3
 • ugh
  #3
  Ezek a nemet politikusok ritka nagy fergek.
  Nyomast akartak gyakorolni a transzatlanti lofasz miatt rajuk a vw botrannyal erre ok ahelyett, hogy bekemenyitenenek megkerdik pontosan hol ey mennyire nyaljak fenyesre a jenkik segget.
  Komolyan mondom ez szerintem a hazaarulas fogalamat siman kimeriti.
 • ostoros
  #2
  +1
 • Skylake
  #1
  Jaj, de megy a dörgölőzés a tengerentúli gazdihoz! Németország meglapul és már pitizik a jutalomfalatért! Franciaország nemkülönben, Napóleon öntudatos népe.

  "Hiszem, hogy az Amerikai Egyesült Államoknak is gazdasági érdeke, hogy viszonylag gyorsan újratárgyaljuk ezt a dolgot" - lefordítom: nem akarjuk az USA-t magunkra haragítani, így ezért gerincünket szépen, jó begyakoroltan most is meghajtjuk, nyelvünket kiöltjük, és az elénk rakott amerikai s*gget, rutinos, évtizedek óta beidomított mozdulattal hűségünk jeleként körbenyallintjuk. Hogy az állampolgároknak akiket képviselünk elvileg, egy része, vagy többsége esetleg elutasítaná azt, hogy az USA adataikra rálásson, az nyilván nem lehet lényeg!

  Elmondom, mi az én Safeharbor előterjesztésem lényege. Safeharbor by Skylake! Minden adat, ami európai IP címről származik, transzparens és folyamatosan auditált módon az európai kontinensről történő kilépési pontokon (transzatlanti kábelek és társaik) titkosításra kerül. Erős titkosítással. A titkosítást az EU felügyeli, pontosabban bármilyen EU-s civil szervezet, bármikor auditálhatja annak megfelelőségét, és a megvalósítás minden létező szoftveres és hardveres paraméterét! Ezt követően amerikai szerverekre európai IP címekről származó adatok csak ebben a titkosított formában kerülhetnek fel - különösen igaz ez a cloud szolgáltatókra, de minden más információra is, ami Európa területéről származik, és USA illetőségű szervereken tároldóik!

  Egyébként meg, fuck NSA!