Az amerikai jelen a magyarországi tévézés jövője
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Erről a témáról van itt egy előadás szerűség itt.
http://www.youtube.com/watch?v=QevvLIZDmFo
Szerintem is egy korrektebb üzlet az előfizetéses tévézés, mint a reklám zabáltatós verzió.
http://www.youtube.com/watch?v=QevvLIZDmFo
Szerintem is egy korrektebb üzlet az előfizetéses tévézés, mint a reklám zabáltatós verzió.
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
Jó is lenne ez, ha én állíthatnám össze a csatornakínálatot. De ez nem így van. Interneten legalább lehet válogatni, de ami a tévénézőket illeti, hát ők be vannak zárva a magyar kereskedelmi tévék dobozába. És azt hiszem nem kell elmondanom, milyen eredményekre vezetett ez az elmúlt 15 évben...
NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!
Nem akarom! Yada yada!
Nem akarom, hogy a lakóközösségem még butább legyen! Nekem kell köztük élnem, nem az amcsiknak! Könyörgöm, kíméljenek meg!
Nem akarom! Yada yada!
Nem akarom, hogy a lakóközösségem még butább legyen! Nekem kell köztük élnem, nem az amcsiknak! Könyörgöm, kíméljenek meg!
Nekem is csak internet előfizetésem van.
"négy és fél óra körül néz egy amerikai polgár tévét naponta ma is,"
Lehetetlen! Hát mikor internetezik? Csak amikor munkanélküli?
Lehetetlen! Hát mikor internetezik? Csak amikor munkanélküli?
Én már az itteni kábelTV szolgáltatónál már csak a net-re fizettem elő.
én pc-n nézem a tv műsorokat amit gaz módon letorrentelek
Pontosan. A kábeltévéknek más az értékesítési rendszerük, nem a prosztatagyógyszer-reklámok adják a pénzt, hanem az előfizetők. És őket csak minőségi tartalommal lehet megtartani, nem különböző marketingtrükkökkel.
Az HBO magyar sorozatai egyébként nekem is tetszenek. Asszonypajtással együtt néztük a Terápiát 😄 A minőség ugye adott, az HBO nem engedheti meg azt a gagyizást mint a királyi tévé, a színészi játék és a légkör pedig teljesen filmes. Az arcok meg magyarok 😊 Állítólag ebben az Aranyéletben a környezet is magyar lesz, bár biztos erősen sarkított, azért ezt a sztorit nem egy átlagmagyarról írtak http://bit.ly/aranyelet
Megnézzük, oszt' meglássuk 😊
Utoljára szerkesztette: andrejfej, 2015.10.08. 15:47:35
Az HBO magyar sorozatai egyébként nekem is tetszenek. Asszonypajtással együtt néztük a Terápiát 😄 A minőség ugye adott, az HBO nem engedheti meg azt a gagyizást mint a királyi tévé, a színészi játék és a légkör pedig teljesen filmes. Az arcok meg magyarok 😊 Állítólag ebben az Aranyéletben a környezet is magyar lesz, bár biztos erősen sarkított, azért ezt a sztorit nem egy átlagmagyarról írtak http://bit.ly/aranyelet
Megnézzük, oszt' meglássuk 😊
Utoljára szerkesztette: andrejfej, 2015.10.08. 15:47:35
Nem ismerem a témát ennyire, de egy biztos. Az utóbbi tíz évben sokkal több jó sorozat élményem volt, mint mozis élményem. No comment...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Az amerikai kábeles felhozatal jelenleg nagyon összeszedett. Olyannyira, hogy az országos tévék sok esetben csak kullognak mögötte (sokszor minőségben, sokszor nézettségben). Nem véletlen, hogy filmrendezők sorra hagyják ott az egyre bénább és binárisabb multiplexes közönséget, hogy a tv platformját szolgálják ki. Ez majdhogynem elképzelhetetlen volt a kilencvenes években.
Az minőségi blockbusterek korának nagyjából vége is van, ha egy blockbusternek van egyfajta mélysége, akkor azt rögtön sznob filmnek titulálja a szuperhős-filmekhez szokott mozis közönség. Spielberg Lincoln filmje például majdnem HBO-film lett, mert épp csak megkapta a mozis tőkét. Érted? Spielberg! Spielberg üti az asztalt, hogy megkapja a pénzét? Ez szintén elképzelhetetlen volt a kilencvenes években. Tehát az íróknak és rendezőknek nem marad más platform mint a tévé.
Mellesleg nem mondanám, hogy kezdünk elamerikaiasodni. Erre rábólintottam volna a kétezres években, mert egyrészt a torrent térhódítása amiatt mindenki rácuppant az amerikai televíziós kínálatra és magyar kereskedelmi csatornák ezt is komolyan figyelembe vették a programigazgatásban.
De a helyzet valójában az, hogy például az amerikaiak is egyre inkább néznek angol sorozatokat, főként köszönhetően az újszerű televíziózási szokásoknak: A Netflix és az Amazon előszeretettel importálja nekik az angol műsorokat olyan sikerekkel, hogy végül ko-produkciós szerepkört is felvállalnak. Lásd: Black Mirror. Channel 4-on ment eredetileg, a Netflix is "sugározni" kezdte, hatalmas kultsorozat lett az államokban és végül a Netflix is beszállt a produkcióba, így a következő évad 3 epizód helyett már 12 részes lesz és és egyszerre lesz látható a Netflixen és a Channel 4-on is. Sőt a Downton Abbey és a Dr Who és szép nagy közönségre talált amerikában.
De az angolok is előszeretettel fogyasztanak skandináv sorozatokat és bármely hihetetlen, de láttam magyarokat akiket valóban lázba hoznak a magyar gyártású HBO original sorozatok (Terápia, Aranyélet például). De hogy tovább menjek: a legnézettebb hazánkban közvetített műsor egy török műsor.
Szerintem a tézised ellenkezője az igaz valójában. Félreértés ne essék: Mindenhol van szar televízió. Mindenhol van szar könyv. Mindenhol van szar zene. Szimplán meg kell tanulni szűrni ezeket. Ez egyáltalán nem nehéz dolog.
Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.10.08. 12:53:03
Az minőségi blockbusterek korának nagyjából vége is van, ha egy blockbusternek van egyfajta mélysége, akkor azt rögtön sznob filmnek titulálja a szuperhős-filmekhez szokott mozis közönség. Spielberg Lincoln filmje például majdnem HBO-film lett, mert épp csak megkapta a mozis tőkét. Érted? Spielberg! Spielberg üti az asztalt, hogy megkapja a pénzét? Ez szintén elképzelhetetlen volt a kilencvenes években. Tehát az íróknak és rendezőknek nem marad más platform mint a tévé.
Mellesleg nem mondanám, hogy kezdünk elamerikaiasodni. Erre rábólintottam volna a kétezres években, mert egyrészt a torrent térhódítása amiatt mindenki rácuppant az amerikai televíziós kínálatra és magyar kereskedelmi csatornák ezt is komolyan figyelembe vették a programigazgatásban.
De a helyzet valójában az, hogy például az amerikaiak is egyre inkább néznek angol sorozatokat, főként köszönhetően az újszerű televíziózási szokásoknak: A Netflix és az Amazon előszeretettel importálja nekik az angol műsorokat olyan sikerekkel, hogy végül ko-produkciós szerepkört is felvállalnak. Lásd: Black Mirror. Channel 4-on ment eredetileg, a Netflix is "sugározni" kezdte, hatalmas kultsorozat lett az államokban és végül a Netflix is beszállt a produkcióba, így a következő évad 3 epizód helyett már 12 részes lesz és és egyszerre lesz látható a Netflixen és a Channel 4-on is. Sőt a Downton Abbey és a Dr Who és szép nagy közönségre talált amerikában.
De az angolok is előszeretettel fogyasztanak skandináv sorozatokat és bármely hihetetlen, de láttam magyarokat akiket valóban lázba hoznak a magyar gyártású HBO original sorozatok (Terápia, Aranyélet például). De hogy tovább menjek: a legnézettebb hazánkban közvetített műsor egy török műsor.
Szerintem a tézised ellenkezője az igaz valójában. Félreértés ne essék: Mindenhol van szar televízió. Mindenhol van szar könyv. Mindenhol van szar zene. Szimplán meg kell tanulni szűrni ezeket. Ez egyáltalán nem nehéz dolog.
Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.10.08. 12:53:03
ad2, aki a manapság népszerű egoista módon MÁR magába van szállva annál értelmetlen szégyenérzetre alapozni velős mondókát, jellemzően nincs nekik 😊
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.10.08. 12:41:43
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.10.08. 12:41:43
Szerintem neked is gond lehet az önértékeléseddel ha mások szégyenérzetére próbálsz játszani, ráadásul olyan szöveggel amiben az érzelgősség domináns logika helyett. 😊
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.10.08. 12:35:52
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.10.08. 12:35:52
Hát, elég surmók vagytok mindketten. Mondjátok csak, surmók: nektek fáj az élet, vagy mások jókedve fáj? Mert ha ennyire szar, akkor talán ideje volna magatokba szállni, mi is zavar benneteket valójában, miért is vagytok ennyire lúzerek...
Utoljára szerkesztette: emberz, 2015.10.08. 12:31:50
Utoljára szerkesztette: emberz, 2015.10.08. 12:31:50
Szerintem sok magyar van ködös albioni city-kben pont ezokból:
-előszeretettel sajátítják el a városias közönyösséget
mert a génjeikben van, lehet épp úgy kerültek ebbe az országba is, azelőtt.
-előszeretettel sajátítják el a városias közönyösséget
mert a génjeikben van, lehet épp úgy kerültek ebbe az országba is, azelőtt.
-nem szerintem ez genetikai eredetű dolog 😊
-és ők azok is akik kimondottan, előszeretettel sajátítják el a városias közönyösséget is 😊
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.10.08. 12:02:04
-és ők azok is akik kimondottan, előszeretettel sajátítják el a városias közönyösséget is 😊
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.10.08. 12:02:04
Vagy inkább:
Agymosott társadalom -> szükség van (továbbra is) sorozatokra.
Agymosott társadalom -> szükség van (továbbra is) sorozatokra.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
vagy inkább:
alakoskodós társadalom -> szükség van sorozatokra
alakoskodós társadalom -> szükség van sorozatokra