. Egyszeru es fontos, bonyolult es fontos, egyszeru de nem fontos, bonyolult es nem is fontos. Azt hiszem nem kell magyarazni, hogy milyen sorrendben kell megoldani ezen kategoriak problemait.
    Es mint emgbeszeltuk a gepagyu nem kulonosebben fontos, viszont nem is kifejezetten egyszeru fejlesztes. En sem foglalkoztam volna ezzel ennel hamarabb.

    Egyebkent en arra vagyok kivancsi, hogy oke hogy most nagyon raernek, mert sehova sem surgos meg ez a gep, de vajon ezt a cirka 20 eves fejlesztesi ciklust mennyi ido alatt lehetne lezavarni, ha tenlyeg nagyon kene, mert haboru van? Nyilvan tobb eroforrast iranyoznanak ra, es annyira agyon sem tesztelnek, inkabb zavarnak ki a harcmezokra gyorsan.
  • tom_pika
    #10
    ahha... így már érthető, ha nem csak a ravasz meghúzását kell továbbítani :)
  • Papichulo
    #9
    árulja már el valaki, hogy mi a jóistent fog csinálni az a software, amit évekig kell írni, hogy tüzelni lehessen a gépágyúval???

    Peldaul a szamos EM/EO szenzorbol erkezo jel alapjan loelemet kepez, eloretartast szamol es mutatja a pilota kulonbozo megjelenito eszkozein, hogy hova kell celoznia, hogy a lovedekek eltalaljak a kivalasztott ellenseges legi/foldi/tengeri celpontot valtozatos aerodinamikai tulajdonsagu loszertipusok hasznalataval... mindezt ca. -200kmh es 2 mach kozott, barmilyen idojarasi viszonyok alatt, akar ejszaka is es lehetoleg minel szelesebb spektrumu ellenseges zavarast lekuzdve.
  • sirpalee
    #8
    Azert van rola szo, mert ez az az uj generacios vadaszgep amit az USA mellett kb egesz europa is rendszeresiteni fog. Az F-16okat valtjak el, ami szinte mindenhol ott van. Ez haditechnika teren fontos project, plusz emelle eleg erdekes mit hoznak ki belole. Jah es clickbait a sok botrany miatt.
  • Tetsuo
    #7
    A 17. hozzászólásra gondolsz? ;-)
  • szomferi
    #6
    csekkold ennek a cikknek a hozzászólásait, van 1-2 hozzáértő egyén, aki el tudta magyarázni, hogy mi is a probléma
  • molnibalage83
    #5
    Egyszerűen nem azt a részét fejlesztik, mert nem az a gép fő fegyverzete és nem prioritás. Ellenben a nagy állásszögű manőverek és számtlaan máshoz készülő kódrész fontosabb.
  • Tetsuo
    #4
    Az igaz, hogy a magyar fejlesztésekről sincs ilyen részletes híradás vagy éppen a németekéről.
    A tudományos cikkek terén hasonló a helyzet.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.11.09. 22:29:51
  • OhMyG0d
    #3
    Remélhetőleg nem windows rendszer fut a gépen, különben kékhalált okozhat az elsütés és lezuhanhat a gép. :D :P
  • tom_pika
    #2
    árulja már el valaki, hogy mi a jóistent fog csinálni az a software, amit évekig kell írni, hogy tüzelni lehessen a gépágyúval???
  • nandorb
    #1
    ezeknek az amcsiknak meg ha finganak akkor is kell cikket irni rola... hihetetlen a mai vilag...