5
 • Cat #5
  amennyire az adott tanulmányok/publikációk jelentősek. Nem tesz csodát ez sem, csak összeköti a pontokat.
 • Nikolaosz
  #4
  Érdekes. Kíváncsi vagyok hogy ezen technológiák aktivitása és hatásai a tudományban és technikában mennyire lesz érezhető az emberek, a társadalom számára?
 • Jawarider
  #3
  Ne félj :)

  A kreativitást -szerintem- nem lehet leprogramozni :)
 • repvez
  #2
  "a DARPA is dolgozik egy Big Mechanism nevet viselő technológián, ami az összes rákkutatással kapcsolatos publikáció átvizsgálásával új kezeléseket fejleszthet ki a különböző ráktípusokra. A rendszer 2017 végén fog készen állni az érdemi munkára. "

  2017? Hmm Terminátor:Genesys :P
 • NEXUS6
  #1
  Szerintem jó ötlet, ez sokat segíthet bizonyos ki nem mondott összefüggések feltárásában.

  Pl a klímarendszer és a bioszféra összefüggéseit csak mostanában kezdik igazán mélyen vizsgálni. De rengeteg olyan a növényi élettel foglalkozó cikk van, ami nem a klíma/légkör összetétel változással kapcsolatban íródott, de részletesen tárgyalja a magasabb CO2 szint C3/C4 növényekre kifejtett hatásait.

  A kutatók esetleg eleve bizonyos általánosabb gondolatok alátámasztása érdekében írják a cikket, de mivel korrekten az összefüggésnek csak a saját szakterületükre eső részét tárgyalják ezért esetleg ezek az új/nem main-stream interdiszciplináris összefüggések tudományos igényességű cikkekben meg sem jelennek.