3
 • BCs design
  #3
  mobil adatokkal 95%-os valószínűséggel meglehet mondani hogy az adott ember hol fog tartózkodni egy hónap múlva
  Utoljára szerkesztette: BCs design, 2015.10.09. 21:29:22
 • Amergin
  #2
  Lehet az is, hogy valaki azt akarja, hogy ne egy bizonyos párt vagy képviselő nyerjen és ezért tudatosan a másikra szavaz, miként az is, hogy a győztesek táborába akar tartozni.

  "Lehet", de ez körülbelül annyira életszerű, mint az, hogy egy Fradi drukker szurkoljon az Újpestnek, mert a Fradi már nem lehet bajnok, de az Újpest valószínűleg az lesz és a Fradista úgymond "a győztesek táborába akar tartozni".
  NORMÁLIS??? Ilyen nem történhet meg!
  Vagy az ős MSZMP-s nyugdíjas Orbánra szavaz, hogy a "győztesek közé tartozzon", csak azért, mert az összes közvéleménykutatás biztos Fidesz győzelmet jósol?

  Az emberek meg kiszámíthatók, csak az a kérdés, hogy milyen összefüggésben vizsgáljuk. A legtöbb kérdésben azok.

  Továbbá csoportban vizsgálva még jobban "kiszámíthatóak", azaz pontosabban előre jelezhető a viselkedésük statisztikai alapon.
 • Skylake
  #1
  És persze ne feledkezzünk el arról a tényről sem, hogy minél több személyes adat beszerzése után, azokra reflexióként még inkább az adott személyre polarizált tartalmak fognak megjelenni számára. És így ezekben keres, tehát az adatok és tartalmak kontextuális polarizálódása folytatódik. Ez, a szűrési buborékok kialakulása a felhasználóknál, mind nagyon jó a marketing szempontjából, de nagyon rossz olyan pitiáner dolgok tekintetében, mint innováció, tolerancia, és annak megtanulása, hogy másokra hogyan legyünk tekintettel.

  Így a különböző követési technológiák minél teljesebb körű megakadályozása növeli a szabadságot a tekintetben, hogy világunkról alkotott kép, és ez által fogalmunk a világról ne annak az adathalmaznak a tükre legyen, amely polarizál és egyneműsít.

  Ezért a XXI. század alapvető szabadságjogának tartom azt, hogy minden ilyen technológiát joga legyen mindenkinek minden létező informatikai alkalmazás, hardver-szoftver esetében blokkolni, amennyiben szükségét érzi.