14
  • yamato41
    #14
    Sőt, a vakolókanalat sem váltja ki a gépelési tudomány. Tovább megyek, tojást sem lehet főzni vele.
    Minden esetre aki azt mondja, hogy a gépelési tudás manapság teljesen fölösleges, az nem ezen e bolygón él...
  • gothmog
    #13
  • gothmog
    #12
    Kár hogy a fejlődés iránya pont a billentyűzet eljelentéktelenedését célozza. Nem tudom, mire megy egy gépírótudással felvértezett valaki pl. egy érintőfelülettel, amin tartalomérzékeny billentyűkiosztás van. Vagy a hangalapú bevitellel.
    És most ne gyertek azzal, hogy ezek mind bénák és/vagy kényelmetlenek, mert itt most nem rólunk van szó, hanem a jövő generációkról, és az ő kezükbe adott jövőbeli eszközökről...
  • yamato41
    #11
    Nem profi gépírók képzéséről, hanem gépírás oktatásról volt szó. Roppantul félreértettél valamit. Csak szólok. Fogalmad sincs a szövegértésről. Talán nem tanították még a te idődben az iskolában?
  • Ragnaar
    #10
    Gondolom fogalmad nincs a gépelésről. Hadd segítsek: időre kell 12332 leütést produkálni 5 hibával. Meg mondjuk napi szinten10 oldalakat gépelni ott megértem. Ez nem azt jelenti, hogy kötelező bénán gépelni, de kőműveseknek mérnököknek, beszerzőknek totál felesleges a teljesítménygépelés. Hacsak nem egy futószalag pályázatíró illetőről van szó.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.10.05. 22:42:32
  • yamato41
    #9
    Az általad felsoroltak közül az alábbiaknak kell: mérnök, beszerző, fotográfus azok, akiknek kell. Nyilván olyat is tudsz mondani legalább ugyanennyit, kiknek írni sem kell, mégis tanítják az írást. Sőt! Másodfokú egyenletes sem kell megoldani mindenkinek, mégis tanítják. Meg még, képzeld, a anyagmegmaradás törvényét is. A gépelés az IT alapú társadalomban alapkészség. Ma már akár a kézírásnál is fontosabb, ha csak a gyakorlatot nézzük. Egy évben hány betűt gépelsz és írsz kézzel?
  • Skylake
    #8
    +1!
  • Ragnaar
    #7
    Kőműves, autószerelő, mérnök, beszerző ,abroncsgyártó, pék,szobafestő, ács állványozó, kamionsöfőr, alkalmazott fotográfus, hegesztő, esztergályos, bádogos. Ha lenne még időm folytatni akkor lenne itt még alig néhány oldal olyan szakmákkal ahol gyakorlatilag semmi szükség a gépelési teljesítményre. Ilyen alapon lehetne hegesztést is tanítani mindenkinek mert az is tök jó, ha tud az ember, ha éppen hegeszteni kell. Választhatónak elmegy, mert aki szükségét érzi az tanulja, de kötelezőnek tök felesleges szerintem.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.10.05. 18:53:52
  • Sir Cryalot
    #6
    Már késő mert itt már anti-tudás alapú társadalom van, vagy épp

    pszeudotudás, tudálékos alapú.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.10.05. 12:22:56
  • codaco
    #5
    És meg is lehetne bukni gépelésből?
    Utoljára szerkesztette: codaco, 2015.10.05. 10:49:38
  • AnnieC
    #4
    Meglepően értelmes ötlet tőlük. Mint ahogy a kézírásra is megtanítják a gyerekeket(arra is mondhatnák, hogy majd úgyis belejön), ezt is illene oktatni ugyanúgy. Nekem anno volt gépírás órám és bár addigra már elég jól tudtam gépelni(mert engem érdekelt) azért nem volt haszontalan, osztálytársaimnak pedig kifejezetten hasznos volt.
    Én sokszor látom ahogy két ujjal szerencsétlenkedik sok ember a billentyűzettel. Vakon gépelésről meg ne is álmodjunk. Olyanoknak se megy rendesen akik több, mint 10 éve használnak számítógépet és láttam sajnos olyat is, hogy nem túl kicsi cégnél IT igazgató két ujjal pötyögte az emailt valamelyik partnernek miközben folyamatosan a billentyűzetre pillantgatott. Iszonyatosan sok időt vesztegetnek az emberek a lassú gépeléssel, közben meg szenvednek, hogy jajj mennyire nehéz 5 emberrel egyszerre Facebookon chatelni mert nem tudnak elég gyorsan írni.
    Utoljára szerkesztette: AnnieC, 2015.10.04. 22:25:39
  • yamato41
    #3
    Nagyon helyes! Alig van olyan munka, ahol ne lenne szükség a gépelésre és ne tenné sokkal hatékonyabbá a munkát. Én azért szívok, mert nem volt lehetőségem tanulni a gépelést.
  • Ragnaar
    #2
    Ez egy tökéletesen felesleges valami. Aki használja az úgy is beletanul. A 10 újas gépelésnek az informatikához semmi köze. Kb. néhány szakmánál számíthat a gépelési teljesítmény amelyeknél már eddig is oktatták.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.10.02. 10:39:16
  • Skylake
    #1
    Minek?Ebben az országba felsőfokú végzettségű Nemzeti Juhászok, valamint széles és maximálisan a helyi polgármestereknek és narancsárnyalatú holdudvarának készségesen talpat nyaló, kiszolgáltatott és megfélemlített Nemzeti Közmunkásosztály kell. Nem pedig ilyen mocskos nyugati, a világ elkorcsosulását tükröző liberális moslék, mint a tízujjas gépelés!

    (Irónia megvan, ugye?)