12
  • Archenemy
    #12
    Te hiszel a chemtrailben meg a gyíkemberekben is? Biztos hiszel, hiszen egy összeesküvésben hiszel (a titkosszolgálatok megfigyelik az embereket, és nem tisztességesen élnek a kapott adatokkal). Márpedig ha egy összeesküvés-elméletben hiszel, akkor buta konteós vagy, aki azt hiszi, hogy az üreges Föld belsejéből gondolatsugarakkal irányítanak minket a jövőből jött ufók!

    Ez biztosan így van, különben ki kellene mondanom, hogy nem minden konteó hülyeség, de hát én egy felvilágosult, okos ember vagyok, aki nem hisz a konteókban!
  • Skylake
    #11
    Elnézést, nem neked akartam írni az érvelési hibásat, hanem Archenemynek, csak kissé berágtam az "érvelésén" és kapkodtam. Szép estét!
  • Tetsuo
    #10
    LOL
  • Skylake
    #9
    http://a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-okozat

    http://a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyes-ketely
  • halgatyó
    #8
    A "brit" (idézőjel szándékos) titkosszolgálat...
    Vajon egy ilyen, világviszonylatban nem túl jelentős országnak mi érdeke fűződik ahhoz, hogy a világ távolabbi felén mit csinálnak mások?
    Gyanítom, hogy ez nem igazán a brit titkosszolgálat műve és céljai, mint ahogy London City sem egészen angol terület
  • Archenemy
    #7
    Gyerekek, ezt rosszul látjátok, ilyesmi egyáltalán NEM LÉTEZIK. Ez egy konteó! Ha valaki azt hiszi, hogy lehallgatják, vagy logolják, milyen pornócsatornákra megy, akkor az konteóhívő, és biztos a chemtrailban meg a gyíkemberekben is hisz.

    Ugye nem akartok gyíkemberhívő chemtrailesek lenni? Akkor azt se higgyétek, hogy lehallgatnak titeket. Mert ha azt hiszitek, akkor KONTEÓSOK vagytok, akik mind buták.
  • Tetsuo
    #6
    Egyetértek.
  • Skylake
    #5
    Katinak (Katie-nek) végre jutott 5 perc szünet. Most 8 óra volt, de reggel 6-ra kellett bejönnie, hiszen a projektzárás második napjának reggele volt, és még előtte van három nap. Elővette a telefonját, megnyitotta a chat-et és írta:

    „Ugye betetted a tornazsákodat és a tízóraidat? Sietek haza amint lehet! Puszi!” –írta a lányának. Ahogy elküldte, melegség töltötte el a szívét, és a sok unalmas papír, és az általuk képviselt problémák háttérbe szorultak erre a pillanatra, ahogy lányára gondolt, aki lassan beilleszkedett az osztályba, ahova járt.

    Az elküldött üzenetet pedig három különböző nemzetbiztonsági ügynökség, valamint 25 darab gépi tanulást alkalmazó marketing-tartalomszolgáltató rendszere rögzítette és értékelte ki, mielőtt lánya telefonjára érkezett volna.

    Pedig az üzenet tartalmát tekintve abszolút intim és személyes tartalmú volt. Régi, internet és web2 előtti értelemben olyan közlés a másik felé, amelynek kimondása és másik által történő befogadása között semmiféle helye nem lenne olyan szervezeteknek, mint nemzetbiztonsági ügynökségek és marketing-tartalomszolgáltatók.

    Amit ma a fejlett világ tesz, az végső soron szinte a személyes kommunikáció szinte teljes terjedelmének rögzítetté, ügyvitel-jellegűvé, dokumentálttá és ebből adódóan totálisan ellenőrizhetővé tétele, azon előny elérésének árán, hogy a kommunikáció minden helyzetben zavartalan lehet (elvileg), illetve ingyenesen történhet.

    Ne legyen igazam, de ez a mostani generáció súlyos árat fog ezért a kényelemért és „hatékonyságért” fizetni a jövőben. Az "árképzés" most történik, az eredmény pedig a Minority Report-hoz hasonló jövő lehet, vízben heverő, jóstehetségű félhullákkal szemben dögunalmas kinézetű rackszerverekből kiszedhető információkkal - de lényegében ugyanolyan eredménnyel.
  • Skylake
    #4
    Azt hiszem, a sütik írtása-törlése alapvető fontosságú lesz a jövőben, rövid lényeg min alapul ez a sz*r:

    "If the agency wants to track down a person’s IP address, it can enter the person’s email address or username into MUTANT BROTH to attempt to find it, scanning through the cookies that come up linking those identifiers to an IP address."

    Azért nem értékeld túl a dolgot: össze lehet tolni a canvas fingerprinting-gel, meg a user agent-tel, bár ez utóbbit könnyen lehet változtatni (nálam is fent van kiegészítőként).
  • Skylake
    #3
    Ja, és ahogy látom az aláírásodat, feltételezem azt is, hogy a TTIP kiterjesztése egyben e személyiségi jogokat maximálisan erodáló technológiák kiterjesztését is hozná magával.
  • Skylake
    #2
    Igazából az a félelmetes, hogy én magam, épp úgy mint mások, tulajdonképpen már meg sem lepődöm ezen. Tényleg, mindent be akartak gyűjteni, ami a hálón megtalálható volt? Ennek még van hírértéke? Na és?

    Másfelől többek között ezért nevezem a mai infokommunikációs és egyéb technológiákat egy orbitális szeméthegynek, és pontosan jól tudom azt is, minél jobban kiterjesztjük ezeket a technológiákat (felkészül: IoT), annál jobban a fejünkre fognak nőni minden értelemben. Például ilyen értelemben is, mint a személyes szféra, személyes szabadságjogok totális megsértésének potenciális eszközei és módszerei.

    Tudomásul kell venni: minél közelebb vannak ezek a technológiák mindennapi életünkhöz, annál többet fogunk kapni általuk - és ezzel egyidőben annál többet vesztünk velük egyidejűleg! Így például javaslom a (k*rva anyád) GCHQ számára például a ráállást a Siri, Cortana és Now platformokra: ennél jobb realtime követés nincs a világon jelenleg! Bár ki tudja, lehet hogy már régen fut, és ehhez elég volt egyeztetni ezek szolgáltatóival.

    Harmadrészt a saját érdeklődésem abba az irányba ment el, mióta Snowden beszélt, hogy hogyan lehet e modern technológiákat úgy használni és saját felhasználói szintünkön maximálisan kontrollálni, hogy azok minél kevesebb személyes információt, valamint minél kevesebb, a felhasználók által nem szándékoltan átadott információt legyenek képesek begyűjteni. Úgy gondolom, hogy 10 éven belül múlva az a szaktudás, amit én is e téren, meg mások is ugyanezen a téren igyekszenek összegyűjteni, valós piaci értékű lesz, mivel kifejezetten piaci igény lesz olyan szakértőkre, akik ahhoz értenek, hogyan lehet a fentieket megvalósítani. Erre gyúrok. Önmagam, személyes környezetem érdekei miatt is. Mert ami ma van informatika, informatikai szolgáltatások tekintetében az gyakorlatilag technológiai és jogi vadnyugat. És nem látom jelét, hogy ez megváltozzon.
  • Tetsuo
    #1
    Titokban, sok pénzt ráköltve, behatolva mindenkinek a magánszférájába; de higgyük el, értünk van! Azt is higgyük el, hogy nem élnek vissza az adatokkal. :-D
    Ez a demokrácia, miben különbözik egy diktatúrától? Ott is el kell hinni, hogy a jót szolgálja ugyanez.