19
Tudd meg, milyen erős a benned élő pszichopata...
  • Fidolorous
    #19
    Köszönöm a választ, nagyra értékelem..
  • Fidolorous
    #18
    Szia !

    És az adott pontszámot illetően mire kellene oda figyelni a jövőmet illetően ?

    Pl.:Távolítás - elfogadás
    Menekülés - elkerülés
    Visszahúzódás - kontrollvesztés - segítségkérés szakembertől

    33 - 34
    Utoljára szerkesztette: Fidolorous, 2015.10.18. 01:00:45
  • HBA
    #17
    Szia!

    Ezeket az átlagokat azok határozták meg (saját mérések alapján), akik létrehozták a tesztet - tehát ezek nem magyar mintán bemért átlagok, Magyarországon még nincs a teszt sztenderdizálva.

    Az elsődleges pszichopátia maximum pontértéke 80, a másodlagos pszichopátiáé 50.
    Utoljára szerkesztette: HBA, 2015.10.16. 17:22:34
  • Sceleton
    #16
    Köszi. :)

    Már csak olyan kérdésem lenne, hogy mit jelent az elsődleges, illetve a másodlagos pszichopátia szám?

    Az oké, hogy ott vannak átlagok hozzá rendelve. De ezek az átlagok a kitöltés átlagai, vagy világszínvonalú kutatás átlagai? Mennyi a maximum és mennyi a minimum érték ? Bár sejtem, hogy a minimum valahol a 0 közelében. :D
  • fonak
    #15
    A pszichopátia egy olyan beállítottság, ami nem véletlenül maradt fenn evolúciósan, nem tudom helyes-e betegségnek nevezni. Az olyan tulajdonságok, mint pl. a más emberek iránti empátia hiánya bizonyos helyzetekben előny. A tehetséges pszichopaták (aki jól meg tudják játszani magukat, el tudnak bármit hitetni másokkal, mert meg is értik a többi ember reakcióit, csak épp belül teljesen érzéketlenek irántuk) sikeresek, azok, akik nem tudnak elég jól alakoskodni, azok a társadalom peremére szorulnak viszont.
  • Renegade
    #14
    itt
  • Sceleton
    #13
    Az eredményemet hol tudom megnézni? :)
  • Renegade
    #12
    mivel nem jár azonnali máglyahalállal, ha kiderül, hogy nem vagy teljesen gömbölyű, így előfordulhat, hogy megvan az együttműködési hajlam, a páciensben.

    Különben is, a mai világban? Van rá hajlama valakinek és mondjuk még okos is? Mega cool, bele a CV-be, aztán középvezetői állás, vagy attól fölfelé. :)
  • HBA
    #11
    Hát igen, ez a fő probléma. (A kutatásokkal. :)) Ott lehet őket nagy számban elérni és együttműködésre bírni, nem konceptuális oka van, hogy sokszor (nem mindig) börtönökben vizsgálják őket.
  • Midas
    #10
    Igy van ahogy irod legtobbszor nincs eles hatarvonal.
  • Mr_no_NaMe
    #9
    A pszichopátia és a skizofrénia, személyiségzavar nem mindig egyezik szerintem és főleg nem mindig nyírja ki az embert. A dühöngőben és a gumiszobában is azok vannak, akiket már felemésztett a kór. Szerintem egy "egészséges pszichopata" egész egyszerűen csak rendelkezik azzal a képességgel, hogy mindig, és bármikor hideg körülmények között az empátia teljes hiányával tudjon tényszerűen, a saját érdekeit előtérbe helyezve gondolkodni.

    Aki teszemazt megsajnál egy kisállatot amit elütött egy autó, akinek barátnője/barátja van akit szeret és képes érte áldozni a saját kárára, vagy pl átmegy a nagymamájához kiganézni a kertet, mert neki fáj a dereka, az szerintem nem pszicho :)
  • zorrobomber
    #8
    A legtöbb pszichopata szvsz NEM börtönben van :)
  • HBA
    #7
    Hát... ahogy Midas mondta, vannak személyiségtesztek, amelyek mérik a hazugságot. Ez pszichopaták esetén azért problematikus, mert ezt olyan kérdésekkel mérik, amelyek mindenkire jellemzők (ergo, ha másként válaszol, hazudik) de ugyebár a pszichopaták alapvető dolgokban különbözhetnek az átlagpopulációtól...

    Tesztekkel sokáig nem mérték a pszichopátiát - pont a hazugságok miatt - inkább hosszabb interjúk (beszélgetések) és mások elmondása alapján (pl. börtönökben a róluk készült akták) pontozták bizonyos szempontok szerint. (Kicsit nehezebb az átverés, viszont bejön a szubjektív szempont az értékelésben.) Na a teszteket pedig úgy készítették, hogy a kapott eredmények összhangban legyenek az interjúk alapján kapott eredményekkel ugyanazon személyek esetén.

    De igen, át lehet verni, természetesen. Még csak pszichopatának sem kell lenni ehhez.
  • bfbc2
    #6
    te most akkor pszihopata vagy vagy tanultad ezt vagy eszedbe jutott már vagy találgatsz?
  • Midas
    #5
    Egy jó teszt azt is vizsgálja hogy igazat mondasz e.
  • Tinman #4
    Az alapvető probléma ott van, hogy egy igazi pszichopata messze nem ostoba (sőt!), így tesztekkel, vizsgálatokkal nehéz megtudni ki is valójában, mert úgy vezeti félre az embereket, hogy azt közben még élvezi is.

    Tehát a valódi pszichopátia nem mérhető, hacsak nem valamilyen módon a pszichopata gyanús alany rá nem vehető arra, hogy teljes mértékben és őszintén együttműködjön. Ilyenre volt már példa?
  • Palinko
    #3
    topicnyitó írt nekem privátot, hogy sajna elrontotta a linket egy szóköz belekerült de itt elérhetitek.

    ő nem tud még írni 24 óráig, mivel újreg
  • Palinko
    #2
    "Sajnáljuk, a keresett fájl nem létezik.

    Győződjön meg róla, hogy megfelelő az URL-cím, és hogy a fájlt nem törölte a tulajdonosa."

    egyébként meg mi ez a prejudikálás? "Ha szeretnéd megtudni, milyen erős a benned élő pszichopata"
    kb mintha olyan teszt lenne, hogy töltse ki ön mennyire homoszexuális, hogy az-e az már nem kérdés :D
  • HBA
    #1
    Üdv!

    Ha szeretnéd megtudni, milyen erős a benned élő pszichopata, vegyél részt a kutatásomban, és töltsd ki a pszichopátia tesztet!

    Az alábbi linken érhető el: https://docs.google.com/forms/d/1DA5T6XFclM8KhfvkBsZnLS0i6 H3YE8skSpgtZnzN2eY/

    Azzal kapcsolatban is szívesen veszem az észrevételeket, hogy szerintetek vizsgálható-e, mérhető-e a pszichopátia, és ha nem, miért, és ha igen, hogyan. :)

    Köszönöm, ha segíted a kutatásomat!
    HBA
    Utoljára szerkesztette: HBA, 2015.09.28. 17:27:42