8
  • Madve
    #8
    Természetesen ha erőteljesen túlméretezik az erőművet az igényeikhez mérten, akkor nem igazán lesz az mínuszos, azt sem árt beleszámítani, hogy jóval délebbre vannak, szóval jóval magasabb a napsütéses órák száma. Az extra kapacitást (ha van) azt benyomják a hálózatba, később meg ha kell, visszakapják azt. Gondolom szépen megoldják, hogy az állam, és a foxconn is kivegye a részét a beruházásból, esetleg még az usá-ból is kihúznak némi támogatást, mert hát az apple zöld lett.
    Hidd el apple nem lépné meg, ha nem számíthatna komoly profitra az egészből.
  • molnibalage83
    #7
    Kit érdekel az, hogy a telepítés után nincs üzemanyag költség, ha olyan kevés áramot termelnek és olyan hektikusan, hogy így is drága az áram? Kis hazánban is telepítettek a Mátrai Erőmű közelében PV cellákat. A telepítési költsége majdnem 2000 USD/kW beépített teljesítményre. Ez már önmagában nézve nem rossz, kb. ezen az áron épülnek egyes más erőmű típusok. Csak éppen azok termelési és rendelkezésre állási tényezője nem 0,1 vagy szarabb, hane 90% körüli. Tehát azonos pénzt elköltve azonos idő alatt a PV cirka 10-szer kevesebb áramot termel, nem tervezhetően és okt-márc időszakban előfordulhat, hogy hetekig gyak semmit az időjárás miatt.

    Hát izé... Jelenleg, ha te napenergiával termelsz áramot, akkor attól minden csak drágább lesz. Sokkal. Kettőt találhatsz, hogy a német áram ára miért kétszerese a franciának sé 180%-a a magyarnak...
  • Madve
    #6
    Szóval olcsóbb lesz a gyártás, mivel a beruházások után gyakorlatilag az áram ingyen lesz, leszámítva a karbantartás díját persze.
    Hol akarják kezdeni a telefon lesz olcsóbb, vagy a gyári dolgozók kapnak fizetésemelést?
    Persze felesleges kérdés, profitként fog realizálódni az egész...
  • NEXUS6
    #5
    Hát ilyet tapasztaltam már a Zandroidnál, meg a Windózfonnál is. Az Andrológus azután, miután xarrá aláztam a rencert mindenféle app-al. A Win csontszárazon is tudja ezt a fícsört.
    :)
  • Amergin
    #4
    Nagyon köszönjük eppöl, hogy ilyen környezettudatos vagy, tényleg király meg ilyesmi, csak van egy kis bökkenő. Jobb lenne a világ, ha vagy megtanulnátok mobiltelefont gyártani, vagy befejeznétek a próbálkozást, mert amitek most van az egy nagy fos. Egy év használat után alig lehet felvenni az ájfon ötösötöket. Húzgálja az ujját az ember de semmi. És ez csak egy a rengeteg idegesítő baromságaitok közzül...
  • molnibalage83
    #3
    Csak nem én?
  • Cefet
    #2
    Mindjárt jön a tudjuk ki... :)
  • NEXUS6
    #1
    Mindig ez a nukleáris energia!

    :D