3
  • fabit2
    #3
    Na igen. Nekem is ez jött le. 10 év után egyelten értelemes mondat se arról, hogy ez mi is lesz, mire is jó, és hogy is fog kinézni.
    Az hogy egy gyártósoron rugalmasan lehessen gyártani termékeket nem új kívánalom és a big datának, meg úgy általában az internetnek semmi köze hozzá.
    Jó átgondolt terméktervezés és jól kitalált könnyen és gyorsan cserélhető adapterekkel ellátott gépek kellenek hozzá.
    Viszont még ha mindez valami csoda folytán mind együtt is áll, akkor is (sokkal) drágább lesz 100 féle termékből gyártani egy évben 1 milliót egy soron, mintha 1 féle termékből kellene.
    Ha tetszik, ha nem még az industry 5.0-ban is emberek fogják megtervezni a termékeket, hozzájuk az adaptereket és szintén emberek fogják (főleg kis szériákhoz) legyártani őket.
    Ezt pedig mind pénzbe kerül.
    Inkább a marketing 2.0-t kéne elindítani, és elmagyaráztatni az embereknek, hogy nem gáz ha neked is ugyan olyan órád, mobilod, kisrádiód, vagy éppen autód van, mint a szomszédnak. Mert ez így költséghatékony, és környezetkímélő.
    Ráadásul senki ne mondja nekem, hogy ez nem lehetséges, mert az Apple-nek valahogy sikerült. Ja és degeszre is keresi magát, mert csak 1 (2) féle terméket gyárt Indusrty 1.0-val millió számra...
    Utoljára szerkesztette: fabit2, 2015.09.02. 21:57:01
  • Cefet
    #2
    Egy nagy faxság az egész! Már így is éppen elég bonyolult a gyártás. Van is szívás az új termékek bevezetésével rendesen. A selejtköltség az egekben, a gyártás egyszerűbbé tétele helyett csak újabb szabályok jönnek, és persze az ötletelés. Azt nem tudják elérni, hogy minden nyers panelen ugyanott legyen a DMC kód. Lehet állítgani vakon az olvasókat...
    A felhozott sörös cég példája nevetséges! Egy etikett nyomtatót hasonlítani egy pl SMT gyártósor komplexitásához??? Nóóómááális?
  • slickboy
    #1
    Tehát tíz éve ezzel foglalkozik, de egy kérdésre se tud választ adni. Ühüm.