2
  • MsUser
    #2
    Egy horror drága sms kijelző pulzusmérővel. Ha a telefon mindent tud, minek a drága + karóra vagy karszalag?
    Utoljára szerkesztette: MsUser, 2015.09.02. 17:53:31
  • esemve
    #1
    "Korábban azt is tervezték, hogy egy órával lehetne mérni a vércukorszintet. Ezt az elképzelést azóta sem vetették el, de nagyon bonyolult dologról van szó, ugyanis a vércukorszint mérésénél nagyon sok olyan paraméter van, amely megzavarhatja a folyamatot. "

    Cukorbetegként ebben reménykedem a legjobban. Az okosóráknak jelen pillanatban nem sok értelmét látom, de ha nem kellene többet szúrkálnom az ujjaimat, és real time bármikor lekérhetném a vércukor értékemet, figyelmeztetne ha magas/alacsony az nekem nagyon sok pénzt megérne. Ez most nincs, most méri a pulzusomat... Na bumm.

    Sajnos ez még a jövő de az egész okosóra dologban szerintem nem az lesz a poén, hogy megnézed rajta az sms-eidet, hanem az, hogy 24/7 monitorozza az életfunkcióidat, infarktus, szívritmus probléma, extra magas vércukorszint, nem megfelelő vérnyomás, trauma, rossz koleszterin stb esetén automatikusan értesítheti az orvosokat, a mentő azelőtt kiérhet, hogy egyáltalán tényleg rosszul lennél, vagy egyszerűen csak téged és te eldöntöd, hogy a rossz értékeid alapján mi legyen. Életek millióit mentené meg az ilyen technológia. Ez még persze a távoli jövő, de remélem azért sikerül viszonylag hamar legalább a vércukorszint mérésig eljutni.