A Star Wars: Az ébredő Erő magyar plakátja a szoba falára termett
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez egesz biztosan igy lehet, hisz nyilvan az osszes vasarlot ismered...ja, nem....
Csaba161: Az, hogy kard, nagyon tag fogalom, a szablya is kard, meg a pallos is.. Igy aztan, hogy az elezese milyen a "kardnak " az a formajatol fugg altalaban. Ivelt kardok (handzsar, shamshir, szablya, katana, stb.) kulso elre tobbnyire (kivetel peldaul a khopesh, ami lehetett kulso, belso, vagy mind2 elezesu) Egyenes kardok valtozo, siman lehet egyik vagy mind2 elre kifent. Meg a keseknel sem altalanos a dolog, mert pengeformatol fuggoen lehet akar ketelu is.
Csaba161: Az, hogy kard, nagyon tag fogalom, a szablya is kard, meg a pallos is.. Igy aztan, hogy az elezese milyen a "kardnak " az a formajatol fugg altalaban. Ivelt kardok (handzsar, shamshir, szablya, katana, stb.) kulso elre tobbnyire (kivetel peldaul a khopesh, ami lehetett kulso, belso, vagy mind2 elezesu) Egyenes kardok valtozo, siman lehet egyik vagy mind2 elre kifent. Meg a keseknel sem altalanos a dolog, mert pengeformatol fuggoen lehet akar ketelu is.
Hú, hát azért ez ebben a formában nagyon nem igaz ám...
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Mozi Mánia Magazin megvan?
Konkrétan mai napig mindenki azért veszi, mert poszter jár hozzá. Amik nem hiszem, hogy az új tulajok fiókjába kerülnek.
Konkrétan mai napig mindenki azért veszi, mert poszter jár hozzá. Amik nem hiszem, hogy az új tulajok fiókjába kerülnek.
a fenykardnak 9 ele van?
https://www.youtube.com/watch?v=xwKaXcTPKjE
https://www.youtube.com/watch?v=xwKaXcTPKjE
Ugye a kard és szablya egyélű, de a szablya görbült, míg a kard egyenes, azonban a pallos kétélű, a vívótőrnek pedig csak a hegye elég éles, hogy öljön...
Én kiraknám, pedig 32 vagyok. :D
Csak ne lenne rajta a "lángoló keresztvasas lézerpallos"! :facepalm:
És nem, nem vagyok hajlandó fénykardnak hívni!
Amit a csoki csávó fog, az fénykard.
Csak ne lenne rajta a "lángoló keresztvasas lézerpallos"! :facepalm:
És nem, nem vagyok hajlandó fénykardnak hívni!
Amit a csoki csávó fog, az fénykard.
A 80-as évek már elmúltak. Senki sem rak plakátot a szobáj falára.