3
-
Lapajka #3 Ennél nagyobb hálózatba kötési igény, mint ami már van, még lehet? Lehet ezt fokozni még? És meddig? Van-e valós értelme vajon ennyire belegabalyodni ebbe..? Nem lehet, hogy jelentős része ennek, sok hűhő semmiért, felesleges fícsörölgetés... mint amilyen pl egy hiperszuper okostévé, vagy okosautó... a szolgáltatásaik több mint felét soha nem használjuk, és a maradék 50% felét is csak ritkán... néha az az érzésem hogy nem az a cél a gyárakban hogy a vevők igényeit kiszolgálják maximálisan, hanem inkább hogy a mérnökeiket szórakoztassák illetve kísérletezgethessenek kedvükre... a vásárlók meg jobbára inkább szenvednek a sok felesleges csilivili vakító hülyeség miatt... Én már évek óta hatalmasat sóhajtok nagyon boldogan, kő esik le a szívemről, ha találok minél fapadosabb verziót valamilyen elektronikai termékből... de lehet csak azért van mert én vagyok egy vén marha... nem haladok a korral vagy valami ilyesmi...
Utoljára szerkesztette: Lapajka, 2015.09.07. 22:07:41 -
Sir Cryalot #2 Őket nem a sebezhetőség része érdekli mint az outnerd-elős techbro-kat hanem ez:
https://en.wikipedia.org/wiki/Catchphrase -
Skylake #1 A kiberfizikai rendszereké lehet a jövő: a munkakörnyezetünk átkerülhet az irodából az otthonokba és az autókba, ami megnöveli a hálózatba kötöttség iránti igényt - mindez pedig soha nem látott új szintjét hozza el e rendszerek feltörésének, és a feltörés által szerezhető hasznok megszerzésének, származzon e haszon e rendszerek tönkretételéből, vagy a rendszerek saját célra történő átállításából.
" Egy bizonyos ponttól az adott rendszer állapotát már nem lehet majd stabilizálni. Biztosan lesznek olyan helyzetek, amikor a rendszerek becsődölnek, hiszen minden lehetséges tényezőre nem lehet felkészülni." - azaz amikor normál működés esetén a rendszerteljesítmény sokszorosan meghaladja a korábbit, akkor annak kompromittálásakor az ebből adódó következmények is maximálisak lesznek.
Tetszik-nem tetszik: a hálózatba kötés, és a hardverre meg működtető szoftverre bontása a korábbi technológiáknak is egyben azok sebezhetőségének maximalizálását is el fogja hozni. Minden téren, és minden irányban, amerre az eredeti működés hat egy adott rendszerben.