6
  • zola2000
    #6
    "hogy Kína próbál távolodni az USA-tól hardvereket és szoftvereket tekintve." és jól teszik
    illetve online szolgáltatások használatát tekintve kelet-ázsia viszonylag független usától az legalább annyit ha nem többet számít.

    "mindkét rezsim pokolra való" igen de lehetne rosszabb is ... pl iszlám állam, észak korea, sok afrikai rezsim : ) ... na jó, csak azt akarom írni hogy sok hiba van a rendszerekben de az amerikai és a kínai rezsimek még mindig a jobbak között vannak szerintem, úgyértem nehéz jobbat mondani max ilyen izland, norvégia, nepál, szingapur szerű "érdekszférán kívül eső" helyeken tudnék.
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2015.10.07. 19:00:01
  • Skylake
    #5
    Arra kívántam utalni, hogy Kína próbál távolodni az USA-tól hardvereket és szoftvereket tekintve. Persze mindez a mérleg másik serpenyőjében az ottani rezsim hatalmi törekvéseinek megfelelő úton történik. De most nem erre kívántam fókuszálni, hanem arra, hogy elmúlóban a bizalom az USA-val szemben informatikai technológiák és megoldások terén, ahol ezek hátrányai és veszélyei relevánsak - például Kína és a ruszkik esetében. Lásd. hardverek és szoftverek beszerzési korlátozásai, USA érdekeltségek csesztetése, VPN szűrésével kapcsolatos erőlködések a kínai tűzfalon, és sorolhatnám.

    Ettől függetlenül mindkét rezsim pokolra való.
  • zola2000
    #4
    Kína? Ott google helyett baidu van, youtube helyett youku, japánban is: facebook helyett mixi.jp, skype/viber helyett line terjedt el keletázsiaszerte (kivéve kína ott wechat van meg koreában is valami helyi) és lehetne sorolni még példákat.

    Euban meg ... nincs semmi ilyen, minden ami volt (opera software, nokia symbian) halott ügy.
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2015.10.07. 14:16:10
  • Skylake
    #3
    Mivel a felhasználók 99%-a informatikai mélyhülye, ebbe a döntéshozó eurobürokratákat beleértve, mind a "kiírt valamit a gép!" tudású felhasználók körébe tartozik, nem kell csodálkozni, hogy mennyire szépen és egyetemlegesen besz*opta mindenik, hogy mindezt az USA és az USA érdekeltségű cégek aféle szívjóságból csinálják. Hát a nagy lóf*szt!

    Nem. Ez egy technológiai alapú területfoglalás, és most éppen a befolyás könnyű, "üveggyöngyért földet" kategóriájú megszerzése történik. Európában könnyen, de a világ más részén is. Éppen a fenti tényező miatt.

    Én rohadtul rühelem Putyi-t is, de tökre megértem, hogy a legmagasabb szintű kormányzati hivatalokban betiltották számítógépek és más informatikai eszközök használatát, azaz visszatértek a papírhoz. E tekintetben teljesen relevánsan jártak el.

    Épp úgy mint az az ugyancsak tetű Kína is, amelyik saját OS-t próbál fejleszteni.

    Amennyiben én olyan helyzetben lennék, mint Tudjukki, akkor nem fedett és nyílt sportlétesítményekre koncentrálnék, hanem a következőkre:

    - Valódi mindenki számára ingyenesen és korlátozások nélkül elérhető nyílt forráskódú cuccok a közigazgatásban. Az ilyen termékek közbeszerzések esetében preferáltak - Microsoft kiszorítása.
    - Architektúrafüggetlen informatikai képzések, és ezek számának növelése általános iskolától kezdve. Ingyenes iskolai számítástechnikai fakultációk, minden általános iskolás alanyi jogon laptopot kap iskolakezdéskor, és azt követő 3 évente. Ezeken nyílt forráskódú cuccok vannak, de a piacon elvárt szaktudás is oktatva van (MS). Cél, hogy a tanulók, ne Windows és Office-kilkkelgetést tanuljanak meg, hanem valódi informatikai látásmódot.
    - Jelentős állami támogatások informatikai célú startupokra, különös tekintettel nyílt és multiplaftform megoldásokra. Természetesen mindez piacra jutás teljesítésével, tehát visszatérítendő meghatározott feltételek mellett.
    - Jelentős közbeszerzés olyan kormányzati-közszférában alkalmazott Linux disztribúció kifejlesztésére, amely képes grafikus felületét, és felhasználói logikáját tekintve a legkönnyebb átállást biztosítani XP-ről és 7-ről, valamint erőforrásigénye a W7-8 legfeljebb 50%-a.
    - Olyan hardveres RNG modulok és AES, Twofish, IDEA, és egyéb modulok kifejlesztésének támogatása, amelyek PCI eszközként illeszthetők bármilyen számítógéphez a kormányzati és közszférában.
    - Ezek segítségével végponti titkosítást alkalmazó kormányzati adafelhő(k) létrehozása (hint: Tresorit, csak nagyban)


  • FoodLFG
    #2
    ebben csak az a kurva gáz, hogy annyira átlátszóan csinálják az usákok, de még így sem szúrja ki az európaiak szemét, hogy miszar megy itt. mint egy betompított drogos, ilyen népek élnek itt csak.

    azt meg ugye tudjuk, hogy semmilyen bíróságnak semmilyen köze nincs ahhoz, hogy merre mendegélnek az adatok, tökmindegy milyen nevetségesen elnevezett döntést hoz. a bírósági procedúra is többek közt az agytompítás / bullshit kommunikáció része.

    európai szerverről is fél óra alatt átrántanak mident titkosítva, úgyhogy senki nem veszi észre. nem mintha észre akarnák venni... xD
    Utoljára szerkesztette: FoodLFG, 2015.10.06. 21:09:26
  • Skylake
    #1
    Safeharbor:

    - parasztvakító duma a felszínen, horpadtagyú eurobürokratáknak címezve: majd mi vigyázunk az adataitokra, kedves európaiak, az un. "terrorizmus elleni harc" jegyében, nem kell félnetek, biztonságban lesznek az adatok!

    - valódi jelentése: stratégiai érdek minden szövetséges hírszerzési célú ellenőrzése. Aki ma szövetséges, hogy tudjuk, hányadán állunk velük. (Ez körülbelül első féléves nemzetbiztonsági tananyag.) Úgyhogy a szövetségeseink által itt tárolt Big Data folyamatos vizsgálata stratégiai érdek, mind hírszerzési, mind elhárítási értelemben. Ez pedig az NSA és további amerikai hírszerzési szervezetek hatásköre. Ennyi!

    Még is mit gondolt eddig az EU? A Safeharbor nem az európiai polgárok és szervezetek, valamint államokért van, hanem kizárólag az USA biztonságáért, és stratégiai pozíciójának konzerválásáért. Jó reggelt, eurobürokraták!