25
  • esztyopa
    #25
    De a legfontosabb,a...végbélnyílásba helyezhető számítógép-kapszula lesz !
    Igy pontosan,gyorsan,és tévedhetetlenül fognak tudni RÓLUNK MINDENT !
    Később kötelezővé lehet tenni az *elemzésből*kideríthető *szükséges* élelmiszerek,használati tárgyak,gyógyszerek ! ,óvszerek,intim-betétek,serkentő/nyugtató,stb.termékek megvásárlását.
    De szép is lesz...
  • karajjj
    #24
    Az a dizájnos monitorba épített cucc is az aktuális technológia felső-közép szintjét képvisel általában az almáknál. Jelen esetben i5-i7, ami azért valljuk be, nem egy netezős alap config.
  • kvp
    #23
    A videokartyas problemara lenne egy egyszeru megoldas. Hagyomanyos architektura mellett letre lehetne hozni egy passziv pcie-s alaplapot, amiben lenne egy vagy tobb pcie-s cpu kartya es egy vagy tobb pcie-s video meg egyeb i/o kartya. A jelenlegi alaplapi chipset az i/o kartyara kerulne a portok tobbsegevel. A hutes egyseges hazhuteses lenne, vagy tisztan levegovel nagymeretu ventillatorokkal vagy tisztan folyadekkal, a kartyakra felszerelt hutobordak fuggvenyeben. A tapellatast egy kozponti tapegyseg vegeze, ahova minden kartya egy keves eru, de ujjnyi vastag vezetekes, nagy aramu csatlakozoval kapcsolodna. (lasd auto aksi kabelek) A kartyak lehetnenek 1,2,3 vagy 4 slotosak, mig az alaplapokon minden 4 slot kapna egy teljes szelessegu pcie buszt, azaz a 4 slotos kartya teljes savszelesseget, 2 db 2 slot-os fele, mig 4 db 1 slotos 1/4 szavszelesseget kapna. Az alaplapokat lehetne jellemezni a cpu es az expansion slotok szama szerint (pl. 4/8 : 1 teljes cpu, 1 teljes videokartya, nehany kisebb bovitokartya, 8/12: 2 teljes cpu, 2 teljes videokartya, i/o es egyebek, 8/64: 4 cpu-s szerver/munkaallomas, 2/2: beagyazott kis doboz, kb. mini itx)

    Persze azt azert latom, hogy erre nincs igazabol nagy igeny, ezert nem igazan akarnak a meglevok helyett egy uj haz es rendszer formatumot kihozni, mert hosszu tavon nem eri meg a befektetest. (ezert maradt abba a gozmozdonyok fejlesztese is, mert nem erte meg, pedig a mai technikaval mar nem 10x, csak kb. 5x lennenek kevesbe hatekonyak es dragabbak mint a villanymozdonyok)

    Ha nagyobb teljesitmenyt akarunk, akkor az alaplapi pcie kis ateresztokepesseget ki lehet kuszobolni integralt gpu-cpu-ram rendszerekkel, amiket erdemes lenne egy tokban, keszre szerelt modon gyartani, tehat a kombinalt chip bekerulne az ot korulvevo 3d-s hutobordaba, ahonnan mar csak a tapcsatlakozok es a kulso adatbusz jonne ki. A megoldas elonye, hogy egy rez hutobordat a gyartas soran be lehet rakni a kompozit aramkort ado szilicum szeletek kozze, ezaltal megoldva a hutest. A 70-es evekben az ibm gyartott ilyen szerver processzorokat, kriogen hutessel, tehat a technologia megvan hozza.
  • gforce9
    #22
    Abszolút nincs igazad. elég egy gyerek a családba aki nem is hardcore játékos de azért játszogatna ezt azt, Rögtön kapáltak a szappantartónak. Vagy bármi más jön, ami kicsit erőforrásigényesebb, meghalt a minipc.
  • wraithLord
    #21
    Azért a minden más nem merül ki tartalomfogyasztásban (feltételezem, erre gondolsz). Ott van a programozás, adatbáziskezelés, szimulációk, modellezés, videoszerkesztés, egyéb erőforrásigényes kutatással kapcsolatos alkalmazások stb. (tehát létrehozás, alkotás nagy része, pl. az írást kivéve), ezekhez sem elég egy kompakt kis vacak.

    Eredetileg ilyesmikre találták ki a számítógépet, nem játékra. Más kérdés, hogy a játék is hozzátett az hardverek fejlődéséhez.
  • wraithLord
    #20
    Azért a DTR notebookokra nem mondanám, hogy nem veszik fel a versenyt egy erősebb asztali PC-vel, de egyelőre tényleg ne várjunk túl sokat egy kompakt asztali PC-től azon túl, hogy megy rajta a Chrome meg az Office. A kis méret egyelőre meglehetősen korlátozza a teljesítményt, de ha nem így lenne, akkor pedig a hűtéssel lenne probléma.
  • Cat #19
    "A kisebb mini PC-k kb. az irodai munkára alkalmasak semmi másra. "

    Nézd már meg hogy a PC-k hány százalékát használják játékra, és mennyit minden másra. Na, utóbbi kategóriához elég egy szappantartó méretű gép.
  • molnibalage83
    #18
    Erről van szó. A kisebb mini PC-k kb. az irodai munkára alkalmasak semmi másra. A mostani házak klasszik PC halálát már annyiszor jósolták. Vígan elvannak...
  • Cefet
    #17
    :)

    @kvp: Teljesen igazad van a kábeleket illetően. A hálózati (táp) kábelen mehetne minden, így minden készülékbe csak egy kábel menne...
    Utoljára szerkesztette: Cefet, 2015.09.17. 08:37:03
  • Ender Wiggin #16
    az alkatrészek olyannyira kisebbek, hogy a PC lelke a videóhártya lassan három slotot kér, meg három tápkábelt és gyári hűtővel majd egy kilós... nem úgy tűnik, hogy az nVidia meg az AMD miniatűrizál.
  • WhiteStar
    #15
    én inkább a vr-t tudnám elképzelni haladási iránynak. van annyira lenyűgöző és felfedezetlen hogy belebuzulna a pc ipar ha a technologia engedné.

  • Andriska86
    #14
    https://en.wikipedia.org/wiki/Power_over_Ethernet

    Létezik ilyesmi, de ezzel inkább kisebb teljesítményű eszközöket lehet ellátni, az elméleti maximum 51 watt.

    "Igy minden egy lakasban levo keszulek egy halozatra kerulne." ...NSA? :)
  • attes
    #13
    Mindezeket jópűr éve jósolgatják, eddig kevés sikerrel.
  • kvp
    #12
    "Ja az emberek 99-a apple cuccot használ"

    Nem, de ha kihozzak ugyanazt rosszabb, de meg elfogadhato minosegben, akkor igen. Ezert van annyi android-os telefon, mert olcso es ugyanakkor mukodik. PC-knel is ha sikerul egy alap netre szant ragasztoval kiontott egybedoboz gep arat levinni 10-15 dollar korulre (teljes szoftver kompatibilitassal es ingyenes os-el /ami lehet google is/), akkor a pc piac merete visszaesik a mernokokre es a nagyon high end pc-s jatekosokra, akik a pc piac szukulese miatt mainstream jatekok nelkul maradnak. (marad a kozossegi finanszirozas, ami nem annyira rossz egyebkent)

    A vezetek nelkuli toltes is ilyen. Rossz a hatasfoka, nagy mennyisegu eszmogot csinal es egyebkent is karos az egeszsegre. (a wifi is, de az 2 watt es nem 20 vagy eppen 200, ami egy nagyobb gepnek kell) Viszont az embereket ma mar nem zavarja, ha a technika art az egeszseguknek.

    ps: En egyebkent inkabb a vezetekes energia es adatatvitel hive vagyok. Lehetne kesziteni olyan csatlakozokat, amik egyszerre visznek at toltesi aramot es biztositanak ethernet kapcsolatot. Azon meg minden atmegy, a billentyuzettol a kepen at az internetes forgalomig. Igy minden egy lakasban levo keszulek egy halozatra kerulne. Mindezt radio nelkul, egyfajta egyseges csatlakozoval, ami lehetne mondjuk szimmetrikus es konnyen dugaszolhato. (a vicc, hogy a technologia letezik, raadasul egyszerubb es szabvanyosabb lenne mint a tobbi modern megoldas, csak nem erre megyunk)
  • CairoJack
    #11
    Jól van, látom épül szépen a totális megfigyelési állam. Az Orwell-i állam kutya füle ahhoz képest, ami a valóságban készül.
  • FoodLFG
    #10
    csak alsó kategóriában tudnak kisméretű eszközöket gyártani.
    minden másra lehet várni, csak felesleges.
    cpu gyártástechnológiában kell áttörés először, pl új anyagok.

    minden más bullshit.
    azonosítás = NSA
  • Tetsuo
    #9
    "A szakemberek már régóta a jövő számítógépét tervezik, amely lassan kezd is testet ölteni."
    MegaLOL
  • grebber
    #8
    Ez marhára a jővő még kb élni sem fogunk mi már
    Mire a game-er pcket kiváltja ez a csokisdoboz gép hát nem holnap lesz.
  • dartois83
    #7
    Az asztali gépeknél ez tényleg előny lehet, a cserélhetőség, de személyes és baráti köri tapasztalat, hogy ha 3-4-5 év után mondjuk felmondja a szolgálatot az pl. alaplapod, procid, akkor sokszor elég nehéz csereszabatos alkatrészt találni újat (használtan több éves alkatrészt venni szerintem elég rizikós). Aztán meg lehet, hogy nem is működik megbízhatóan a gép utána.
  • gforce9
    #6
    Ja az emberek 99-a apple cuccot használ ja... jól megmutatta.
  • wraithLord
    #5
    - Szerintem sokkal kényelmesebb billentyűzeten gépelni és egerezni, mint pofázni/diktálni és mutogatni. Akár játékról, akár bármi másról van szó (programozásról pl... :D) Inkább kiegészítő beviteli eszközökként tudnám elképzelni őket.

    - Aki normálisan akar játszani (pl. kompetitív FPS), annak pedig a wireless cuccok szerintem sosem lesznek elég jók a lag miatt.

    - A kis gép szép és jó, de a nagy gépet egyszerűbb pucolni, cserélgetni lehet benne az alkatrészeket, ha azok elavultak vagy elromlottak. Asztali gépnél eleve nem lényeg, hogy toronyban van, mert úgyis helyhez van kötve, nem cipeled magaddal mindenhova, arra ott vannak a hordozható gépek. Inkább a bútorokat kellene kisebbre csinálni, csak akkor nem férnék bele, vagy a szekrénybe a cuccom... :D

    Persze ezeknek az újításoknak bőven van helye, és egyáltalán nem feleslegesek, de nem feltétlenül az asztali PC szegmensben van a legtöbb értelme. Max. jól néz ki meg korszerű. De nem feltétlenül jó, és a legalkalmasabb a célra.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2015.09.16. 21:50:42
  • Bazsio
    #4
    :D A leghagyományossabb de egyben legjobb...a billentyűzet és az egér.Még a kormány ami nagyon jó...de az ilyen kinect meg ezek az integetősök nem nagyon mert a játék fejlesztő cégek mindig elbasszák rá a játékot.Még másképp is ahhoz pénz kell meg hely úgy-e, és azoknak nem tudom de soha nem jöttek be úgy a nagyközönségnek.
  • Cat #3
    A gamereknél teljesen mások a szempontok. Ott továbbra is hatalmas ház kell, mert csak abba férnek el a gigantikus méretű hűtőkkel szerelt videókártyák, a fogyasztás egyáltalán nem szempont (és az az egekben van), mindeképpen a gépben kell a hatalmas tárhely, felhőre nem is lehet gondolni stb.

    Ezzel szemben az emberek 99 százalékának tök elég egy dizájnos monitorba épített cucc, de ezt már évtizede megmutatta az Apple.
  • Csaba161
    #2
    Ja, nem vagyok én karmester, hogy egész nap hadonásszak a kezemmel, meg szófosó politikus, hogy gondolkodás nélkül dőljön belőlem a szó...
  • Bazsio
    #1
    Eltűnhet, a billentyűzet de csakis otthoni felhasználásban, aki gamer annak érdekes lesz ordibálni a géppel. :D ,,Menjél mááááááár lőőőőőd már leeeeeeeee!!!!" így nem lesz jó.