26
  • Atisz #26
    Nagy játékos még Jason Statham is, nyilván az ő "karaktere" is egész más megvilágításba helyezné Bondot...

    Craig-et én leginkább egy Vlagyimir Putyinról szóló életrajzi drámában tudnám elképzelni, mint címszereplőt. Még a vodkát is kérhetné egészen újszerű módszerekkel :)
  • Atisz #25
    Na igen, én sem vagyok elájulva az akciójelenetektől: a Quantum of Solace-t nézve az az érzésem támadt, hogy valamelyik szuperhősös filmnek szánták vetélytársul.
    Ettől függetlenül akciófilmnek minősül és nem Bond-filmnek, ami Daniel Craig színre lépéséig önálló kategória volt, hiszen bár nélkülöz minden realitást, azért egy olyan nívót képvisel, amire szívesen beül az ember (talán még akkor is, ha nem kedveli magát James Bond-ot).

    Nyilvánvaló hogy nagyon nehéz újdonságot hozni a sorozatba, hiszen Bond volt már bérgyilkos, házas, valamint halottnak is hitték és persze otthagyta már az MI6-et is. Ettől függetlenül vannak azért alapelvek, amiket egyszerűen nem lehet felrúgni (jó poén, de attól még védhetetlen, ahogy Craig a vodka-martinit kéri "Do I look like I give a damn?"), mert sérül a brand.
    Craig kiválasztásával sikerült James Bondból száműzni a hagyományos elemeket, Bond eleganciáját, a grandiózus terveket szövögető főgonoszt, a Skyfall-ban a Bond-lányt és sima akciófilmmé silányították az utóbbi epizódokat. Lehet mondani, hogy a nyitóhétvégén milyen jól szerepelt a Spectre, de ez attól még nem lesz jó film a rajongótábor szemében, ugyanúgy, ahogy a Star Wars I is finoman szólva megosztóvá vált, anyagi siker ide vagy oda.

    Persze lehet azt is csinálni, ha a jogtulajdonos továbbra is Craig mellett dönt, mint 1983-ban, amikor egy "nem hivatalos" James Bond film is készült (mellesleg sokkal jobb, mint az hivatalos), de ennél szerintem egyszerűbb megoldás a visszakanyarodás a gyökerekhez.
    Az azért elég árulkodó, hogy valamennyi internetes szavazáson rendre a Goldfinger nyeri el a közönség tetszését. Az alap tehát adott, csupán megfelelő mennyiségű kreativitás szükséges az újabb és újabb részekhez.
  • Laza
    #24
    Nehéz 'karakternek' hívni, mert ennek a faszinak a színészi játéka Steven Seagal-éval vetekszik, pedig ő is az érzelmek és az arcjáték mestere :D
  • Laza
    #23
    "Apropó: csak nekem tűnik furának valami Monica Bellucci-n? Mintha megműtötték volna az orrát."

    Inkább megöregedett :)
  • Laza
    #22
    Akciófilmnek nevezni is túlzás ... mert valljuk be, az akció is pocsék benne .......

    Nem spoilerezek, olyan általános dolgokat írok, amik 1001 filmben vannak, de azért mégis abba teszem, nehogy valakinek fájjon :)

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    van benne kocsikázás, semmi nagyszabású, csak kergetőznek a városban ........ kösz, akkor inkább 10x A Sziget üldözéses jelenete ... na az már valami volt, pedig ezer éves ... és az akció ... elmennek egy távoli helyre, aztán van ott 5 őr, akiket mind 100m-ről leszed 1-1 lőszerrel, és elmegy .... majd persze minden felrobban magától ... és a szokásos, elkapott a gonosz, kínoz én meg megmenekülök ... és még az a kínzás ........ halál unalom ......... cseréljék már le ezt a faszit .... ezerszer inkább Pierce Brosnan ....... azok a filmek legalább szórakoztatóak voltak a maguk elnagyolt mivoltukkal .... ez meg szimplán csak fáj.
  • Atisz #21
    Így van, Craig film, mert mióta Daniel Craig játssza Bondot, azóta nem Bond filmekről beszélünk. Ezek csupán A kategóriás akciófilmek.

    A készítők is észrevették, hogy nem igazán jön be ez a Bond rajongóknak (akik továbbra is csupán a Bond-márka miatt nézik az új epizódokat) és a Skyfall-lal próbáltak kissé visszakanyarodni az eredetekhez (ugyanakkor megint sikerült egy hülyeséget összehozniuk: először a szériában nem volt Bond-lány).

    Apropó: csak nekem tűnik furának valami Monica Bellucci-n? Mintha megműtötték volna az orrát.
  • Csaba161
    #20
    Hát ez annyiban különbözik az előző Craig filmektől, hogy ennek már története sincs.
    Bond megy egyik helyről a másikra, hogy miért, azt ne kérdezd, mert a film készítői se tudják.
    Ha az új helyen férfiak vannak, azokat megöli; ha nők, akkor azokat megdugja, oszt vége a filmnek. Szóval semmi értelme, pl. egyszercsak feltűnik Monica Bellucci (hogy miért, honnan, hogyan azt megint ne kérdezd, mert az írók se tudják), Bond gyorsan megdugja, aztán az írók megfeledkeznek róla...
  • culas25hc
    #19
    A svéd csapágyon felröhögtem :D:D
  • culas25hc
    #18
    Csak annyit segítsen valaki, ha nekem a Skyfall és a Casino Royal atom módon tetszett, akkor ez tetszeni fog? Vagy azokhoz képest is ötlettelen?

    Amúgy Pierce Brosnant mindig is utáltam Bondként, a többieknek meg bár elismerem a színészi alakítását, a generációs szakadék miatt nem tudtak a szívemhez nőni.
  • VolJin
    #17
    A korábbi bond filmek, és craiges széria karakterei teljesen eltérőek. Régebben egy urizáló piperkőc volt a karakter. Az új széria bárjelenetében vodkamartinit kért, a pincér kérdésére, hogy rázva vagy keverve, Bond válasza az volt:

    "ne szórakozzon, tökmindegy, adja már"

    Míg korábban a piperkőc karakterek eleve úgy kérték, hogy rázva, nem keverve.

    Az új széria teljesen eltérő karakterre épít.
  • cateran
    #16
    Nem ismertetek a Honest Trailers-t ? Mi a helyzet a College Humorral?
  • Aldo Moro
    #15
    Hogy a fenébe jön ehhez a filmen Cristiano Ronaldo meg a svéd csapágy?
  • Zombee
    #14
    Minden idők 13. legtöbb bevételt hozó filmje a Skyfall, szóval a koncepció köszöni, jól van szerintem. James Bond nem Jason Bourne, nem kell olyannak lennie. Nekem tetszik ez a mesevilág, nem kell mindig valóságos, hihető filmet nézni. Pláne, hogy a Die Hard sem az. Imádjuk, de annak éppúgy köze nincs a valósághoz.
  • Hoz_Hun
    #13
    Kösz, ezt a videót betettem a kedvenceim közé. Marha jó görbetüker a Craig féle "komolyan veszem magam" Bond filmek elé. :)
  • Ender Wiggin #12
    A szuperkém, aki mindig a saját nevén mutatkozik be (és robbantva, lövöldözve végigszántja a városokat). Már ezen elbukik az egész. Aztán ez a cerkófmajom meg a csajozás. "Bond, James Bond. Dugunk?" Kb. ennyi. Tényleg hihető. Most már jöhetne végre a régen várt, néger nővé alakuló Bond is. Utat a XXI. századi idióta trendeknek...!
  • molnibalage83
    #11
    Kurvjóóóóóóóóóóóóóóó vidi. :)
  • Cat #10
    "sokkal nevetsegesebb a Skyfall nyomkovetoje, ami majdnem tenyer meretu...szanalmas"

    Ezek szerint a trailer készítőjének sem jött le, hogy az DIREKT pont ugyanaz, mint ami a '60-as években volt. 2012 volt ugyanis az ötven éves jubileum az első Bond film óta.
  • Cat #9
    A mai szuperhősök kemény konkurenciát támasztottak neki.
  • cateran
    #8
    Eros fogalmi es stilusbeli zavaraid vannak.....eleve 1 akciofilm mikor is hiheto? Kb soha, mindig is nevetsegesek benne a dolgok, a Die Hard sem volt kulonb. (Imadom a DH 1-2-3-at, szoval ez nem leszolas) Ezert akciofilmek es nem dokumentumfilmek..A Bond filmek sosem a hitelessegre gyurtak, hanem a szorakoztatasra. Mint pl a legutobbi Halalos Iramban filmek...nyilvanvalo, hogy a valosagtol teljesen elrugaszkodottak benne a jelenetek, de max elrohigcsel rajta az ember. Vagy forgathatja a szemet, hogy "hurr-durr, eztet itten nem is lehetseges a valosagban!"
    Ami szamomra sokkal nevetsegesebb, az a Skyfall nyomkovetoje, ami majdnem tenyer meretu...szanalmas

    https://www.youtube.com/watch?v=5FWfg__wKSY

    2:28-tol, de az egeszet erdemes megnezni...:D
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2015.11.04. 21:41:41
  • wedge31
    #7
    Én nem vágok hanem hasitok...

    Bond az ilyen csajozós, világmegváltos, legyőzhetetlen figurának lett kitalálva ha nem ilyen lenne akkor már nem bond lenne.
    Akinek ez nem jön be az ne nézzen bond filmeket mert ez mindig erröl fog szólni, föleg amig ilyen sikeres a frencsájz.
  • A1274815
    #6
    A SkyFall inkább Sötét lovag volt Batman helyett Bonddal.
  • molnibalage83
    #5
    Úgy látom nem vágod. A Die Hard első része olyan átlagemberből faragott hőst, ami nem volt hihetetlen. A JB filmek valami egészen más műfaj határány egyensúlyoznak néha, ami valahova a paródia és a vígjáték közé teszi őket. A CR eleje és a SkF kicsit elmozdult a Bourne filmek irányába, de attól meg igen messze van. Az egész alapfelállás, hogy "gonosz" és "jó nő + dugás" egyszerűen bármit csinálsz mindig képes a film adott részén egy legbugyutább képregény vagy zskatra degradálni az egészet. DC előtti Bondok meg egész egyszerűen röhejesek voltak. Az első JB film, amit képes volt egynél többször megnézni a CR volt, de csakis az eleje miatt. A pókerozós rész és a vége röhejesen szar. A SkF egészelviselhető volt, de nem tette engem sem Bond film nézővé.

    A szerző viszont vállalhatná a nevét a kritkához, amit írt. Ja, hogy ma ez már nem divat...?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.11.04. 21:00:48
  • arty
    #4
    nagyon régen voltam moziban, de ebből VÉGRE van feliratos, így bizalmat szavazok neki :)
  • IMYke2.0.0.0
    #3
    A világ legjobb nőjét is unja már valaki az ágyban... hát még a sokadik Bondot...
    Ettől még nem szar egyik sem. csak helyén kell kezelni.
  • jarlaxxe
    #2
    Számonkérni bondon, hogy miért egy badass nöfaló pont olyan marhaság mint megkérdezni skywalker miért nem ostorral harcol fénykard helyett, egyszerüen igy lett megírva a karakterre, ennyi.
    Utoljára szerkesztette: jarlaxxe, 2015.11.04. 19:48:40
  • wedge31
    #1
    Szerintem csepet se elavult bond karaktere, nekem férfiként sokkal szimpatikusabb egy macsó, tökös gyerek mint egy feminim kis mitugrász, de ez ízlés dolga.