7
  • Tetsuo
    #7
    Az ún. jószándékúnak tűnő eurobürokraták egyáltalán nem jószándékúak és ameleltt, hogy a mellébeszélés nagymesterei, magasról sz@rnak az európaiakra, ugyanis ők nem azok. Ők "kozmopoliták" és mindegyik azt csinálja, amit mondanak neki.
  • FoodLFG
    #6
    erről van szó!
    +
    az európaiak érdekérvényesítő képessége szánalmas.
    akinek pedig ilyen nincs, azt eltapossák ebben a világban.
    +
    az ilyen kirakat erőlködésekből természetesen semmi nem lesz.
    ezek csak azt szolgálják, hogy a rendszerellenes egyéneknek befogják a szájukat, mert ezzel lehet érvelni, hogy hát "már elindult egy ilyen folyamat, amellyel megvédjük a felhasználók érdekeit".
    bullshit. időhúzás. megtévesztés.

    profin csinálják, meg kell hagyni. a sok amőba pedig tapsol nekik. :'D
    Utoljára szerkesztette: FoodLFG, 2015.09.25. 18:48:46
  • Skylake
    #5
    Egészen bámulatos, és nevetséges, hogy ezek az (amúgy jószándékúnak tűnő) eurobürokraták mennyire le vannak maradva. Ez a való világ: akié az adat, és akié a technológia, amivel az adott adatot rögzítik és feldolgozzák, bármi is legyen az: és azé a befolyás is! Régen is, most még inkább, később pedig maximálisan! Ha minden így marad, ahogy most, azaz a felhasználók kommunikációja, adattárolása és adatcseréje döntően USA-beli szolgáltatókon megy keresztül, illetve ott összpontosul, akkor ez egyben hatalmi tényezők ugyanekkora komplexitású összpontosulását jelenti és jelenti majd. Csak ez még nem nyilvánvaló, de egyre nyilvánvalóbb lesz, ahogy a technológiák (következő ugrás IoT) fejlődnek majd.

    Az USA nem hülye: "adtak a világnak" infokommunikációs technológia-rendszereket, amelyeket gyakorlatilag ma mindenki használ. Nem kéne csodálkozni azon, hogy ez nem önzetlenül történt.

    Ezek a szerencsétlen ostoba eubürokraták pedig még csak most is pislogni tudnak, mint a hal a szatyorban. És még mindig nem értik: ez az egész a hatalomról szól - amelyet információ koncentrálásával lehet fenntartani. Közben persze nyújtunk nagyon is értékes és fontos szolgáltatásokat az userkék százmillióinak, de ez pontosan azt célozza - függésben maradás, és a függőség létszükségletté válása. Teljesen mindegy, hogy a Google, Facebook, Microsoft, vagy bármilyen más szolgáltató web2 jellegű és cloud szolgáltatásról van szó.
  • Macropus Rufus
    #4
    sajnos a mai világban már ez sem megoldás. Elég ha valamelyik okoska tag-el egy FB képen téged. Nem kell, hogy legyen neted, a rendszernek már van egy képe rólad és egy azonosító száma ami a hozzád rendelt adatbázist tudja azonosítani. Lehet ennél több infó nem is lesz benne. De előbb vagy utóbb vélhetően lesz. Sajnos az a világ már elment ahol net nélkül azonosíthatatlan voltál. A saját környezeted segít a beazonosításodban úgy, hogy neked nincs neted.
  • tomboy013
    #3
    Ha valaki biztonságra vágyik ne használjon semmilyen eszközt ami a netre van kötve. Ennyi.
  • arty
    #2
    én maximálisan megbízok a facebookban, az ő érdekük is, hogy biztonságban legyenek az adataim!

    ( :D )
  • Tetsuo
    #1
    Nincsenek hát.