3
  • Skylake
    #3
    Akarsz-e keresgélni ilyen berendezéseket? Szeretnéd-e megnézni, hogy például a festői Maryland egyik exkluzív idősotthonában Mary néninek bekötötték-e az okos inzulinpumpát, és hogy a mamus megkapja-e az adagját rendben? Netán inkább az érdekel, hogy adott típusú routerből hány működik a default passworddal, hátha ez által értelmes lenne felütni őket? Miért is ne! Ismerkedjetek meg:

    http://www.shodanhq.com/

    http://money.cnn.com/2013/04/08/technology/security/shodan/index.html?iid=HP_LN

    Tiszta William Gibson, komolyan, bár közel sem annyira szórakoztató, és még hol van az IoT eszközök Nagy és Dicsőséges, Hatékonyság & Kényelemnövelő (?) Forradalma? Abban lesz majd igazán potenciál törésileg!

    Okosházban okos-zár a bejárati ajtón, amit mi okosan, a fotelből törünk. Nem kell darázni, hogy meglátnak, hogy éppen matatunk a zárral, micsoda primkó és kényelmetlen megoldás az, nem? Utána csak megyünk be, mintha hazamennénk, hiszen a tulajék a fészire éppen készségesen töltik fel, mivel töltik az időt Hurghadán! Miután kipakoltuk a kecót, megb*szcsizzuk apuci iPadját is, távolról, ami a szállodában héderezik, amíg apuci búvárkodik, és a bankszámlát is leürítjük, megszerezve a rajta plaintextben okosan tárolt belépési kódokat.