5
  • Cat #5
    amennyire az adott tanulmányok/publikációk jelentősek. Nem tesz csodát ez sem, csak összeköti a pontokat.
  • Nikolaosz
    #4
    Érdekes. Kíváncsi vagyok hogy ezen technológiák aktivitása és hatásai a tudományban és technikában mennyire lesz érezhető az emberek, a társadalom számára?
  • Jawarider
    #3
    Ne félj :)

    A kreativitást -szerintem- nem lehet leprogramozni :)
  • repvez
    #2
    "a DARPA is dolgozik egy Big Mechanism nevet viselő technológián, ami az összes rákkutatással kapcsolatos publikáció átvizsgálásával új kezeléseket fejleszthet ki a különböző ráktípusokra. A rendszer 2017 végén fog készen állni az érdemi munkára. "

    2017? Hmm Terminátor:Genesys :P
  • NEXUS6
    #1
    Szerintem jó ötlet, ez sokat segíthet bizonyos ki nem mondott összefüggések feltárásában.

    Pl a klímarendszer és a bioszféra összefüggéseit csak mostanában kezdik igazán mélyen vizsgálni. De rengeteg olyan a növényi élettel foglalkozó cikk van, ami nem a klíma/légkör összetétel változással kapcsolatban íródott, de részletesen tárgyalja a magasabb CO2 szint C3/C4 növényekre kifejtett hatásait.

    A kutatók esetleg eleve bizonyos általánosabb gondolatok alátámasztása érdekében írják a cikket, de mivel korrekten az összefüggésnek csak a saját szakterületükre eső részét tárgyalják ezért esetleg ezek az új/nem main-stream interdiszciplináris összefüggések tudományos igényességű cikkekben meg sem jelennek.