4
  • end3
    #4
    A "felhőnek" nagy hiányossága, leszoktatja az embereket az agyuk használatáról. A rendszerszemléletről, az élet által nyújtott különböző lehetőségek "kézbentartásáról" és az ezekhez kapcsolódó felelőségtudatról, azaz végső soron a klasszikus emberi gondolkodásról. Az embereket valamilyen formában homogenizálja és egy idő után virtuálisan függővé teszi. Megvonja tőlük a dolgaik tulajdonosi és birtoklási örömét is.

    Ha egyszer, - nem is annyira a távoli jövőben, - valamilyen katasztrófa okán a "felhő" néhány napra elérhetetlenné válik, sok ember, nélküle az életét is értelmetlenek találja majd és öngyilkosságba menekül.
    Utoljára szerkesztette: end3, 2015.09.21. 08:20:51
  • hartmano
    #3
    A felhő lényege nem maga a tárolás,hanem az elérés lehetővé tétele. Szóval mindegy,hogy ki kezdte - nem vagyok biztos benne,hogy a Google volt- , a lényeg,hogy elkerülhetetlen fejlődési irány volt. A másik,hogy minél elterjedtebb egy rendszer,annál vonzóbb a támadók számára.
  • Caro
    #2
    A google szoktatta rá az embereket, hogy mindent tároljanak felhőben, és minden programhoz netkapcsolat kelljen. Ha ez nem lenne, sokkal biztonságosabb lenne az android.